کوروش سعیدی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سال گذشته ۱۵۳ تُن عسل از زنبورستان‌های این شهرستان برداشت شده بود که امسال این مقدار ۲۳۷ تُن بیشتر از تولید سال قبل است.

وی با اشاره به افزایش ۹ هزار کندوی عسل در زنبوستان‌های مهاباد اضافه کرد: در سرشماری مهرماه امسال در زنبورستان‌های این شهرستان، ۵۵ هزار کندوی سنتی و مدرن شمارش شد که از این تعداد، سه هزار کندو سنتی و ۵۲ هزار کندو نیز مدرن بود.

وی افزود: در این سرشماری میانگین برداشت عسل از هر کندوی مدرن در این شهرستان ۷.۱۸ کیلوگرم و از کندوی سنتی ۴.۷۲ کیلوگرم ثبت شد که در مقایسه با سال قبل افزایش چشمگیری داشته است.

رییس اداره تولیدات دامی جهاد کشاورزی مهاباد گفت: هم‌اکنون ۴۹۱ نفر در این شهرستان که عضو تعاونی زنبورداران مهاباد هستند به صورت مستقیم به زنبورداری اشتغال دارند و عسل تولید شده این شهرستان به عنوان یک برند شناخته شده در بازارهای داخلی و خارجی خریداران خوبی دارد.

 وی با اشاره به خارج‌سازی پرورش زنبور عسل از فرآیند تک محصولی اظهار داشت: امسال علاوه بر برداشت عسل، فرآورده‌های جانبی آن از جمله ژل رویال، گرده و زهر زنبور عسل نیز در برنامه زنبورداران قرار داشت.

سعیدی افزود: مهارت زنبورداران در پرورش و تغذیه مناسب زنبور، مساعد بودن شرایط آب و هوایی، وضعیت مطلوب مراتع و کوچ به موقع به مناطق جنوب کشور از جمله عوامل افزایش میزان تولید عسل در این شهرستان است.

وی اضافه کرد: امسال ۴۵ تٌن شکر یارانه‌ای با هدف حمایت و رونق این صنعت در بین زنبورداران این شهرستان با قیمت مصوب ۳۲ هزار ریال برای هر کیلوگرم و به ازای هر کندوی عسل بیش از یک کیلوگرم، توزیع شده است.

بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مراتع روستایی و ییلاقی در مهاباد وجود دارد که ۵۰ هزار هکتار آن را مراتع درجه یک، ۷۰ هزار هکتار آن را مراتع درجه ۲ و بقیه را مراتع درجه سه تشکیل می‌دهد.

مهاباد یکی از مراکز مهم تولید عسل مرغوب و باکیفیت در آذربایجان‌غربی به شمار می‌رود.

تعاونی زنبورداران مهاباد در سال ۱۳۸۶ تاسیس شده و هم‌اکنون دارای بیش از ۴۵۰ عضو فعال دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.