معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: بیماری روده ای روستای دریاس مهاباد کنترل شده است.

به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی رسول انتظار مهدی در خصوص بیماری روده ای در روستای دریاس مهاباد افزود: بدنبال گزارش مواردی از بیماری گوارشی(اسهال حاد) درروز دوشنبه  30 مهر ماه به تعداد 5 مورد دانش آموز ، ضمن پیگیری منبع آلودگی، اکیپ معاونت بهداشت دانشگاه به منطقه اعزام و به همراه کارشناسان و مدیران مرکز بهداشت ، محل مورد ارزیابی کارشناسی قرار می گیرد.

انتظار مهدی گفت: بررسی های محیطی و ارزیابی ها نشان داد که در اثر سابقه بارندگی نسبتا شدید در چند روز گذشته، بالا بودن سطح آبهای زیر زمینی روستا، پایین بودن کلر باقیمانده  علیرغم افزایش سطح کلر زنی (کلر خواهی بالا) ظن آلودگی آب شرب  را تقویت کرده که در ادامه بررسی ها از آب خام یکی از چشمه ها نمونه برداری میکروبی انجام می گیرد.

وی ادامه داد: در ارزیابی های بعدی مشخص شد ترکیدگی در شبکه آب وجود دارد و با توجه به کشف آلودگی آب چشمه با  E.Coliدرروز چهارشنبه ، این چشمه از مدار آب رسانی خارج می گردد و روز پنجشنبه اکیپ آب و فاضلاب روستایی در روستا مستقر و اقدامات متعددی به مورد اجرا گذاشته می شود.

وی با بیان اینکه 23 نفر بستری(بخش بستری و تحت نظر اورژانس) هستند و دو نفر از مواردفوق کودک زیر 4 سال بوده و به علت تشنج ناشی از تب بالا در بخش مراقبت های ویژه کودکان بستری شده اند افزود: غالب بیماران در گروه سنی 12-4 سال و از هردو جنس قرارداشته اند ولی افراد بزرگسال نیز در بین مبتلایان دیده می شود.

انتظار مهدی در خصوص عامل بیماری گفت: عامل بیماری شیگلا سونئی گزارش شده که از نظر اپیدمیولوژیکی راه انتقال آنFecal-oral  ( مدفوعی – دهانی) بوده و بعلت نقص در سیستم تصفیه آب می تواند اپیدمی شود. بیماری در گذشته ها در فصول گرم دیده می شد ولی امروزه در پاییز و زمستان شیوع بیشتری دارد و عمدتا در سنین کودکی دیده می شود.  

وی ادامه داد:  دوره کمون ( نهفتگی ) بیماری 72-36 ساعت بوده و دارای علایم بالینی اسهال(خود محدود شونده ولی تداوم تا 4-3 روز)،  معمولا بدون تب و درد شدید شکمی است که در برخی موارد شدید بیماری،  اسهال ، تب بالا بوده و سردرد و استفراغ هم دیده می شود ودر 25 درصد تشنج هم بروز می کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با اشاره به اقدامات محیطی بعمل آمده توسط آبفا در حضور کارشناسان و مدیران آبفار استان و مرکز بهداشت استان و ادارات متناظر شهرستان تصریح کرد: حذف دو چشمه آب روستا  از مدار شبکه،  نصب کلریناتور گازی روی اتاقک پمپاژ آب به مخزن ،تامین آب شرب روستا صرفا از چاه عمیق، شستشوی  مخزن آب روستا، برسانی به روستا توسط تانکر  های آب رسانی با کلر باقیمانده مطلوب در محل توزیع و شدید کنترل بهداشت مواد غذایی در مراکز تهیه و توزیع روستا بوده است.

به گزارش ایسنا؛ روستای دریاس در 10 کیلومتری شمال مهاباد(مسیر مهاباد به ارومیه)  واقع شده  دارای676 خانوار(2859 نفر جمعیت)  و دارای خانه بهداشت  است و آب شرب روستا از طریق دو چشمه بهسازی شده و یک چاه آب تامین و پس از پمپاژ به مخزن 300  مترمکعبی وارد شبکه آب رسانی می شود.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.