یدالله جوادپور روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از باغ های انار شهرستان ابرکوه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد : این رقم نسبت به سال زراعی گذشته به خاطر سرمازدگی و وجود کرم گلوگاه انار 10درصد کاهش دارد.
وی با بیان اینکه عمده سطح زیرکشت انار استان در شهرستان های میبد ، تفت، مهریز و ابرکوه قرار دارد، افزود: 40 رقم انار در استان یزد تولید می شود که 11نوع آن مرغوب است.
جواد پور با اشاره به اینکه بیشتر ارقام انارهای مرغوب از نوع شیرین، میخوش، ملس عقدا، گل تفت و رباب است ، اظهار کرد: انار تولیدی یزد علاوه بر عرضه در استان های همجوار و تازه خوری، بخشی از آن به رب انار و ساندیس آب انار فرارواری و بخشی هم به صورت دان خشک به کشورهای هند و پاکستان برای تبدیل به ادویه صادر می شود.
این مسئول با اشاره به اینکه یزد در زمینه تولید این محصول رتبه چهارم کشور را داراست، یادآور شد: معضل خشکسالی و بحران کم آبی در استان از مشکلات پیش روی باغ داران برای توسعه کشت این محصول است .
مدیر باغبانی استان تاکید کرد: بهترین روش آبیاری نوین (قطره ای) برای باغ هاست که در این زمینه باغ داران می توانند برای اخذ تسهیلات بلاعوض برای اجرای طرح های آبیاری نوین به جهاد کشاورزی استان یزد مراجعه کنند.
وی بیان کرد: کشاورزان یزدی سالانه بیش از 650 هزار تن محصول باغی تولید می کنند، و با جود بحران کم آبی و تداوم خشکسالی ، در استان از 44 هزار هکتار 48 هزار تن پسته تولید می شود ومقام سوم کشور را به خود اختصاص داده است .
این مسئول افزود: استان یزد همچنین در تولید زردآلو مقام ششم کشوری را دارد و از 2هزار و500 هکتار بیش از 20 هزار تن از این محصول تولید و علاوه برمصرف استان به سایر استانهای کشور ارسال می شود و در این زمینه شهرستان ابرکوه در تولید زردآلو مقام نخست استان را دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد تصریح کرد: این استان در تولید روناس مقام نخست کشور را به خود اختصاص داده است .
وی با بیان اینکه بحران آبی مشکل اساسی باغداران استان است،تاکید کرد: باغداران با استفاده از آبیاری نوین می توانند در فرایند توسعه و بالا بردن کیفیت محصولات باغی تلاش کنند.
سالانه از 118هزار هکتار اراضی قابل کشت استان یزد 340 هزار تن محصول زراعی، 650هزار تن محصول باغی تولید می شود.
اراضی قابل کشت استان 158هزار هکتار است که به دلیل کم آبی ، 2دهه خشکسالی و تغییر الگوی کشت در بقیه آن کشت نمی شود.
7540/ 2047/*خبرنگار: کارگر ابرقوئی ** انتشار: عباسقلی اشکورجیری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.