حسین کربلایی خیاوی روز پنجشنبه افزود: عمده فعالیت های این مرکز در سال جاری بر اجرای پروژه های پایه ‌ای با محوریت اقتصاد مقاومتی در بسته تولید و اشتغال متمرکز شده است.
وی نوسازی ، تقویت ، شبکه ‌سازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی و زیستی کشاورزی، ارائه آموزش ‌های عمومی کشاورزان خرد از طریق رسانه‌ های جمعی و پیاده‌ سازی نظام نوین ترویج و توسعه شرکت ‌های دانش‌ بنیان را از جمله این بسته ذکر کرد.
دبیر شورای تحقیقات استان اردبیل در زمینه اثربخشی جهاد کشاورزی به بروندادها و پیامدهای پروژه‌های تحقیقاتی نیز اظهار کرد: برون داد نهایی طرح ‌ها باید یافته قابل ترویج ، مقاله مرز علم و یا یافته ‌های قابل تجاری ‌سازی باشد که در این صورت پیامد آن افزایش درآمد ، بهبود امنیت غذایی و پایداری اکوسیستم خواهد بود.
وی افزود: تحقیقات باید از محصول محوری به نتیجه محوری تغییر کند و خروجی‌ های نهایی و انتقال یافته ‌ها مورد توجه قرار بگیرد.
وی گفت: یافته ‌های قابل ترویج همزمان با گزارش نهایی طرح‌ های پژوهشی باید داوری شوند تا شاهد تسریع در فرآیند یافته‌های قابل ترویج باشیم.
وی با بیان این که بخش کشاورزی از اصلی ‌ترین ارکان مقاوم ‌سازی اقتصاد کشور محسوب می‌ شود اظهار کرد: در اقتصاد مقاومتی ، تحقق خودکفایی محصولات کشاورزی و مواد غذایی باید در اولویت برنامه ‌ریزی‌ های کشور قرار گیرد و برای حصول این اهداف توجه به تحقیقات و نوآوری‌ های علمی در بخش کشاورزی ضروری است.
او افزود: تمرکز بر ارتقای بهره‌ وری عوامل تولید به ویژه آب ، حفاظت از منابع پایه ، توجه به کشاورزی حفاظتی در راستای پایداری تولید و توسعه پایدار ، توسعه تحقیقات کشاورزی و آموزش کشاورزی ، ایجاد نظام نوین ترویج و توسعه مشارکت‌ های مردمی برای انتقال دانش نوین و پشتیبانی سازمان از تولیدکننده از عناصر مهم توسعه پایدار بخش کشاورزی است.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی اردبیل ، وی همچنین بر لزوم ترویج کشاورزی دانش‌ بنیان و بروندادهای طرح‌ های تحقیقاتی تاکید کرد و گفت: در ارائه طرح‌ های تحقیقاتی برون دادهای موثر و ارتقای معیشت کشاورزان جز اولویت‌ ها و ضروریات است.
استان اردبیل دارای 225 هزار هکتار اراضی آبی ، 515 هزار هکتار اراضی دیم و 38 هزار هکتار اراضی باغی است که سالانه بیش 4.5 میلیون تن انواع محصولات زراعی ، باغی و دامی را تولید می کند.
استان اردبیل در تولید بسیاری از ارقام از جمله رتبه اول تولید عدس ، رتبه اول تولید کلزا ، رتبه دوم تولید سیب زمینی ، رتبه سوم تولید عسل ، رتبه پنجم تولید چغندر قند ، رتبه هفتم تولید حبوبات و رتبه هفتم تولید گندم و جو را دارد.
خبرنگار: گیتی طالبی ** انتشار دهنده: سیفعلی موسی زاده
6018/6016
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.