حزب توسعه ملی ایران اسلامی در بیانیه ای در خصوص حادثه انفجار بندر شهید رجایی آورده است: حزب توسعه ملی ایران اسلامی ضمن تسلیت مجدد به هموطنان آسیب دیده، مصرانه از مسئولان کشور میخواهد با بررسی آسیب شناسانه و بازنگری بنیادین در عوامل ساختاری مؤثر در این حادثه دردناک، آن را به فرصتی برای اعتمادسازی و تقویت همبستگی ملی و کاستن از نقطه ضعف‌ها و آسیب‌های احتمالی بعدی تبدیل کنند.

به گزارش جماران؛ بیانیه حزب توسعه ملی در خصوص حادثه ناگوار انفجار بندر شهید رجایی در پی می آید:

 

حزب توسعه ملی ایران اسلامی مراتب تاثر و همدردی عمیق خود را با بازماندگان و مجروحان و آسیب دیدگان فاجعه انفجار در بندر شهید رجایی ابراز می‌دارد و از خدای متعال برای روح درگذشتگان آرامش و غفران و برای بازماندگان صبر و بردباری طلب می‌کند و از هموطنان عزیز می‌خواهد با برداشتن هر گام ولو کوچک در کاهش آلام بازماندگان و خسارت دیدگان از این فاجعه بکوشند. این حادثه چه آن گونه که برخی مسؤلان بندر شهید رجایی گفته‌اند ناشی از پنهانکاری‌های سودجویانی باشد که قطعاً بدون وجود شبکه فساد در مبادی ورودی کالا به کشور ممکن نیست، چه آن گونه که برخی با اشاره به شواهدی احتمال اقدامات خرابکارانه می‌دهند و چه تلفیقی از این دو، یک چیز مسلم است و آن این که مصالح و منافع ملی به یکسان آماج مفسدان و عوامل بیگانه قرار دارند. 

حزب توسعه ملی پیش از این نسبت به این هر دو تهدید مکرراً هشدار داده است. در بیانیه‌های متعدد در باره وجود باندهای مافیایی و شبکه فراگیر فساد در اقتصاد کشور هشدار داده و مصرانه خواهان مبارزه همه جانبه با آن شده‌ایم. همچنین در بیانیه به مناسبت فرا رسیدن سال نو تصریح کردیم: «اکنون نیز که احتمال مذاکره میان دو کشور بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است، باید در انتظار توطئه‌های رژیم صهیونیستی و اقدامات مخرب عوامل داخلی این رژیم برای منتفی کردن مذاکرات بود. لذا رصد همه راه‌ها و و خنثی سازی اقدامات احتمالی اسرائیل و دولت‌های هم‌پیمان آن در مرزهای اطراف ایران و مواجهه هوشمندانه و خویشتندارانه با آنها باید در رأس اهتمام نهادهای سیاسی و امنیتی و اطلاعاتی کشور قرار گیرد.»

 در همان بیانیه هشدار دادیم «افراطیون جنگ طلب داخلی که در خوشبینانه‌ترین ارزیابی‌ها بازیچه رندان کاسب تحریمند، آتش به اختیارهایی هستند که می‌توانند با اقدامات بحران آفرین احتمالی خود تصمیم مسؤلان نظام را به چالش کشیده مذاکرات را با شکست مواجه سازند. از نهادهای سیاسی و امنیتی کشور می‌خواهیم مراقب تحرکات این جماعت و برنامه‌های سیاسی تبلیغاتی آنها در رسانه ملی و منابر جمعه آنها باشند».

به گمان ما هم‌زمانی حوادث مشکوکی نظیر اهانت به مقدسات هموطنان اهل سنت در برنامه ضبط شده از رسانه ملی که با واکنش به هنگام مسؤلان و نیز برخورد تحسین برانگیز مولوی عبدالحمید مدیریت شد و فاجعه بندر شهید رجایی با مذاکرات ایران و آمریکا را نمی‌توان تصادفی دانست.

در ادامه این بیانیه ادعا شده است: به رغم این همه، قضاوت نهایی در باره ماهیت حادثه بندر شهید رجایی را به روشن شدن عوامل بروز این فاجعه موکول می‌کنیم و معتقدیم ابعاد وسیع این فاجعه، هزینه سنگین و غیر قابل جبران فساد و عدم اهتمام نهادهای اطلاعاتی کشور به اولویت‌های امنیتی را به نحو ملموسی در برابر دیدگان همگان قرار داده است. از این رو این فاجعه در کنار زیان‌های مادی و انسانی غیر قابل جبران، در صورت برخورد مدبرانه و اصولی مسؤلان می‌تواند به فرصت مناسبی برای بازنگری راهبردی در رویکردهای امنیتی و مبارزه با فساد تبدیل شود. اولین گام در این مسیر محرم دانستن مردم، روشنگری ابعاد این فاجعه با سازوکاری ملی، شناسایی و مجازات عاملان و مسببان و نیز جبران خسارت و بازسازی در کوتاهترین زمان ممکن است. 

حزب توسعه ملی در پایان این بیانیه مدعی شده است: این اقدامات می‌تواند علاوه برای جلوگیری از تبعات بعدی و تشفی افکار عمومی شروعی امیدبخش برای مبارزه اصولی با فساد و بازنگری در رویکردهای امنیتی باشد. حزب توسعه ملی ایران اسلامی ضمن تسلیت مجدد به هموطنان آسیب دیده، مصرانه از مسئولان کشور میخواهد با بررسی آسیب شناسانه و بازنگری بنیادین در عوامل ساختاری مؤثر در این حادثه دردناک، آن را به فرصتی برای اعتمادسازی و تقویت همبستگی ملی و کاستن از نقطه ضعف‌ها و آسیب‌های احتمالی بعدی تبدیل کنند. 

حزب توسعه ملی ایران اسلامی

۱۰اردیبهشت ۱۴۰۴

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.