به گزارش ایرنا، جعفر ملکی روز یکشنبه در همایش تجلیل از صادرکنندگان برتر ارس، افزود: رقم مشوق های صادراتی منطقه آزاد ارس سال آینده به بیش از 50 میلیارد ریال افزایش پیدا خواهد کرد.
وی میزان مشوق ها را در بخش های مختلف صادراتی، متفاوت عنوان کرد و گفت: در حوزه صنعت، آن دسته از شرکت های مستقر در منطقه آزاد ارس که بیش از یک میلیون دلار صادرات داشته باشند، می توانند از این مشوق ها استفاده کنند.
مدیر طرح و برنامه سازمان منطقه آزاد ارس، با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی این رقم 100 هزار دلار در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: جایزه صادراتی در حوزه صنعت 2 درصد میزان صادرات، در بخش کشاورزی 3 درصد میزان صادرات و در بخش صنایع دستی 7 درصد میزان صادرات برای هر شرکت است.
وی در مورد سایر مشوق های پیش بینی شده و مصوب در هیات مدیره سازمان منطقه آزاد ارس اظهارکرد: منطقه آزاد ارس در زمینه شرکت در نمایشگاه های خارجی نیز مشوق هایی را برای شرکت های صادرکننده، پیش بینی کرده است که سقف میزان مشوق برای حوزه صنعت 150 میلیون، بخش کشاورزی 200 میلیون و بخش صنایع دستی 250 میلیون ریال است.
وی همچنین گفت: شرکت های صادرکننده می توانند به میزان صادرات از تخفیف ویژه ای که برای واردات در نظر گرفته شده است نیز به عنوان سود بازرگانی برخوردار شوند.
ملکی خاطرنشان کرد: سازمان منطقه آزاد ارس در زمینه برندسازی نیز از شرکت های صادر کننده، حمایت خواهد کرد و 50 درصد هزینه برندسازی تا سقف 300 میلیون ریال توسط سازمان منطقه آزاد ارس، پرداخت می شود.
وی افزود: در زمینه هزینه ضمانت نامه ها نیز سازمان منطقه آزاد ارس متعهد به پرداخت 20 درصد هزینه هاست و ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه نیز یکی دیگر از مواردی است که مورد حمایت سازمان قرار می گیرد.
مدیر طرح و برنامه سازمان منطقه آزاد ارس در مورد حمایت از صادرات مجدد نیز گفت: به ازای هر یک میلیون دلار صادرات مجددی که توسط شرکت های مستقر در منطقه آزاد ارس صورت می گیرد، 100 میلیون ریال جایزه صادراتی در نظر گرفته شده است.
ملکی گفت: در 5 سال گذشته میزان صادرات منطقه آزاد ارس 215 میلیون دلار بود که از نظر رشد صادرات در رتبه اول بین مناطق آزاد ایران قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه این میزان صادرات به 34 کشور انجام شده است، گفت: بر اساس این آمار، کشورهای ترکیه و جمهوری آذربایجان اصلی ترین بازار صادراتی منطقه آزاد ارس هستند و سهم کشورهای ارمنستان و پاکستان نیز در سال های اخیر افزایش داشته است.
مدیر طرح و برنامه سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به آمار شرکت های صادرکننده منطقه، اعلام کرد: 9 شرکت صادرکننده در منطقه آزاد ارس، هر ساله رشد صادراتی داشته اند و روند مثبت صادراتی خود را در 5 سال اخیر حفظ کرده اند.
ملکی از اجرای طرح های مطالعاتی در سازمان منطقه آزاد ارس برای افزایش صادرات از این منطقه خبر داد و تقویت بازارهای کنونی و ایجاد بازارهای جدید صادراتی را از اولویت های این سازمان عنوان کرد.
وی در ادامه گفت: ایجاد اتاق فکر تخصصی صادرات منطقه آزاد ارس، با حضور شرکت های صادرکننده و کارشناسان این حوزه نیز از دیگر برنامه هایی است که در ادامه مشوق های صادراتی پیش بینی شده است.
در همایش تجلیل از صادرکنندگان برتر منطقه آزاد ارس از مدیران شرکت ارس تارلا امین، خزر نفت ارس، آران نفت ارس، ویلوهاوس آف ارس فری زون، چیره ترابر و پنج شرکت فعال در ارس که برای اولین بار کالای تولیدی خود را صادر کرده اند تجلیل شد.
مدیران شرکت های جلفا کاران ارس، پارا پلاستیک جلفا ارس، آران نیرو، ساوالان لویی ارس و دماوند صنعت ارسبه عنوان پنج شرکت اول صادرات حاصل از تولید به سرزمین اصلی هم تجلیل شدند.
از مدیران شرکت آذر دوام یول، پالایش نفت تبریز، شرکت دورنا باتری ارس، پاراپلاستیک جلفا ارس و هومن پلاست ارس نیز به عنوان صادرکنندگان برتر کالای داخلی تجلیل شد.
همچنین مدیران شرکت های فتاح جویان، آوای خزر، ساقه ترابر، راد مهر شرق و صحرارانان نیز به عنوان پنج شرکت اول صادرات مجدد تجلیل شدند.
منطقه آزاد ارس با بیش از 50 هزار هکتار در شمالغرب ایران در نقطه صفر مرزی در 130 کیلومترری شمال غرب تبریز در مجاورت با کشورهای ارمنستان، آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان استقرار یافته است.
خبرنگار: پرویز انصاری**انتشار: عزیزی راد
3071/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.