معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر ضرورت صرفه‌جویی در مصرف آب بخش کشاورزی، گفت: متاسفانه در طول 30 سال گذشته تنها یک چهارم از اراضی کشاورزی استان تحت پوشش آبیاری نوین قرار گرفته‌اند که این آمار پایین ناشی از نبود اختیارات کافی و سازوکارهای قانونی لازم برای دستگاه‌های اجرایی است.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، جواد رحمتی در جلسه شورای حفاظت از منابع آب  استان ، با اشاره به مصوبه ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه مبنی بر کاهش 40 درصدی مصرف آب بخش کشاورزی در حاشیه این دریاچه، اظهار داشت: آبی که از محل برنامه‌های این ستاد صرفه‌جویی می‌شود حق دریاچه است و نباید صرف توسعه اراضی کشاورزی شود.
وی خاطرنشان کرد: گزارش‌هایی که از توسعه اراضی زراعی و باغی در حاشیه دریاچه ارومیه ارائه می‌شود نگران‌کننده است و دستگاه‌های مسئول باید به این موضوع رسیدگی کنند.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی، نبود سازوکارهای قانونی و اختیارات کافی دستگاه‌های مسئول را یکی از دلایل عدم تحقق برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای صرفه‌جویی در مصرف آب بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: با وجود هزینه‌های فراوانی که دولت برای توسعه آبیاری تحت فشار متحمل می‌شود اما هنوز هم استفاده از این شیوه آبیاری اختیاری است.
وی افزود: برخوردهای متفاوت دولت‌ها و عدم یکپارچگی در سطوح مختلف مدیریتی از عوامل دیگری است که استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری و صرفه‌جویی در مصرف آب بخش کشاورزی را با چالش مواجه کرده است.
رحمتی اضافه کرد: سال‌هاست که مسئولان درباره ضرورت اصلاح الگوی مصرف آب صحبت می‌کنند، اما در طول 30 سال گذشته تنها یک چهارم از اراضی کشاورزی استان تحت پوشش آبیاری نوین قرار گرفته‌اند.
وی تأکید کرد: باید سازوکارهای قانونی لازم در اختیار دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد تا بتوان از برداشت‌های بی‌رویه و هدررفت آب در بخش کشاورزی ممانعت کرد.  

انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.