بهزاد مجیدی روز چهارشنبه تشریح کرد: این مستند در 12 دقیقه و با هدف معرفی تنها اثر ثبت جهانی استان اردبیل تولید شده است.
او با بیان اینکه در این مستند توضیحات جامعی در زمینه این بنای تاریخی ارائه شده، افزود: علاوه بر این ، 2 نماهنگ بناهای تاریخی استان و مجموعه جهانی شیخ صفی‌ الدین اردبیلی در این نمایشگاه رونمایی شد.
او به رونمایی از تور مجازی ویژه بقعه شیخ صفی‌ الدین اردبیلی نیز اشاره کرد و گفت: پنج سامانه مرتبط با دولت الکترونیک به بهره‌ برداری رسید.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی میراث فرهنگی اردبیل ، مجیدی افزود: در این نمایشگاه برای اولین بار نرم‌افزار گردشگری با عنوان 'مسافر اردبیل' نیز به مخاطبان معرفی شد.
او اظهار کرد: علاقمندان می ‌توانند نرم‌افزار و مستندات ذکر شده را از سایت میراث فرهنگی استان به نشانی www.ardabilchto.ir دانلود کنند.
نمایشگاه الکامپ استان اردبیل تا 12 آبان در محل نمایشگاه بین‌ المللی اردبیل آماده بازدید علاقمندان است.
بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از مهم ترین آثار تاریخی شهر اردبیل و از بناهای کم نظیر تاریخی ایران است که از لحاظ معماری و کاشی کاری از شاهکارهای سده هشتم هجری قمری و سال های پس از آن است.
این بنا پس از وفات شیخ به سال 735 هجری قمری به وسیله فرزند وی صدرالدین موسی پایه گذاری شد و شاه عباس بناهای مهمی به این مجموعه افزود و اصلاحاتی در آن انجام داد.
اهمیت این اثر تاریخی به طور کلی در رابطه ای که با سلسله خاندان صفوی دارد جلوه گر می شود ، اسلاف شاهان صفوی و همچنین شاه اسماعیل اول بنیانگذار این سلسله در این مجموعه تاریخی به خاک سپرده شده اند.
مجموعه کنونی بقعه شیخ صفی شامل بیرون بقعه (عالی قاپو) ، سردر ، حیاط بزرگ ، رواق ، مقبره شیخ صفی الدین ، حرم خانه ، مقبره شاه اسماعیل ، چینی خانه (که دارای گچ بری های زیبا و چند درِ چوبی و نقره ای نفیس است) ، مسجد جنت سرا ، خانقاه ، چراغ خانه ، چله خانه و شهیدگاه است.
این مجموعه ارزشمند پنجم تیر سال 1389 خورشیدی به عنوان یازدهمین اثر ارزشمند تاریخی ایران از سوی یونسکو به ثبت جهانی رسید.
یکی از آثار این مجموعه فرش بسیار معروفی به نام قالی اردبیل است که یکی از مشهورترین قالی های جهان است و در گذشته در آرامگاه وی بوده اما هم اکنون در موزه ویکتوریا آلبرت کشور انگلستان نگهداری می شود.
خبرنگار: گیتی طالبی ** انتشار دهنده: سیفعلی موسی زاده
6018/6016
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.