آیدا مجیدآبادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: 332 عضو روشندل و کم بینای کتابخانه مرکزی ارومیه در حال استفاده از این منابع به صورت مستمر هستند.
وی اضافه کرد: برگزاری دوره های بریل آموزی، نشست های کتابخوان و همچنین آموزش نصب نرم افزارهای گویا بر روی تلفن همراه و رایانه در فصل های مختلف سال نیز از دیگر خدماتی است که برای روشندلان در این کتابخانه عرضه می شود.
وی ادامه داد: این کتابخانه به چاپگر ویژه برای تبدیل جزوه های درسی روشندلان به بریل، دستگاهی برای تجسم اشکال توسط آنان /زای فیوز هیتر/، ماشین تایپ و دستگاه برجسته نگاری مجهز شده است.
مجیدآبادی با اشاره به اینکه کم بینایان می توانند در این بخش از دستگاه 'به دید' به عنوان وسیله کمک بینایی در مطالعه استفاده کنند، بیان کرد: این دستگاه به یک نمایشگر متصل می شود تا با استفاده از بزرگنمایی متن و تغییر رنگ پس زمینه کتاب، مطالعه را برای فرد نابینا تسهیل کند.
وی افزود: اعضای روشندل و کم بینای این بخش می توانند با مطالعه روزنامه ایران سپید به عنوان نخستین روزنامه خط بریل ایران در این بخش از اخبار روز مطلع بشوند.
به گزارش ایرنا امروزه روش های جدیدی برای تبدیل فایل های مختلف رایانه به صوت ایجاد شده است و یکی از نمونه های بارز آن استفاده از الگوریتم هوش مصنوعی برای تبدیل اطلاعات در نرم افزارهای word و PowerPoint به صداست.
متناسب سازی امکانات کتابخانه های عمومی برای نابینایان و کم بینایان در جامعه به توسعه یافتگی متوازن فرهنگی منجر شده و به افزایش نشاط اجتماعی منتهی می شود.
7129/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.