نیویورک تایمز در گزارشی در این باره می نویسد: هندوهای بنگلادش که به عقیده بسیاری حامیان نخست وزیری هستند که در نتیجه یک خیزش مردمی برکنار شد، روز چهارشنبه خود را برای انتقام جویی خشونت آمیز معترضان آماده کردند.
به گزارش جماران، تاریخ بنگلادش مملو از دورههای ناآرامی سیاسی است که در آنها اقلیتهای مذهبی، به ویژه هندوها، مورد هدف قرار گرفتهاند. در دورههایی که قدرت سیاسی در این کشور ناپایدار بوده یا تغییر کرده، هندوها بهعنوان گروهی آسیبپذیر، از خشونتها و بدرفتاریها رنج بردهاند و بیم تکرار این رویه در چند روز اخیر هم افزایش یافته است.
نیویورک تایمز در گزارشی در این باره می نویسد: هندوهای بنگلادش که به عقیده بسیاری حامیان نخست وزیری هستند که در نتیجه یک خیزش مردمی برکنار شد، روز چهارشنبه خود را برای انتقام جویی خشونت آمیز آماده کردند. شیخ حسینه، نخستوزیر سابق بنگلادش روز دوشنبه پس از سرکوب خشونتآمیز جنبش سراسری علیه دولت وی، از بنگلادش گریخت. در حالی که هزاران معترض بعد از ظهر برکناری او را جشن گرفتند، گزارشهایی مبنی بر انتقامجویی علیه اعضای حزب خانم حسینه و علیه کسانی که به عنوان متحدان او شناخته میشوند، از جمله اقلیت هندو، منتشر شد. به گفته شاهدان و رسانههای محلی، علاوه بر دفاتر حزب و خانههای اعضای آن، معترضان هندوها را هدف قرار دادند، خانههای آنها را به آتش کشیدند و معابد را تخریب کردند. ترس از حملات بیشتر در غیاب دولت و با عقب نشینی مجریان قانون در بسیاری از مناطق کشور حس می شود.
علاوه بر حدود 300 نفر که در جریان سرکوب دولت کشته شدند، حداقل 60 نفر نیز در خشونت هایی که روز دوشنبه در بنگلادش با اکثریت مسلمان به وقوع پیوست، کشته شدند. جزئیات موثق در مورد مهاجمان و قربانیان بلافاصله در دسترس نیست.
یک دانش آموز هندو در داکا، پایتخت، به نیویورک تایمز گفت که عده ای از مسلمانان به خانواده او در خانه شان در منطقه باگرهات جنوبی حمله کردند، پدرش را کشتند و مادرش را با جراحات سر رها کردند. او در یک مصاحبه تلفنی گفت: پدر من یک معلم بی گناه بود.
به گفته شاهدان و بستگان افرادی که داراییهایشان هدف قرار گرفته است، حداقل در چهار منطقه بنگلادش، حملاتی به خانههای هندوها و معابد آنها صورت گرفت. گروه های دانشجویی که تظاهرات علیه خانم حسینه را رهبری می کردند، خشونت علیه اقلیت هندو را تایید کردند اما می گویند که حامیان آنها در این خشونت ها دخالتی نداشته اند.
ناهید اسلام، یکی از رهبران دانشجویی روز سه شنبه در بیانیه ای گفت: «معابد مورد حمله، تخریب و غارت قرار می گیرند.
رانا داس گوپتا که سازمانی از اقلیتهای مذهبی بنگلادش را رهبری میکند، گفت که حملات به هندوها حداقل دو کشته و بیش از 100 زخمی برجای گذاشته است. او گفت: «برخی از کسانی که خانههایشان مورد حمله قرار گرفت ممکن است مستقیماً در سیاست دخیل باشند، اما بیشتر آنها هندوهای معمولی هستند. بنابراین، این قطعا خشونت جمعی و هدفمند است.»
رئیسجمهور بنگلادش، که نقشی بیشتر تشریفاتی دارد، روز سهشنبه محمد یونس، برنده جایزه صلح نوبل، پیشگام در امور مالی خرد را به رهبری دولت موقت منصوب کرد. انتظار می رود اعضای دولت ظرف چند روز مشخص شوند. برقراری نظم و قانون یکی از چالش های فوری دولت موقت خواهد بود. خانم حسینه در طول 15 سال قدرت، پلیس و ارتش را مملو از افسران وفادار به خود کرد و اعتماد عمومی به مجریان قانون در طول سرکوب خشونت آمیز معترضان از بین رفت. روز چهارشنبه در داکا، در برخی از شلوغ ترین مناطق، هیچ افسر پلیس در خیابان ها قابل مشاهده نبود. میناکشی گانگولی، معاون آسیا در دیده بان حقوق بشر، گزارش های خشونت علیه هندوها را بسیار نگران کننده توصیف کرد.
هندوها ظاهرا به دلیل حمایت سنتی از حزب خانم حسینه مورد حمله قرار گرفته اند اما نکته اینجا است که بنگلادشی ها به خیابان ها آمدند تا خواستار پایان دادن به اقتدارگرایی شوند و این حملات مطالبات عادلانه آنها برای حقوق بشر را تضعیف می کند. تنش ها بین مسلمانان و هندوها در بنگلادش در گذشته افزایش یافته است، از جمله درگیری های خشونت آمیز در سراسر کشور در سال 2021.