نسرین مشایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نشست مشترکی با حضور معاونت آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران و سازمان محیط ‌زیست کشور تشکیل شده و در مورد اجرای 10 طرح تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا در بافق به تفاهم رسیدند.
رئیس نخستین مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب‌های شور کشور در بافق گفت: این طرح با هر یک به ظرفیت 20 تن تولید ماهی تیلاپیا در سال، به زودی زیر نظر محیط‌ زیست در این شهرستان شروع به کار خواهد کرد.
وی خاطر نشان کرد: اغلب کشورهای تولیدکننده ماهی تیلاپیا از تمام قسمت‌های این ماهی استفاده می‌کنند ولی در کشور ما معمولاً از پوست و پولک این گونه ماهی استفاده نمی‌شود.
مشایی افزود: یکی که از نقاط قوت تیلاپیا پوست بسیار ضخیم این ماهی است که مورد استقبال صنعت چرم‌سازی در دنیا قرارگرفته و ازجمله تولیدات آن می‌توان به ساخت دستکش‌های چرمی، کفش، کیف، صنایع‌دستی و لوازم تزیینی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه موسسه ما در این زمینه کارهای خوبی انجام داده است افزود: در بافق مراحل اولیه توسعه تولید این ماهی را پیش‎رو داریم و برنامه‌ریزی‌شده که با پیشرفت تولید آن در این شهرستان، مرحله فرآوری هم در منطقه داشته باشیم.
رئیس نخستین مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب‌های شور کشور در بافق، ادامه داد: هدف این است که چرخه کامل تولید تا فرآوری را در این شهرستان داشته باشیم.
مشایی به آخرین تصمیمات و برنامه ریزی های انجام شده در رابطه با پرورش تیلاپیا اشاره و خاطرنشان کرد: در حال حاضر طبق مصوبه‌ای که بین سازمان‌های محیط ‌زیست و شیلات ایران و موسسه تحقیقات علوم شیلاتی بسته شده مجوز پرورش تیلاپیا در مزارع اطراف شهرستان بافق صادرشده است.
دو یا سه سال پیش بود که با اعلام محیط زیست مبنی بر اینکه تیلاپیا اکو سیستم و چرخه حیاط سایر موجودات دریایی و رودخانه ای را به خطر می اندازد، پرورش این گونه ارزشمند در بافق متوقف شد.
اما از آنجاییکه بافق به رودخانه و دریا راه ندارد این موضوع در دستور کار شیلات ایران و مذاکره با سازمان حفاظت از محیط زیست کشور قرار گرفت که با 10 طرح به صورت آزمایشی موافقت شد و انتظار می رود تیلاپیا به زودی به بافق بازگردد.
مرکز شهرستان 50 هزار نفری بافق در فاصله 110 کیلومتری شرق یزد قرار دارد.
7543/ 6197 خبرنگار: اصغر عسکری** انتشار: فلاح
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.