به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی روز پنجشنبه در دیدار با معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور افزود: احیای مسجد جامع تاریخ تمدن ایرانی را به جامعه و نسل جوان منعکس می کند و همچنین اهمیت مسجد را در دوران تاریخ بیان می کند.
وی بیان کرد: از مسوولان میراث فرهنگی خواستاریم تا فضای این مسجد را بهبود بخشند و در اسرع وقت مشکلات آن را حل و فصل کند.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این دیدار گفت: توجه به بناهای تاریخی بسیار حائز اهمیت بوده زیرا یادگاری از نسل های گذشته است و ما هم با جدیت رسیدگی به ابن بناها را پیگیر هستیم.
علی اصغر مونسان ادامه داد: مدیران استانی را موظف می کنیم تا رسیدگی به این بنای ارزشمند تاریخی را در اولویت برنامه های خود قرار دهند تا مسجد جامع و محوطه اطراف آن احیا شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی نیز با اشاره به اقدامات انجام یافته برای بهبود عمران این مسجد تاریخی بیان کرد: شبستان اصلی مسجد در سال 1394 و پس از انجام مرمت های لازم بازگشایی شد و همزمان محراب گچی مسجد نیز که بزرگترین محراب مساجد دوره ایلخانی است، مورد مرمت قرار گرفته و حفاظ شیشه ای برای محافظت از آن تعبیه شده است.
جلیل جباری اضافه کرد: به منظور دستیابی به داده های فرهنگی و تاریخی، سال گذشته کاوش ها و پژوهش های باستان شناسی در کف گنبدخانه انجام و به شکل زیبایی آماده بازدید محققان و پژوهشگران شده است.
وی ادامه داد: برای مرمت و احیای بخش های داخلی و خارجی شبستان و مرمت گنبدخانه و سایر قسمت های این مسجد از سال 1393تاکنون سه میلیارد ریال هزینه شده است.
وی با اشاره به مجاورت مسجد با بازار تاریخی ارومیه ادامه داد: بازگشایی شبستان مسجد موجب شده تا بازاریان و سایر کسبه بتوانند از درب حیاط مسجد که به سمت بازار است وارد شبستان شده و فریضه دینی خود را به جای آورند.
به گزارش ایرنا، علی اصغر مونسان برای بررسی وضعیت طرح های میراث فرهنگی و گردشگری، از دیروز میهمان مسوولان آذربایجان غربی است.
8135/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.