به گزارش ایرنا، محمدحسین ظریفیان روزسه شنبه درنشست خبری همایش علمی پژوهشی «اخلاق و رسانه» درتالار اندیشه های مرکز پژوهش های صدا وسیمای قم، از شروع فراخوان همایش خبر داد و افزود: در راستای نیل به رسانه تراز انقلاب اسلامی، همایش اخلاق و رسانه با همکاری بیش از 50 مرکز حوزوی، دانشگاهی و رسانه با حضور اساتید، پژوهشگران، دانشجویان و طلاب درآذرماه امسال ترتیب خواهد یافت.
وی اظهار داشت: مهلت ارسال چکیده مقالات به دبیرخانه این همایش هفتم مهرماه و آخرین مهلت ارسال اصل مقاله ها تا 30 مهرماه است.
مدیرکل پژوهش‌های اسلامی سازمان صدا و سیما ادامه داد: فراخوان همایش به دانشگاه های سراسرکشور، حوزه های علمیه و دانشکده ها و مراکز صدا وسیما با تمرکز بیشتر در تهران و قم داده شده است.
وی ادامه داد: پژوهشگران می توانند آثار خود را به دبیرخانه این همایش به نشانی قم، بلوار امین، مجموعه صدا و سیما، اداره کل پژوهش هاس اسلامی رسانه، دبیرخانه همایش علمی پژوهشی اخلاق و رسانه ارسال و برای کسب اطلاعات بیشتر به شماره 02532902222 تماس بگیرند.

** ابهام در برخی اصول اخلاق در تولید رسانه ای وجود دارد
مدیرکل پژوهش‌های اسلامی سازمان صدا و سیما در ادامه گفت: با وجود اینکه توجه ویژه ای به رعایت موازین و اصول اخلاقی درشبکه های صدا و سیما وجود دارد ولی همچنان شاهد هستیم که برخی تولیدات از اصول و موازین اخلاقی در رسانه عدول کرده و موجب اعتراض مردم شده است.
وی اظهار داشت: بخشی از نقص صدا وسیما این است که اصول و چارچوب های اخلاقی به ویژه در حوزه رسانه تعریف نشده است، هدف مرکز پژوهش های صدا وسیما از برگزاری این همایش ابهام زدایی از این چارچوب های ارزشی و اخلاقی است.
وی با بیان اینکه حوزه اخلاق و رسانه حوزه ای است که ورود علمی به آن کمتر شده است به همین دلیل ادبیات علمی کمتری در این زمینه وجود دارد گفت: این همایش به دنبال رسیدن به مبانی علمی و ادبیات دانشی در حوزه اخلاق و رسانه هست تا در آینده پژوهشگران مبتنی بر این تکاپوی علمی، مسیر را توسعه، ارتقا و تکمیل کنند.
ظریفیان؛ حضور شبکه های مختلف رادیویی و تلویزیونی در این همایش را از جمله ویژگی های این همایش دانست و ادامه داد: تکمیل شاخص های اخلاق حرفه ای، نقد و بررسی نظریه های موجود، ایجاد فهم مشترک از اخلاق حرفه ای، رسیدن به نظریه هایی جدید مبتنی بر اخلاق اسلامی، ایجاد زیربنا برای تولید نظریه رسانه ای و ارائه راهبردها برای رسیدن به رسانه اخلاقی از جمله اهداف برگزاری این همایش است.
وی با تاکید بر اینکه همایش کمک بسیاری به آسیب شناسی هدفمند در برنامه های سیما و صدا خواهد کرد گفت: نقدهای جدی نسبت به برخی برنامه های صدا وسیما وجود دارد که باید مدیران مرتبط با این برنامه ها بتوانند از دیدگاه ها و نکات ارزشمند صاحب نظران علمی بهره مند شوند به همین دلیل این همایش فرصتی برای رسانه ملی است.

** صدا وسیما به دنبال تبدیل به رسانه اخلاق مدار است
ظریفیان تاکید کرد: صداو سیما به عنوان بزرگترین سازمان رسانه ای کشور با بیش از 150 شبکه رادیویی و تلویزیونی، استانی، ملی و برون مرزی با مخاطب بالا در گسترده جامعه بیشترین نیاز را نسبت به توجه به حوزه اخلاق دارد.
وی رسانه اخلاقی را رسانه ای پایبند به ارزش های اخلاقی و پاسدار از مرزهای ارزشی جامعه دانست و گفت: از جمله دغدغه های سازمان صدا و سیما تبدیل به رسانه اخلاقی و ترویج اخلاق در تولیدات این رسانه است.
وی با بیان اینکه اداره کل پژوهش‌های اسلامی سازمان صدا و سیما در طول بیش از 2 دهه فعالیت خود، همواره به عنوان حلقه وصل میان حوزه های علمیه و صداو سیما بوده است گفت: این اداره کل در طول این سال ها تلاش های فراوانی برای تحقق رسانه دینی و نزدیک شدن به رسانه تراز انقلاب اسلامی را دنبال کرده است.
ظریفیان، برگزاری این همایش را حرکتی مهم و تعیین کتننده ای برای تولید دانش نظری در حوزه دین و رسانه دانست و اظهار داشت: تاثیرگذاری روز افزون رسانه ها بر ابعاد مختلف جامعه به ویژه در حوزه اخلاق موجب شده تا این همایش بر محوریت اخلاق در رسانه و رسانه اخلاقی توجه ویژه ای شود.
مدیرکل پژوهش‌های اسلامی سازمان صدا و سیما با اشاره به مشارکت 50 مرکز دانشگاهی، حوزوی و رسانه ای در این همایش اظهار داشت: یکی از ویژگی های مهم این همایش تلفیق نهادهای مهم علمی، دانشگاهی و حوزوی با نهاد گسترده رسانه است.
مدیرکل پژوهش‌های اسلامی سازمان صدا و سیما همچنین اظهار داشت: رویکرد اصلی همایش در بخش های و موضوعات پیشنهادی این همایش مبانی معرفت شناسی، هستی شناسی، انشان شناسی، دین شناسی، ارزش شناسی و روش شناسی اخلاق اسلامی در 2 بخش بررسی، تبیین و آسیب شناسی رسانه اخلاقی و همچنین بررسی، تبیین و آسیب شناسی اخلاق رسانه ای است.

** موضوع فقه موسیقی در رسانه نیاز به کار جدی دارد
مدیرکل پژوهش‌های اسلامی سازمان صدا و سیما توجه به هنر و مهارت های رسانه ای در کنار اصول علمی را از جمله ویژگی های این همایش دانست و گفت: در محورهای تعریف شده در این همایش علاوه بر توجه به اصول و مبانی علمی رسانه اخلاق مدار به موضوع هنر و مهارت اخلاق در رسانه نیز توجه شده است.
وی با اشاره به اهمیت، پیچیدگی و چالشی بودن موضوع موسیقی در رسانه گفت: فقه موسیقی و موسیقی با کلام و بی کلام در ساختار رادیو و تلویزیون نیازمند توجه جدی است.
ظریفیان با بیان اینکه در موضوع موسیقی و رسانه، اداره کل پژوهش‌های اسلامی سازمان صدا و سیما اقدام های خوبی در سال های اخیر انجام داده است افزود: در موضوع فقه موسیقی در رسانه با همراهی مراکز مهم فعال در حوزه فقه و هنر گام های مهمی برداشته شده است .
وی با بیان اینکه موسیقی به دلیل پر مخاطب، جذاب و پر چالش بودن نیازمند بخش مجزایی است گفت: موسیقی در رسانه و فقه موسیقی نیازمند همایش مستقلی است تا تولید ادبیاتی علمی در این زمینه ایجاد شود.

** عملکرد اداره کل پژوهش‌های اسلامی سازمان صدا و سیما
وی در ادامه با اشاره به تبیین 400 موضوع مبتنی بر نیازها شبکه های استانی، ملی و برون مرزی صدا وسیما در حوزه دین در سال 1396 گفت: با بررسی های انجام شده، 37 موضوع به عنوان اولویت در سال 97 تعیین شده است.
ظریفیان با بیان اینکه در حوزه های پژوهش های دینی رسانه ای هیچ تجربه ای تا پیش از تاسیس این مجموعه در کشور وجود نداشته است گفت: 800 عنوان کتاب، 1200 نشریه و تولیدات علمی در قالب های مختلف در این اداره کل تولید و تولیدات این مجموعه مورد استفاده صاحب نظران در پژوهش های بنیادی، برنامه سازان و مدیران سازمان قرار گرفته است.
مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما، با هدف متعالی تحقق رسانه اسلامی و به منظور سامان‌دهی پژوهش و تحقیقات اسلامی در رسانه ملی جهت تأمین مطلوب نیازهای پژوهشی و اعتلای محتوایی برنامه‌های اسلامی این رسانه فراگیردر سال 1377 در قم تشکیل شده است.
7404/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.