هم اکنون ۲۹۵ شهرستان قرمز و ۹۹ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. همچنین ۴۵ شهرستان در وضعیت زرد و فقط ۹ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با شناسایی ۲۳ هزار و ۳۱۱ بیمار جدید کرونا در کشور رکورد مبتلایان شناسایی شده روزانه شکسته شد و با فوت ۲۷۴ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۶۴ هزار و ۷۶۴ نفر رسید.

سیما سادات لاری روز دوشنبه افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۳ فروردین) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۲۳ هزار و ۳۱۱ نفر بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و دو هزار و ۸۸۴ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۹۳ هزار و ۴۵۲ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تاکنون یک میلیون و ۷۲۰ هزار و ۸۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین چهار هزار و ۴۴۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۳ میلیون و ۷۷۰ هزار و ۱۶۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

وی افزود: هم اکنون ۲۹۵ شهرستان قرمز و ۹۹ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. همچنین ۴۵ شهرستان در وضعیت زرد و فقط ۹ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

لاری گفت: امروز باز هم شاهد تغییر رنگ بندی شهرها بودیم، هیچ منطقه ای در کشور مصون از آلودگی نیست همچنان شاهد خیز فزاینده عمودی بیماران سرپایی و موارد بستری بیماران هستیم و با توجه به قدرت سرایت بالای ویروس جهش یافته حضور در اماکن سرپوشیده خطرناک تر از گذشته است ضروری است از برگزاری و حضور در تجمع ها، دورهمی و مهمانی های خانوادگی و مراسم عروسی و عزا خودداری شود. درخانه بمانید و یاری گر کارکنان نظام سلامت در جبهه نبرد با بیماری باشید.

سخنگوی وزارت بهداشت پیش از این گفته بود: نمودار ابتلا و بستری کرونا با شیب تند صعودی امتداد دارد و همه استانها با افزایش جدی بیماران بستری و سرپایی مواجه هستند. میزان عمل به پروتکل های بهداشتی نیز همچنان پایین و نگران کننده و طبق آخرین گزارش ها ۵۶ درصد است.

وی افزود: با توجه به رابطه معنادار بین میزان عمل به پروتکل های بهداشتی و افزایش بیماری و با توجه به افزایش شیوع ویروس جهش یافته کرونا در همه استانها و سرایت بسیار بالای این ویروس، در صورت پایین ماندن میزان رعایت دستورالعمل های بهداشتی شاهی افزایش روز افزون موارد بستری و مرگ و میر بیماری کووید۱۹ در کشور خواهیم بود.

سخنگوی وزارت بهداشت گفته است: با توجه به قدرت سرایت بالای بیماری کووید۱۹ و گسترش ویروس جهش یافته انگلیسی توصیه می کنیم افرادی که در تماس نزدیک با بیماران بوده اند، ۱۴ روز در خانه قرنطینه بمانند.  فضای مشترک با دیگران را در منزل به حداقل ممکن برسانند و اگر هر گونه علامت مانند تب، سردرد، سرفه، تنگی نفس، بدن درد، از دست دادن حس بویایی یا چشایی داشتند با ۴۰۳۰ تماس بگیرند. محل قرنطینه را تحت هیچ شرایطی ترک نکنند و در صورت نیاز به مراجعه به مراکز درمانی ماسک بزنند و از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نکنند.

لاری از مردم خواست ضمن رعایت اصول بهداشتی در صورت مشاهده هر گونه علایم مثل تب، سرفه، سردرد، بدن درد هر چند خفیف، در خانه بمانند. از تماس با اعضای خانواده و همکاران پرهیز کنند و در صورت ادامه این علایم با سامانه ۴۰۳۰ تماس بگیرند.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۳۵ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و حدود دو میلیون و ۹۳۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. 

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

 

۲۳ فروردین‌ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

اخبار و گزارش‌ها از سراسر کشور حکایت از آن دارد که موج چهارم کرونا قدرتمندتر از گذشته در حال چرخش است و نمودار ابتلا و بستری کرونا با شیب تند صعودی امتداد و همه استانها با افزایش جدی فوتی ها ، بیماران بستری و سرپایی مواجه هستند.

خیز چهارم کرونا از فروردین امسال تا حدی پیش رفت که بار دیگر مسوولان و مردم را به اعمال محدودیت‌ها واداشت و همراهی اصناف برای کنترل ویروس کرونا مشهود است.

 موج جدید کرونا و به دنبال آن شیب افزایش بیماران مبتلا به ویروس کرونا در بیشتر مناطق کشور نسبت به پیک سوم بسیار تند شده و افزایش بیماران، مشکلاتی را در زمینه بستری شدن آن ها ایجاد کرده است و بیمارستان ها بطور مداوم در حال افزایش تخت های بخش های دیگر به بخش کرونا هستند.

براساس محدودیت‌های ۱۰ روزه که ستاد ملی مقابله با کرونا برای سراسر کشور تصویب کرد، گروه‌های شغلی دو، سه و چهار در مناطق قرمز، گروه‌های شغلی سه و چهار در مناطق نارنجی و گروه شغلی چهار در مناطق زرد اجازه فعالیت ندارند و در مناطق قرمز فقط گروه شغلی یک (ضروری) مجاز به فعالیت است.

امروز (دوشنبه) وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جمع اعضای کمیته اجتماعی و امنیتی ستاد ملی کرونا، وضعیت کرونا در کشور را بسیار سهمگین و خطرناک دانست و گفت: از ما انتظار سیاسی کاری نداشته باشید، بلدیم اما اهلش نیستیم. با مردم شفاف و بی‌پرده صحبت می‌کنیم از من وزیر بهداشت انتظار نداشته باشید به خاطر تک صدایی، حرف غیر کارشناسی بزنم یا تایید کنم اما تا زنده‌ایم اجازه نمی دهیم بیماری پشت در بیمارستان بماند.

نمکی ادامه داد: ما با دام یکی از سهمگین ترین اپیدمی های تاریخ مواجه شدیم. این تیم ستاد کرونا و کمیته های آن غیرتمندانه تا آخر کرونا ایستاده و هیچ بیماری پشت در بیمارستان نمی ماند. ۸۰ هزار تخت آماده کردیم. پارسال سه هزار تخت آی سی یو اضافه کردیم اما پول ندادند.

همچنین ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست پویش اطلاع رسانی مقابله با کرونا در ارتباط آنلاین با سازمانهای اقتصادی فعال در حوزه اطلاع رسانی کرونا افزود: اکنون نگران موج چهارم کرونا هستیم. پیش بینی این است که وضعیت بدتر می شود، فوتی بالای ۲۰۰ نفر ناشی از کرونا را اکنون داریم. در حالت عادی حدود هزار نفر روزانه در کشور فوتی داریم، در واقع ۲۵۰ فوتی کرونا یعنی ۲۵ درصد کل فوتی های کشور و این رقم کمی نیست.

وی افزود: اینکه وزیر بهداشت می گوید تعداد کشته ها بیشتر می شود حتی ممکن است از پاییز که بالای ۴۰۰ فوتی رسیدیم هم بدتر شود همه این افراد خواهر، برادر، پدر، مادر و همسر یک نفر هستند، وقتی جان کسی از بین می رود همه ما مورد سوال قرار می گیریم، نیاز هست مردم را متقاعد کنیم که همکاری کنند. در لایه هایی از مردم موفق بودیم اما در لایه هایی از مردم یا به علت نیازهای اقتصادی یا مشکل انتقال مفهوم و مشکل ایجاد باور نتوانستیم مردم را قانع کنیم.

 

آخرین وضعیت بیماران کرونایی در استان‌ها

درباره آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان‌ها، آمار ابتلای جدید، شمار افراد بستری همزمان و تعداد جانباختگان شیوع کرونا در استان اردبیل افزایش نگران کننده یافته است به طوری که در شبانه روز بالاترین رکورد بستری بیماران کرونایی در استان اردبیل به ثبت رسید.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اعلام کرد: آمار ابتلا و بستری بیماران کرونایی در استان اردبیل به شکل غیرمتعارف و فراتر از پیش‌بینی افزایش یافته و به ۵۲۸ نفر رسید که ۲۵ نفر بیشتر از بالاترین رکورد ثبت شده در پاییز سال گذشته است.

دکتر شهرام حبیب‌زاده با اشاره به ابتلای ۱۱۲ فرد جدید به کرونا در سطح استان اردبیل در شبانه روز گذشته گفت: این آمار نیز با بالاترین آمار ثبت شده تنها یک مورد فاصله دارد.

وی سرعت و سطح موج چهارم شیوع کرونا در استان اردبیل نسبت به موج‌های اول، دوم و سوم را بسیار زیاد عنوان کرد و ادامه داد: در یک هفته اخیر آمار مبتلایان جدید و شمار بستری همزمان افراد مبتلا به کرونا در این استان بیش از چهار برابر شده است.

از خراسان رضوی خبر رسیده که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد : بر اساس داده‌های نرم‌افزار ماسک، مناطق قرمز کرونایی در استان خراسان رضوی به ۱۱ شهرستان افزایش یافت.

دکتر مهدی قلیان گفت: این شهرستان ها را شامل مشهد، نیشابور، سبزوار، طرقبه شاندیز، گناباد، تربت جام، صالح آباد، قوچان، تربت حیدریه، کاشمر و بجستان هستند.

وی بیان کرد: هم اکنون ۱۷ شهرستان خراسان رضوی در وضعیت نارنجی و پنج شهرستان در وضعیت زرد قرار گرفتند.

به گفته وی در شرایط کنونی که خراسان رضوی وارد موج چهارم کرونا شده است، هیچ شهرستان آبی در این استان وجود ندارد.

۸۰ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند. بقیه جمعیت این استان خدمات بهداشتی و درمانی را در چهارچوب فعالیت دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی تربت‌ جام و نیشابور دریافت می‌کنند.

 در همین رابطه فرماندار و رییس ستاد مقابله با کرونای عجب‌شیر با بیان اینکه وضعیت کرونا در عجب‌شیر همچنان نارنجی است گفت: با وجود اینکه بسیاری از شهرستان‌های آذربایجان‌شرقی در شرایط قرمز قرار دارد، وضعیت شیوع کرونا در این شهرستان همچنان نارنجی است و محدودیت‌های مربوط به این شرایط به صورت هدفمند و هوشمند اعمال می‌شود.

عادل اصغرپور اظهار داشت: نظارت بر رستوران‌ها، مراکز عرضه غذا و مواد غذایی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای تشدید شده و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مراکز خرید و تجمع با جدیت کنترل می‌شود.

خبر دیگر اینکه رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی گفت: رنگ‌بندی شهرستان‌های شیروان، اسفراین، بجنورد، جاجرم و گرمه از امروز دوشنبه قرمز و فاروج و مانه و سملقان در وضعیت نارنجی است.

دکتر سیداحمد هاشمی اظهار داشت: هم اینک راز و جرگلان تنها شهرستان با وضعیت زرد در استان است.

رییس دانشکده علوم‌ پزشکی اسفراین گفت: شمار بیماران بستری در بخش کرونای بیمارستان امام خمینی (ره) این شهرستان خراسان شمالی نسبت به هفته گذشته ۵۰ درصد افزایش یافت.

دکتر اسحاق ایلدرآبادی اظهار داشت: تعداد بیماران سرپایی کووید۱۹ همچنان در شهرستان رو به افزایش است و فقط در روز یکشنبه ۱۷۵ مورد نمونه گیری کرونا انجام شد.

وی افزود: همچنین از تعداد ۱۷۵ نمونه گیری انجام شده کرونا در روز شنبه ۶۸ مورد آن مثبت بود که معادل بیش از ۴۱ درصد از مراجعان برای نمونه گیری است

از کرمانشاه خبر رسیده که رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد کرونا دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه گفته با قرمز شدن شهرهای دالاهو و قصرشیرین از لحاظ میزان شیوع ویروس کرونا، تعداد شهرستان‌های قرمز استان به ۱۱ شهر افزایش یافت.

مهدی محمدی افزود: براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وضعیت کرونا اکنون در کرمانشاه اسلام آبادغرب، کنگاور، پاوه، سرپل ذهاب، گیلانغرب، صحنه، سنقر و کلیایی، هرسین، دالاهو و قصرشیرین قرمز است.

وی افزود: شهرهای جوانرود و روانسر در وضعیت نارنجی و تنها شهرستان مرزی ثلاث باباجانی نیز در وضعیت زرد قرار دارد.

به گفته او، هم اکنون ۶۳۰ بیمار مربوط کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان کرمانشاه بستری هستند که نسبت به روز گذشته ۴۴ نفر افزایش یافته است.

در ایلام نیز معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام اعلام کرده شهرستان سیروان نیز در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفت و هم اکنون ۱۱ شهرستان ایلام در این وضعیت قرار دارند.

جمیل صادقی فر اظهار داشت: شهرستان های ایلام، آبدانان، دره شهر، چوار، دهلران، بدره، چرداول، مهران، ایوان و سیروان در وضعیت قرمز و تنها شهرستان هلیلان و ملکشاهی در وضعیت نارنجی قرار دارند.

وی افزود: با ادامه روند افزایشی ابتلا و بستری کل استان در وضعیت قرمز و خطرناک قرار خواهد گرفت.

معاون دانشگاه علوم پزشکی ایلام تاکید کرد: هفته گذشته استان ایلام با ۶۴ درصد افزایش در صدر استان های کشور به لحاظ افزایش ابتلا به کرونا بوده است و این آمار نشان دهنده عدم رعایت قرنطینه و گردش بسیار زیاد ویروس است

همچنین فرماندار زنجان گفت: در زمان حاضر شهر زنجان به لحاظ شیوع موج چهارم کرونا وضعیت بحرانی را می‌گذراند، بطوری که طبق آمارهای اعلام شده وضعیت ورودی و خروجی بیمارستانهای شهر برابر شده است.

رضا عسگری با اشاره به وضعیت بسیار نگران کننده شیوع موج چهارم کرونا در زنجان افزود: در زمان حاضر ویروس جهش یافته بسیاری از شهروندان زنجانی را گرفتار کرده بطوری کمبود تخت آی سی یو برای رسیدگی به بیماران نیازمند بسیار محسوس است.

وی با بیان اینکه در صورت تداوم این روند چه بسا آمار ورودی از خروجی ها سبقت بگیرد و کمبود تخت بیش از گذشته نمود یابد،  اضافه کرد: از طرفی  شمار موارد سرپایی کرونایی نیز در شهر زنجان بطور خطرناکی در حال افزایش بوده و همین مساله نیز به روند افزایشی بستری ها منتهی شده که تداوم این وضعیت بسیار نگران کننده است.

با توجه به شیوع ویروس کرونا و مقابله با این بیماری منحوس، اعمال محدودیت تردد خودرویی از سوی پلیس راه استان زنجان با توجه به رنگ بندی شهرهای استان، تشدید شده است.

در حال حاضر از تردد خودروهای پلاک غیربومی در مبادی ورودی و خروجی شهر زنجان "زنجان - بیجار، زنجان - میانه و میدان بسیج" جلوگیری می شود مگر اینکه از مراجع ذیصلاح مجوز تردد داشته باشند.

از سنندج خبر رسیده که معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اعلام کرده روند افزایش مبتلایان و بیماران نیازمند به بستری در استان با شیب صعودی ادامه دارد و ظرفیت بستری بیمارستان توحید سنندج و بیمارستان امام حسین (ع) بیجار تکمیل شده است.

دکتر ابراهیم قادری اظهار داشت: با تکمیل ظرفیت پذیرش و بستری بیمار در بیمارستان توحید سنندج، هم اکنون بیماران نیازمند به بستری در بیمارستان بعثت این شهر پذیرش می شوند و قرار است بیمارستان تامین اجتماعی نیز زیر بار برود.

وی با بیان اینکه تا ۱۰ روز آینده افزایش شدید بستری در مراکز درمانی استان را همچنان شاهد خواهیم بود، افزود: ظرفیت نمونه گیری از افراد مشکوک مبتلا به کرونا در حال حاضر در استان ۲ برابر شده و از ۷۰۰ تست روزانه به یک هزار و ۵۰۰ تست افزایش یافته و تا سه هزار تست در روز هم قابل افزایش است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: متوسط روزانه موارد مثبت ابتلای قطعی به کرونا در استان در روز ۳۵ درصد است که این میزان در برخی شهرها بسیار بیشتر است.

همچنین در گناباد با توجه به قرار گرفتن گناباد در وضعیت قرمز از نظر شیوع ویروس همه‌گیر کرونا، محدودیتهای مرتبط در این شهرستان افزایش یافت زیرا تعداد بیماران بستری و فوتی ناشی از کرونا در یک هفته اخیر در گناباد رو به افزایش گذاشته است.

هم‌اینک ۲۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان علامه بهلول گنابادی بستری هستند و تاکنون ۲۸۳ نفر در این منطقه با تست مثبت کرونا جان خود را از دست داده‌اند.  

سه بخش با گنجایش ۱۷۰ تخت و یک بخش مراقبت‌ ویژه در بیمارستان علامه بهلول گنابادی برای درمان بیماران کرونایی فعال است.

در استان خوزستان نیز فرمانده قرارگاه نظارتی و عملیاتی ستاد کرونا خوزستان گفت: با توجه به وضعیت این استان از نظر کرونا، کنترل ورودی و خروجی شهرهای قرمز و نارنجی خوزستان در دستور کار قرار دارد.

ولی الله حیاتی اظهار داشت: طبق مصوبه ستاد استانی کرونا، در کلیه شهرهای قرمز و نارنجی تمام محدودیت ها برابر رنگ بندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت اعمال می شود.

وی افزود: در حال حاضر شهرهای قرمز و نارنجی توسط فرمانداران بلوک بندی شده و توسط گروه های نظارتی، روزانه مدیریت می شوند.

فرمانده قرارگاه نظارتی و عملیاتی ستاد کرونا خوزستان گفت: محدودیت های در نظر گرفته برای فعالیت اصناف و ترددهای شبانه نیز در شهرهای مذکور با جدیت اجرا  می شود و با متخلفان برخورد قانونی صورت می گیرد.

وی اظهار داشت: اجرای محدودیت های در نظر گرفته شده همزمان با سراسر کشور  به مدت ۱۰ روز در شهرهای قرمز و نارنجی خوزستان آغاز شده است.

حیاتی افزود: در حال حاضر ۱۶ شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز و ۹ شهرستان نارنجی هستند که امیدوارم هر چه زودتر شرایط استان بهتر شود.

همچنین فرماندار قصرشیرین گفت: با توجه به قرمز شدن وضعیت این شهرستان از نظر ابتلا به کرونا محدودیت‌های سختگیرانه اعمال می‌شود.

«مرادعلی تاتار»  افزود: باتوجه به اعلام ستاد ملی کرونا و تغییر رنگ این شهرستان از نارنجی به قرمز محدودیت‌های تردد اعمال و از ورود پلاک‌های غیر بومی و خروج پلاک‌های بومی در ورودی های شهرستان جلوگیری می‌شود.

از سیستان و بلوچستان هم خبر رسیده که رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: با افزوده شدن ۱۳۴ مورد جدید شمار مبتلایان کرونا در سیستان و بلوچستان به ۲۹ هزار و ۵۰۳نفر رسید.

دکتر سیدمحمد هاشمی‌شهری اظهارداشت: هم‌اینک ۶۴ مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند.  وی شمار درگذشتگان این ویروس در سیستان و بلوچستان را یکهزار و ۲۰۴ نفر اعلام کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از مردم تقاضا کرد در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون می‌روند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.

هاشمی گفت: موارد مثبت کرونای جهش یافته انگلیسی در سیستان و بلوچستان نیز در حال افزایش است و این نوع از ویروس تقریبا جایگزین نوع قبلی شده بطوری که ۷۰ درصد موارد ابتلا در سطح استان را شامل می‌شود.

خبر دیگر از لرستان اینکه تعداد فوتی‌های روزانه کرونا در استان چهار برابر شده است و این درحالیست که پیش‌بینی می‌شود نتیجه تعطیلات عید نوروز از هفته آینده نمایان شود.

علی سیف اظهار کرد: موج چهارم ویروس کرونا در ۱۴ استان از جمله لرستان آغاز شده است.

وی با بیان اینکه ویروس جهش یافته انگلیسی، سطح واگیری و بستری بسیار بالایی دارد گفت: وضعیت کنونی لرستان حاد،  ظرفیت بیمارستان ها در حال تکمیل و امکانات بستری جدید برای پذیرش بیماران پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به اینکه میانگین رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور ۵۶ درصد است ادامه داد: استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و شرکت نکردن در تجمع  همچنان اصول مهم پیشگیری از کرونا هستند

شمار مبتلایان کرونا در استان به ۸۶ هزار و ۹۸ نفر رسیده است و در حال حاضر تمامی شهرهای لرستان در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارند.

روند شیوع کرونا در شهرستان دلفان نگران‌کننده شده و این در حالی است که امکانات و تجهیزات درمانی موجود برای مقابله با این ویروس کافی نیست.

در گیلان نیز هم اکنون شهرستان های رشت، رودسر، املش، لنگرود، لاهیجان، آستانه اشرفیه، رودبار، بندرانزلی، صومعه سرا،  فومن، تالش،  آستارا و خمام در استان گیلان قرمز و سیاهکل، شفت، ماسال و رضوانشهر نیز نارنجی هستند که به سمت قرمز می روند.

در تعطیلات عید امسال حدود پنج میلیون گردشگر به استان گیلان سفر کردند. اکنون آمار بیماران کووید ۱۹ بستری در بیمارستان های استان گیلان از مرز ۸۰۰ نفر گذشته که  این آمار در مقایسه با اواخر اسفندماه امسال سه برابر شده است.

در یزد سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تعداد افراد مشکوک به کرونا در استان را ۵۰۲ نفر ذکر کرد و گفت: افزایش مبتلایان به این ویروس در استان روند صعودی دارد.

 سید ابراهیم سلمانی افزود: در شبانه روز گذشته  ۱۵۴ فرد  مشکوک به کرونا در بیمارستان های استان یزد پذیرش شدند و  از مجموع بیماران  ۶۷ نفر به دلیل وخامت حال آنها در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

در حال حاضر وضعیت هفت شهرستان از ۱۰ شهرستان  یزد از لحاظ شیوع کرونا قرمز، بافق(زرد)، بهاباد و اشکذر هم نارنجی است. با آغاز موج چهارم شیوع کرونا، موارد ابتلا و بستری ناشی از آن در روزهای اخیر افزایش یافت  به نحوی که بیشتر مناطق استان را قرمز و در شرایط خطر و هشدار شدید قرار داد.

همچنین رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرد که بیماری کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته مرگ ۲۱ شهروند دیگر البرزی را رقم زد.

دکتر محمد فتحی گفت : با اوج گیری دوباره کرونا، شمار بستری های کووید۱۹ در این استان نسبت به اسفند ماه سال گذشته افزایش سه برابری دارد.

وی بیان داشت: ۱۶۵ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته به تخت های بستری بیمارستان های استان انتقال یافتند و اکنون ۹۴۶ بیمار در بخش های کرونایی مراکز درمانی استان تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.

در استان مازندران نیز فرماندار قائمشهر از تکمیل ظرفیت پذیرش بیماران جدید کرونایی در بیمارستانهای این شهرستان خبر داد و گفت: طی شبانه روز گذشته شمار بیماران کرونایی بستری در این شهرستان با افزایش ۱۳ درصدی به ۲۱۶ نفر رسید.

یحیی یوسف پوروضعیت شیوع ویروس کرونا در این شهرستان را وخیم توصیف کرد و افزود: در روز گذشته ۱۹۰ بیمار کرونایی در بیمارستان های رازی و ولیعصر قائمشهر بستری بودند که اکنون به ۲۱۶ نفر رسیدند.

قائمشهر نخستین شهرستان مازندران بود که ۲۴ اسفند سال گذشته میزبان کرونای انگلیسی شد ، ۱۱ فروردین به رنگ نارنجی و ۱۳ فروردین هم به قرمز تغییر وضعیت داد.

از گرگان خبر رسیده که رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: در نتیجه کم‌توجهی شهروندان به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، برگزاری دورهمی و در نتیجه افزایش تعداد بیماران کرونایی، وضعیت شیوع این ویروس در نیمی از شهرهای استان قرمز شد.

 عبدالرضا فاضل اظهار داشت: در حال حاضر وضعیت شیوع کرونا در گرگان، گنبدکاووس، کردکوی، بندرگز، مینودشت، آزادشهر و گالیکش قرمز در علی‌آباد کتول، کلاله بندرترکمن، آق‌قلا و رامیان نارنجی و در گمیشان و مراوه‌تپه زرد است.

به گفته وی تا روز گذشته ۶ شهر گلستان در وضعیت قرمز، چهار شهرستان در وضعیت نارنجی و چهار شهرستان هم در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار داشتند.

وی بیان کرد: براساس آخرین آمار در حال حاضر ۵۵۷ بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی این استان بستری بودند که از این تعداد حال ۲۸ نفر وخیم بود.

همچنین  در حال حاضر ۹ شهرستان استان همدان در وضعیت قرمز و شهرستان اسدآباد نیز در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد که با توجه به روند افزایش شمار بیماران در روزهای آتی وضعیت اسدآباد نیز قرمز می شود.

با توجه به قرار گرفتن استان همدان در شرایط قرمز کرونایی، اعمال محدودیت های جدید پیش بینی شده در طرح جامع هوشمند برای رنگ بندی قرمز در این استان آغاز شده است.

خبر دیگر از بیرجند اینکه دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا خراسان جنوبی گفت: موارد بستری بیماران کرونایی در استان به صورت روزانه در حال افزایش است و روند بیماری کووید ۱۹ در خراسان جنوبی شیب بسیار تند دارد.

غلامرضا شریف‌زاده افزود: ادامه این روند کار را بر کادر درمان سخت‌تر می‌کند و لازم است مردم برای کاهش آمار مبتلایان و برگشت به حالت عادی بیش از پیش همراهی کنند.

وی اظهار داشت: با توجه به قرار گرفتن خراسان جنوبی در شیب بسیار تند بیماری شهرستان طبس نیز از امروز (۲۳ فروردین) به مناطق قرمز یا خیلی پرخطر اضافه شد و چهار شهرستان بیرجند، قاینات، فردوس و طبس در وضعیت قرمز قرار دارند.

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر به غیر از شهرستان خوسف که زرد رنگ است، بقیه شهرستان‌های استان در وضعیت نارنجی یا پرخطر هستند.

همچنین سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تعداد بیماران دارای علائم کرونای بستری شده در بیمارستان‌های استان روز دوشنبه از ۲ هزار نفر گذشت و به ۲ هزار و ۲۷ نفر رسید.

آرش نجیمی افزود: با شتاب سریعی که آمار ابتلا و بستری کرونا در استان اصفهان دارد تعداد بیماران کرونایی بستری در بیمارستان ها در یک هفته ۲ برابر شد و از حدود یکهزار به بیش از ۲ هزار نفر رسید.

وی با بیان اینکه امروز با تعداد بالای بیماران جدید بستری شده نیز در سال جاری مواجه شدیم، اظهار داشت: امروز ۳۸۹ بیمار جدید دارای علائم کرونا در بیمارستان‌های استان اصفهان بستری شدند که بیشترین رقم در سه هفته نخست امسال بود.

 

۱۶۳ بیمار کووید۱۹ در شاهرود بستری هستند

رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: ۱۶۳ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بخش‌های ویژه بیمارستان امام حسین(ع) شاهرود بستری و تحت مراقبت و درمان هستند.

رضا چمن روز دوشنبه با اعلام این خبر به رسانه ها افزود: طی شبانه روز گذشته تعداد ۲۸۲ بیمار با علایم مشکوک به مراکز درمانی و اورژانس شهرستان های شاهرود و میامی مراجعه کردند که از این تعداد ۳۳ بیمار کووید۱۹ بستری شدند.

وی از شناسایی ۱۰۵ مورد جدید قطعی ابتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در شهرستان های شاهرود و میامی زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شاهرود خبر داد و اظهار داشت: طی همین بازه زمانی ۱۰ بیمار بهبودیافته از بیمارستان امام حسین(ع) شاهرود مرخص شدند.

چمن با بیان اینکه این آمار و ارقام نشانگر این است که باید هشدارها را حیاتی تلقی کرد، ابراز داشت: مردم مخاطب اصلی هشدارها هستند اما مسوولان نیز باید از هرگونه تجمع، گردهمایی، برگزاری نشست های اداری و افتتاح طرح ها پرهیز کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ایجاد موج جدید را حاصل دید و بازدیدهای عید، مسافرت ها، و برگزاری آیین‌های عروسی و عزا دانست و گفت: تجربه ۱۴ ماه اخیر نشان داد موج  همه گیری به سادگی آغاز و به سختی کنترل و مهار می‌شود و به کندی فروکش و سیر نزولی پیدا می کند.

به گفته وی، همه مردم و مسوولان باید با رعایت تمام موارد شیوه نامه های بهداشتی تلاش کنند تا زنجیره انتقال ویروس قطع گردد.

بیمارستان امام حسین (ع) شهرستان شاهرود به درمان مبتلایان ویروس کرونا اختصاص یافته است، هم اکنون شهرستان شاهرود در وضعیت قرمز و شهرستان میامی در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با شناسایی ۲۳ هزار و ۳۱۱ بیمار جدید کرونا در کشور رکورد مبتلایان شناسایی شده روزانه شکسته شد و با فوت ۲۷۴ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۶۴ هزار و ۷۶۴ نفر رسید.

 

ظرفیت تخت‌های بخش کرونایی بیمارستان دولتی ورامین تکمیل شد

رئیس بیمارستان شهید مفتح ورامین گفت: ظرفیت دو بخش اختصاص یافته به بیماران کرونایی و دو بخش مراقبت‌های ویژه این بیمارستان تکمیل شده است.

مجتبی ونداد کرمانی روز دوشنبه گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا، دو بخش ۱۴ و ۲۳ تختخوابی از بیمارستان شهید مفتح، تنها بیمارستان دولتی شهرستان ورامین به این بیماران اختصاص یافت که در برخی از مقاطع، به دلیل رعایت مردم و کاهش محسوس تعداد مبتلایان، یکی از این بخش‌ها تعطیل می‌شد.

وی افزود: با شروع پیک سوم همه گیری بیماری کرونا و به منظور ظرفیت‌سازی برای پذیرش بیماران، تعداد تخت‌های این دو بخش ویژه بیماران کرونایی به ۱۶ و ۲۶ تخت افزایش یافت که پس از پایان تعطیلات نوروزی و افزایش تعداد مبتلایان، تمامی این ۴۲ تخت به بیماران اختصاص یافته و ظرفیت این دو بخش تکمیل شده است.

رئیس بیمارستان شهید مفتح ورامین اظهار داشت: بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان شهید مفتح از ۷ تخت برخوردار است که با تمهیدات صورت گرفته و همراهی مسوولان، یک بخش ۱۲ تختخوابی دیگر به بخش ICU بیمارستان افزوده شد تا بتوان مراقبت‌های ویژه را به بیماران بد حال ارائه کرد.

کرمانی گفت: به دلیل اهمیت زمان در رسیدگی به بیماران کرونایی، این بخش مراقبت‌های ویژه بدون برگزاری مراسم افتتاح مورد بهره‌برداری قرار گرفت و هم اکنون کلیه ۱۲ تخت این بخش را نیز بیماران کرونایی اشغال کرده‌اند.

وی با اشاره به احداث کلینک ویژه بیمارستان شهید مفتح ورامین تصریح کرد: کلینیک ویژه بیمارستان شهید مفتح ورامین به عنوان یکی از مهمترین مراکز درمانی شهرستان در زیربنای ۲ هزار و ۷۰۰ مترمربع و در ۴ طبقه احداث شده و از ۱۳ درمانگاه تخصصی شامل قلب، مغز و اعصاب، گوش، حلق و بینی، زنان و زایمان، اطفال، داخلی، جراحی، ارتوپدی، گوارش، روانپزشکی، دندان‌پزشکی، تغذیه، پوست و چشم برخوردار است.

رئیس بیمارستان شهید مفتح ورامین افزود: با توجه به اهمیت ظرفیت سازی و پیش‌بینی فضای جدید برای پذیرش بیماران کرونایی، این کلینک ویژه بدون مراسم رسمی مورد بهره‌برداری قرار گرفت و با تخلیه ساختمان قدیمی، یک طبقه برای پذیرش بیماران جدید کرونایی پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: هر چند که این فضا هم اکنون تخلیه شده ولی برای پذیرش بیماران جدید کرونایی به وسایلی همچون تخت، لوازم جانبی و کپسول اکسیژن نیاز است چرا که نمی‌توان از ظرفیت محدود دستگاه اکسیژن‌سازی که طی ماه‌های اخیر خریداری و در محل بیمارستان نصب شده، برای این فضای جدید استفاده کرد.

کرمای گفت: از خیرّین نیک اندیش درخواست می‌شود تا به منظور تجهیز این بخش از بیمارستان به یاری مسوولان شتافته و شرایط را برای پذیرش افرادی که احتمال دارد طی روزهای اخیر به این بیماری مبتلا شده و به بیمارستان مراجعه کنند فراهم کنند.

 

 

بستری‌های کرونایی زنجان به بالاترین رقم در مقایسه با موج‌های قبل رسید

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: هم اکنون ۷۱۳ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که تاکنون این تعداد ثبت نشده بود که بیشترین نگرانی افزایش شمار بالای بیماران است.

دکتر پرویز قزلباش روز دوشنبه در نشست خبری آنلاین با خبرنگاران رسانه های جمعی استان  افزود: هم اکنون ظرفیت تخت‌های آی. سی. یو در شهرهای قرمز کرونایی از جمله زنجان، ابهر و خدابنده تکمیل شده و تنها در برخی از شهرستان‌ها ظرفیت تخت‌های این بخش خالی است.

وی با اشاره به اینکه در موج جدید بیماری کرونا از نوع جهش یافته آن تعداد بیماران بستری به ۱۵۰ نفر در روز نیز رسیده است اضافه کرد: بطور قطع  با افزایش تعداد بیماران بستری شمار بیماران نیازمند به آی. سی. یو نیز به مراتب افزایش می‌یابد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان با اشاره به اینکه در یک سال گذشته بیش از ۱۰۰ تخت آی. سی. یو به تخت‌های استان افزوده شده است، خاطرنشان کرد: در زمان حاضر نیز برای رفع نیاز استان، حدود ۳۰ تخت آی. سی. یو خریداری شده که در حال تجهیز است.

وی با اشاره به اینکه میانگین سنی افراد مبتلا در پیک چهارم کرونا کاهش یافته است، ابراز کرد: برخلاف موج قبلی کرونا، موج چهارم از نوع جهش یافته بیشتر اقشار میانسال و سالمند را گرفتار کرده است.

این مسوول با تاکید بر اینکه پاسخ تست‌های پی. سی. آر با تاخیر آماده می‌شود گفت: به طور معمول پاسخ تست‌های کرونا در مدت ۲۴ ساعت اعلام می‌شود اما هم اکنون با توجه به افزایش مراجعات و شیوع موج چهارم این روند با تاخیر بوده، در هر صورت لازم است افرادی که برای آزمایش کرونایی مراجعه می‌کنند پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

وی از افراد مشکوک به کرونا به ویژه تست پی. سی. آر منفی خواست پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند چرا که پاسخ تست‌ها ۱۰۰ درصدی نبوده و ممکن است منفی کاذب باشد.

قزلباش با اشاره به وضعیت کرونایی نیز گفت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۲۲ هزارو ۱۳۹ نفر در بیمارستان‌های استان بستری شده و یک هزار و ۲۳۰ نفر فوتی گزارش شده است.

 به گفته این مسوول ۴۷ بستری مبتلا به کرونا در بیمارستان های زنجان امروز گزارش شده که متاسفانه تعداد فوتی ها نیز چهار مورد بوده است.

وی همچنین به در پیش بودن ماه رمضان اشاره و خاطرنشان کرد: هم اکنون در شهرهای وضعیت قرمز محدودیت‌ها اعمال شده و تنها گروه شغلی یک امکان فعالیت دارند اما باید در روزهای ماه رمضان توجه ویژه‌ای به غذاخوری‌ها و رستوران‌ها داشت به ویژه آنکه مردم از دادن افطاری‌ها و رفتن به افطاری‌ها اجتناب کنند.

 

اعلام وضعیت اضطراری کرونا در دزفول

ستاد مدیریت کرونای دزفول، با نواختن آژیر خطر در سطح شهر، وضعیت اضطراری کرونا را در این شهرستان اعلام کرد.

آمار بیماران کرونایی در شهرستان دزفول به شدت در حال افزایش است و این امر باعث شد تا ستاد شهرستانی مدیریت کرونا روز دوشنبه با نواختن آژیر خطر در سطح این شهر، مردم نسبت به این موضوع حساس کرده و بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند تا دچار مشکل نشوند.

بنا به اعلام روابط عمومی فرمانداری دزفول، این وضعیت نشان دهنده شرایط بحرانی و پرخطر کرونا در دزفول است زیرا ظرفیت بیمارستان بزرگ این شهرستان پر از بیماران مبتلا به کرونا شده و ادامه این روند موجب بروز عواقبی خطرناک خواهد شد.

ستاد مدیریت کرونای دزفول از مردم خواست از حضور در دورهمی خانگی پرهیز و با در خانه ماندن، استفاده از ماسک و رعایت تمامی شیوه‌نامه‌های بهداشتی، علاوه بر کنترل بیماری و کاهش آمار مبتلایان در جلوگیری از تلفات شیوع این ویروس همکاری لازم را داشته باشند.

به گفته معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی دزفول، هم اکنون ۲۵۰ بیمار کرونایی در بیمارستان بزرگ دزفول بستری هستند که ۵۰ نفر آنها در آی.سی.یو به سر می‌برند.

مسعود اسدی نیا افزود: ۱۴۰ بیمار با علایم کرونا نیز روزانه به صورت سرپایی در بیمارستان بزرگ دزفول درمان می‌شوند.

طبق مصوبه ستاد شهرستانی مدیریت کرونا، فعالیت مشاغل گروه ۲، سه و چهار در دزفول متوقف و محدودیت‌های ترافیکی اعمال شده است. 

 

کرونا وضعیت تربت‌جام در خراسان رضوی را قرمز کرد

رییس دانشکده علوم پزشکی تربت‌جام در شرق خراسان رضوی گفت: با توجه به شیوع دوباره ویروس کرونا و افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ وضعیت این شهرستان قرمز اعلام شد.

دکتر محمد افکار روز دوشنبه افزود: به رغم توصیه‌ها و هشدارهای لازم، عدم رعایت موارد بهداشتی و انجام رفتارهای پرخطر، روند ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را در این شهرستان افزایش داده است.

وی ادامه داد: بسیاری از شهروندان هنوز به این باور نرسیده‌اند که این بیماری خطرناک است و به راحتی منجر به مرگ می‌شود.

رییس دانشکده علوم پزشکی تربت‌جام گفت: در صورت رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی روزهای سخت و دشواری در انتظار این شهرستان خواهد بود.

وی افزود: در حال حاضر ۱۲ بیمار کرونایی در بخش عفونی بیمارستان سجادیه تربت‌جام بستری هستند که حال ۶ نفر آنان وخیم است.

دکتر افکار ادامه داد: شهروندان از حضور غیرضروری در مکان‌های شلوغ و پرتردد خودداری کنند و در صورت حضور در این مکان‌ها و وسایل نقلیه عمومی از ماسک استفاده نمایند.

وی با تاکید بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی گفت: از مجموع بیماران قطعی مبتلا به کووید ۱۹ در تربت‌جام از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون ۳۰۵ نفر در این منطقه جان خود را از دست داده‌اند.

مرکز شهرستان ۲۴۰ هزار نفری تربت‌جام در ۱۶۷ کیلومتری جنوب شرق مشهد واقع است.

تربت‌جام  از شمال شرق هم مرز با کشور ترکمنستان و از مشرق نیز هم مرز با افغانستان است. 

 

۶۰۱ مورد ابتلای جدید به کرونا در استان مرکزی شناسایی شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: ۶۰۱ مورد ابتلای جدید به کرونا ویروس بر اساس آخرین یافته‌های آزمایشگاهی طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان شناسایی شد.

دکتر سید " محمد جمالیان" روز دوشنبه افزود: از این تعداد ۷۱ نفر در بیمارستان‌های استان بستری شده اند که تحت مراقبت قرار دارند و خدمات تخصصی درمانی را دریافت می کنند.

وی بیان داشت: ۵۳۰ نفر از بیماران جدید  نیز به صورت سرپایی بوده اند که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه شده اند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک تاکید کرد: با احتساب ۶۰۱ مورد ابتلای جدید، تعداد موارد مبتلا به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون به ۴۵ هزار و ۷۵ نفر رسیده است.

 جمالیان اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۸ مورد فوتی در اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شد.

شیوع ویروس کرونا از اسفندماه پارسال آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استان‌هایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.

 

۴ کرونایی در منطقه کاشان جان ‌باختند

مدیر روابط ‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: ۲ مرد ۷۹ و ۹۵ ساله و ۲ زن ۷۲ و ۸۵ ساله مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در مرکزهای درمانی کاشان و آران و بیدگل جان باختند.

مریم امیدی روز ‌دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: شمار بستری مبتلایان کرونا در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل با روند افزایشی در ۲۴ ساعت گذشته از ۲۸۴ به ۲۹۲ نفر رسید که ۲۶۹ بیمار در کاشان و ۲۳ بیمار در آران و بیدگل بستری تحت مراقبت و درمان قرار دارند.

وی حتی شمار موارد بستری بیماران کووید ۱۹ در بخش مراقبت‌های ویژه مرکزهای درمانی این منطقه را ۳۵ نفر اعلام و اضافه کرد: ۳۳ نفر از بیماران در کاشان و ۲ نفر در آران و بیدگل بستری هستند.

 

ثبت ۱۷۳مورد جدید کرونا در منطقه کاشان

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: شمار آزمایش مثبت ویروس کرونا در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل با ثبت ۱۷۳ مورد جدید به ۱۷ هزار و ۷۲۷ نفر رسید.

امیدی ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته ۵۶ بیمار جدید حاد تنفسی در منطقه کاشان بستری شدند که از این تعداد ۵۴ نفر در کاشان با سن یک تا ۹۰ سال و ۲ نفر از آران و بیدگل با سن ۲ تا ۶۰ سال تحت مراقبت و درمان هستند.

وی افزود: از اسفند ۱۳۹۸ تاکنون ۱۵۳ هزار و ۶۳۳ نفر به مرکزهای بستری، تشخیص سرپایی و درمانی شهرستان‌های آران و بیدگل و کاشان مراجعه کردند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اضافه کرد: در این مدت، ۹ هزار و ۴۶۷ بیمار حاد تنفسی نیز تاکنون از بیمارستان‌های کاشان و آران و بیدگل ترخیص شدند.

به گفته وی،۳۰۰ نفر نیز به درمانگاه‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان مراجعه کردند.

جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل، زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.

همراه با موج چهارم شیوع کرونا در کشور وضعیت رنگ‌بندی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل روزهای گذشته از زرد به نارنجی تغییر یافت و وضعیت کاشان ۱۶ فروردین قرمز شد.

بر پایه مصوبه‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا مشاغل گروه‌های ۲ و ۳ و ۴ در وضعیت قرمز تا اطلاع ثانوی تعطیل می‌شوند و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک با جدیت بیشتری مورد پایش قرار خواهد گرفت.

همچنین خروج خودروهای بومی از شهرستان‌های نارنجی و قرمز و ورود خودروهای غیربومی به این شهرستان‌ها ممنوع است.

 

۱۰۳ بیمار کرونایی در قم بستری شدند

رئیس علوم پزشکی: ۱۰۳ بیمار کرونایی در قم بستری شدند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در ۲۴ ساعت منتهی به بیست و سوم فروردین‌ماه امسال، ۱۰۳ فرد مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان‌های این استان بستری شدند.

محمدرضا قدیر با اشاره به آخرین وضعیت از مبتلایان به کووید ۱۹در قم، افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۲ فرد با علائم ابتلا به ویروس کرونا پذیرش و از این تعداد، ۱۰۳ نفر بستری شده‌اند.

وی اضافه کرد: ۶۹ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا که در هفته‌های گذشته بستری شده بودند نیز از بیمارستان مرخص شده‌اند.

به گفته وی، در این مدت چهار نفر کرونا مثبت جان خود را از دست داده‌اند.

قدیر خاطرنشان کرد: در حال حاضر کل بیماران بستری کرونایی در بیمارستان‌های این استان، ۴۳۷ نفر هستند که حال ۷۶ نفر آن‌ها وخیم می‌باشد.

وی بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۲۰۹ تست تشخیص کرونا در استان انجام شد که ۲۸۵ مورد مثبت بوده است.

 

ظرفیت تخت‌های بیمارستانی تهران تکمیل شد

استاندار تهران با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا در این استان بسیار پرشتاب است اعلام کرد: هم اکنون ظرفیت تخت‌های بیمارستانی تکمیل شده است.

انوشیروان محسنی بندپی عصر دوشنبه در دومین جلسه ستاد فرماندهی مقابله با کرونا استان تهران گفت: ظرفیت بیماران کرونایی در بیمارستان‌های استان تهران ۶ هزار و ۶۹۱ نفر است که این ظرفیت پر شده است.

وی افزود: چاره ای نداریم که با همکاری وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی استان تهران این ظرفیت را ارتقا دهیم.

استاندار تهران ادامه داد: این آمار نسبت به اسفندماه بسیار نگران کننده است.

محسنی بندپی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اقدامات خوب و اثربخشی در سطح استان تهران انجام شد که موجب ایجاد شرایط نسبی با ثبات تا پایان اسفند ماه شده بود و الگوی موفقی در این زمینه ایجاد کردیم. بی تردید مسئله سلامت مسئله یک حوزه، یک دستگاه و وزارتخانه نیست، موضوعی حاکمیتی است که با استفاده از همه ظرفیت ها در راستای اقدامات درمانی و مداخله گرانه باید به آن پرداخته شود. در استان تهران در کنار دانشگاه های علوم پزشکی با همکاری نیروهای نظامی و انتظامی، هلال احمر و ... این تعهد سیاسی شکل گرفت تا این بیماری در استان با پیچیدگی های موجود مدیریت شود.

وی ادامه داد: امروز در شرایط خاصی قرار داریم که شرایط جهانی محسوب می شود و قطعا فرصت این نیست که ببینیم چه عواملی مقصر آن هستند که به این خیز رسیدیم، باید بیندیشیم که چه کنیم تا روند موفقیت آمیز فراهم شود.

استاندار تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۴۰ درصد تخت ها برای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و ۳۴ درصد برای دانشگاه علوم پزشکی ایران و ۳۴ درصد برای دانشگاه علوم پزشکی تهران است. اولین اقدام ما باید افزایش تخت های بیمارستانی باشد. ۵۱ درصد بیماران در دانشگاه های علوم پزشکی، ۱۳ درصد در نیروهای مسلح، ۱۳.۵ درصد تامین اجتماعی، ۱۳ درصد خصوصی و ۹.۵ درصد آزاد و سایر بیمارستان ها هستند. در همین راستا باید ستاد هدایت برای بیماری کرونا شکل بگیرد تا اگر فردی به بیمارستانی مراجعه کرد که جا نداشت ستاد هدایت، فرد را راهنمایی کند. قطعا ساماندهی بیماران و اطلاع رسانی باید با کمک رسانه ها انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: باید بر محدودیت هایی که در حال حاضر مصوب شده اند تمرکز داشته باشیم و از همه ظرفیت ها برای اجرای آنها بهره بگیریم. حق تصمیم گیری در استان تهران برای ستاد کرونای استان است و دستگاه های ملی و استانی باید تابع ستاد کرونای استان باشند. در حال حاضر مصوب شده فعالیت همه دستگاه ها در سطح استان تهران باید بر اساس مصوبات انجام شود و همه آنها باید تابع باشند.

محسنی بندپی در خصوص روند واکسیناسیون نیز گفت: به تناسب جمعیت سهمیه استان تهران کم است. با وجود این همه بیمارستان و مرکز ارائه خدمات سهمیه استان تهران کم است و نظام عادلانه این است که به تناسب جمعیت سهمیه واکسن داده شود.

وی با تاکید بر لزوم حفظ انسجام و هماهنگی در استان تهران گفت: تا به امروز الگوی موفقی توسط استان تهران ارائه شده که باید استمرار پیدا کند. از سوی دیگر مشارکت شهروندان نیز از تاثیر بسزایی برخوردار است. همچنین طرح شهید سلیمانی نیز باید با حداکثر جدیت اجرایی شود.

استاندار تهران یادآور شد: در جلسه امروز به صورت مشروح بحث شد که از اوایل اسفند ماه هشدارهای لازم توسط کارشناسان نظام سلامت نسبت به شلوغی بازار، بازگشایی تالارها و برگزاری مراسم عروسی و ختم و همچنین چرخش ویروس کرونا انگلیسی با افزایش بیماران سرپایی داده شده بود اما متاسفانه در نهایت امروز با این شرایط مواجه شده ایم که موج چهارم به صورت خطرناکی آغاز شده است.

محسنی بندپی اظهار داشت: باید تدابیری اتخاذ کنیم و اقدامات مداخله جویانه اثربخشی را انجام دهیم که از جمله آنها افزایش ظرفیت بیمارستانی، تشکیل ستاد هدایت بیماران، افزایش مراکز ۱۶ ساعته به ۲۴ ساعته و نظارت بر رعایت پروتکل ها و کاهش تردد در سطح شهر است. بی تردید با انجام این اقدامات می توان نسبت به مدیریت بیماری و کاهش ابتلا در هفته آینده اقدام کنیم.

 

خیز چهارم ویروس کرونا نگران کننده است

رییس ستاد مقابله با کرونا استان تهران اعلام کرد: خیز چهارم ویروس کرونا در کشور بسیار پرشتاب و نگران کننده است.

علیرضا زالی عصر دوشنبه در جلسه ستاد مقابله با کرونا استان تهران گفت: خیز چهارم شیوع ویروس کرونا در مقاسیه با موج های گذشته بسیار نگران کننده است و در این موج شاهد افزایش چهار برابری بیماران کرونایی در کشور و حتی سایر کشورهای جهان هستیم.

وی اظهار داشت: هم اکنون در سراسر کشور تنها ۹ شهر آبی داریم و سایر شهرها در شرایط هشدار و اضطرار قرار دارند.

زالی با بیان اینکه شرایط موجود برای مسئولین و مردم به عنوان مهمترین وظیفه ما در ستاد کرونا استان و ستاد ملی به خوبی تبیین شود افزود: بی تردید تفاوت ویژه ای میان خیز چهارم کرونا و خیز سوم و دوم وجود دارد، نرخ رشد افزایش امواج بیماری با سرعت بسیاری اتفاق افتاده که با خیز دوم و سوم قابل مقایسه نیست و چهار برابر شده است.

وی ادامه داد: یکی از پرشتاب ترین امواج بیماری را شاهد هستیم که فشار مضاعفی بر کادر درمان وارد کرده در حالی که در هفته آخر اسفند ماه شرایط به ثبات نسبی رسیده بود در هفته سوم فروردین در حوزه مراجعین و بستری بیمارستانی حدود ۲.۷ برابر افزایش را شاهدیم که دربستری های عادی افزایش سه برابری، بخش مراقبت های ویژه افزایش ۱.۷ برابری، فوتی های عام دو برابر و فوتی های قطعی ۲.۴ برابر افزایش را شاهد هستیم.

رییس ستاد مقابله با کرونا استان تهران تاکید کرد: در شرایط فعلی برای اینکه سرعت خیز چهارم گرفته شود علاوه بر تشدید رعایت پروتکل های بهداشتی باید از طریق اعمال محدودیت ها در جهت کند شدن ریتم شهری گام برداریم؛ موضوعی که با آنچه امروز مشاهده می کنیم مطلقا هم خوانی ندارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر و در هفته سوم فروردین فرصتی وجود دارد تا افراد ناقل با سویه های جهش یافته که از سفر بازگشته اند در سطح شهر کنترل شوند که متاسفانه برای اولین بار تمامی شهرهای استان تهران در وضعیت قرمز قرار گرفته، موضوعی که حتی در خوزستان در شهر شوش اتفاق افتاد ممکن است در تهران نیز اتفاق بیفتد. در حقیقت خوزستان تابلویی از پیش بینی اتفاقات سایر استان ها بوده، در حال حاضر در شاخه صعودی بیماری قرار گرفتیم.

زالی با بیان اینکه در تهران رکورد شکنی در حوزه مراجعین سرپایی اتفاق افتاده است افزود: ۱۵ هزار مراجعه سرپایی داشتیم که عدد قابل توجهی است لذا می توانیم پیش بینی کنیم در هفته آتی افزایش بستری و فوتی ها را شاهد خواهیم بود که بر اساس گمانه زنی ها هفته آتی بسیار نگران کننده است و همه دستگاه ها و وزارتخانه ها طبق قانون مصوب ستاد ملی چهار لایه نظارتی برای آنها مشخص شده که باید با بهره گیری از همه ظرفیت های کشور برای تحقق این چهار لایه نظارتی تلاش کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید خدمات الکترونیک گسترش پیدا کند تا به این ترتیب از ترددهای درون شهری کاسته شود، گزارش های میدانی متاسفانه نشان داده که برخی دستگاه ها به ویژه بخش های خصوصی نسبت به اعمال دقیق مصوبات اقدام نکردند.

زالی در خصوص روند واکسیناسیون نیز گفت: گروه های خط مقدم توسط معاونت بهداشت و درمان نسبت به باز توزیع واکسن میان آنها اقدام شده و امروز شرایط بهتری داریم و از سوی دیگر باید اجرای طرح شهید سلیمانی نیز با جدیت پیگیری شود که در آستانه ماه مبارک رمضان باید ابعاد حمایتی در قالب طرح شهید سلیمانی جدی تر از گذشته در دستور کار قرار گیرد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر برای اولین بار تمام استان تهران در شرایط قرمز قرار گرفته، باید نسبت به سرعت انتقال ویروس جهش یافته در مقایسه با ویروس ووهان چین که ۲.۷ برابر انتقال فرد به فرد آن بیشتر شده توجه جدی داشته باشیم. در ویروس ووهان یک فرد ۴۶۰ فرد دیگر را می تواند از طریق مراودات روتین مبتلا کند اما در جهش ویروس با عنوان ویروس انگلیسی یک فرد می تواند یک هزار نفر را از طریق مراودات روتین مبتلا کند.

زالی خاطرنشان کرد: نقاط  پر ازدحام شهری از نقاط اصلی انتقال ویروس است. لذا ایجاد هر گونه تجمع به عنوان کانون پر خطر محسوب می شود و باید محدودیت ها در تهران با جدیت اعمال شود.

وی تاکید کرد: در هفته آینده قطعا موج سنگین تری از بستری ها را تجربه خواهیم کرد. بر همین اساس در دومین وبینار با ۱۰۵ بیمارستان استان تهران سهمیه های جدیدی برای هر یک از آنها در نظر گرفتیم و روز چهارشنبه نیز بار دیگر بازنگری در سهمیه بیمارستان ها برای بستری بیماران کرونایی خواهیم داشت.

رییس عملیاتی ستاد مقابله با کرونا استان تهران یادآور شد: از سوی دیگر کاهش برخی اعمال غیر ضروری را در دستور کار قرار دادیم و با توجه به صحبت ها با وزیر بهداشت در تلاشیم پوشش حداکثری بیمه ای برای داروها اعمال کنیم و درمان سرپایی ضد ویروس را در دستور کار قرار دهیم.

به گفته وی، در خصوص پوشش واکسیناسیون نیز ظرف ۷۲ ساعت گذشته در حوزه بخش سرپایی خدمات پزشکی عملکرد مطلوب تری را شاهد بودیم و در راند اول بخشی از این همکاران پوشش داده شدند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.