اسپانیا و ایرلند -که قبلاً به دلیل به رسمیت شناختن کشور فلسطین با اتهاماتی مبنی بر یهودی ستیزی مواجه شده بودند- در راس یک جبهه دیپلماتیک اروپایی قرار دارند که خواستار ممنوعیت صادرات سلاح به اسرائیل و به رسمیت شناختن رسمی کشور فلسطین هستند.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، گزارشی که توسط روزنامه تلگراف بریتانیا منتشر شد، حاکی از آن است که حمایت قاره اروپا از رژیم اسرائیل تحت رهبری بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، به دلیل آنچه «عملیات نظامی غیرموجه اسرائیل در نوار غزه» خوانده شده، کاهش یافته است، که مهمترین آنها عملیات «ارابه های جدعون» است که هدف آن اشغال مناطق وسیعی در این منطقه و کوچاندن ساکنان به جنوب است.

این گزارش -به قلم جیمز کریسپ، سردبیر امور اروپا و هنری بودکین، خبرنگار این روزنامه در سرزمین های اشغالی- اشاره کرد که این عملیات همزمان با محاصره همه جانبه این منطقه بوده است، که موجی از خشم گسترده را در اروپا برانگیخت و رهبران آن را به مطالبه ممنوعیت عرضه سلاح به اسرائیل سوق داد.

 

تغییر آشکار

در همین راستا، این گزارش اظهارات فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان را یادآور شد که حملات اسرائیل «دیگر قابل درک یا موجه نیستند» و این گزارش این امر را یک تحول بزرگ در لحن حامی ترین کشور برای عملیات ارتش اسرائیل دانست، به ویژه اینکه آلمان دومین صادرکننده بزرگ سلاح به اسرائیل پس از ایالات متحده محسوب می شود.

این گزارش اشاره کرد که مرتس از داخل ائتلاف دولتی خود برای اعمال ممنوعیت تسلیحاتی تحت فشار قرار داشت تا از «دخالت آلمان در جنایات جنگی» جلوگیری کند، و اسرائیل با خشم پاسخ داد و گیدعون ساعر، وزیر امور خارجه، ممنوعیت تسلیحاتی را «به معنای نابودی اسرائیل و وقوع هولوکاست جدید» دانست.

همچنین، اورسولا فون der Leyen، رئیس کمیسیون اروپا، حمله اسرائیل را «تشدید وحشتناک» توصیف کرد و گفت که «نیروی استفاده شده نامتناسب با تهدید است»، و خواستار آتش بس فوری شد، که این موضع با حمایت شدید قبلی او از اسرائیل پس از حمله ۷ اکتبر مغایرت دارد.

این گزارش افزود که یک حرکت داخل اتحادیه اروپا برای بازنگری در شراکت تجاری با اسرائیل پس از درخواست رسمی از هلند وجود دارد و این پیشنهاد از حمایت ۱۷ عضو از ۲۷ عضو برخوردار شده است.

به رسمیت شناختن کشور فلسطین

به گزارش این روزنامه، اسپانیا و ایرلند -که قبلاً به دلیل به رسمیت شناختن کشور فلسطین با اتهاماتی مبنی بر یهودی ستیزی مواجه شده بودند- در راس یک جبهه دیپلماتیک اروپایی قرار دارند که خواستار ممنوعیت صادرات سلاح به اسرائیل و به رسمیت شناختن رسمی کشور فلسطین هستند.

مایکل مارتین، نخست وزیر ایرلند، روز چهارشنبه در پارلمان گفت:«سیاست های دولت نتانیاهو به معنای نسل کشی در غزه است» و بر تعهد خود به ممنوعیت واردات محصولات از شهرک های یهودی نشین و تلاش برای گسترش حمایت اروپا از آن در داخل اتحادیه اروپا تاکید کرد.

این گزارش تاکید کرد که فرانسه نیز در صدر تلاش ها برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین قرار گرفته است، اگرچه پیش از این به اسرائیل وعده داده بود که در کوتاه مدت این اقدام را انجام نخواهد داد.

به گزارش این روزنامه، منابع اسرائیلی هشدار دادند که «لحظه خطر دیپلماتیک» ممکن است در جریان یک کنفرانس بین المللی قریب الوقوع که قرار است در اواسط ژوئن در پاریس برگزار شود، تجسم یابد،این در حالی است که اسرائیل نگران آن است که این کنفرانس شاهد به رسمیت شناختن بیشتر کشور فلسطین از سوی اروپا باشد.

این گزارش به سردی روابط بین نتانیاهو و دونالد ترامپ اشاره کرد که از بن بست پرونده اسرا و گسترش جنگ احساس ناامیدی می کند، اما نتانیاهو بر موضع خود پافشاری می کند و کشورهای اروپایی را متهم می کند که «در طرف اشتباه تاریخ قرار دارند».


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.