در این گردهمایی که به مناسبت ۲۷ آذر سالگرد شهادت آیت الله محمد مفتح( ۱۳۵۸هجری شمسی) و روز وحدت  حوزه و دانشگاه برگزار شد، عضو شورای حوزه علمیه یزد گفت: در ۴۰ سال گدشته برای وحدت بین این ۲ مرکز علمی و فرهنگی فعالیت‌های خوبی انجام شد ولی به خاطر اهمیت موضوع و رسالتی که دانشگاه‌ها و حوزه‌ها دارند به هیچ وجه کافی نیست.

حجت‌الاسلام سیدمحمد کاظم مدرسی افزود: حوزه و دانشگاه باید در عمل با همکاری و هم‌افزایی با برگزاری جلسه‌های مستمر و برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در راستای اهداف امام خمینی (ره) ، مقام معظم رهبری و نظام و انقلاب اسلامی که بر وحدت این ۲ سنگر مهم تاکید دارند اقدام مناسب انجام شود.

امام جمعه محمدآباد شهر یزد تاکید کرد: مراکز دانشگاهی و حوزه‌های علمیه باید با همفکری در ۲ خط موازی برای ارتقای علمی و دینی مردم و کشور بر اساس اهداف عالیه انقلاب اسلامی رسالت خود را با روشنی و دقت تمام انجام دهند که در گام دوم انقلاب بسیار مورد تاکید مقام معظم رهبری است.

مدرسی بیان داشت: شهید مفتح را باید حلقه ارتباط بین دانشگاه و حوزه‌های علمیه نامید که با درایت و تلاش دلسوزانه خود نقش بی بدیلی در تحق اهداف بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام (ره) در ارتباط هرچه بهتر بین دانشگاهیان و حوزویان فرهیخته داشت و این هدف باید روز به روز تقویت شود.

موسس حوزه علمیه امام‌ کاظم (ع) یزد گفت:  استمرار اهداف نظام و انقلاب و منویات مقام معظم رهبری در گرو حضور فعال دانشگاه و حوزه در عرصه‌های مختلف به خصوص اجرای بیانیه گام دوم انقلاب که تحقق آن حلال بسیاری از مسائل و مشکلات به نفع کشور و نسل جوان است، قرار دارد.

مدرسی تصریح کرد: حوزویان و دانشگاهیان باید همواره در کشور بر حسب ضرورت انقلاب و آینده نظام جریان ساز باشند و این به حضور فعال آنها در عرصه و احساس تکلیف است که در این راستا کارهای خوبی انجام گرفته و باید با قوت و تحت زعامت مقام معظم رهبری ادامه داشته باشد.

وی در ادامه به هنر حضرت امام (ره) در خصوص مبارزه با استکبار و کفرستیزی به عنوان یک شاخص در نظام اشاره کرد و گفت: باید برای تحقق اهداف انقلاب همواره توصیه‌های مقام معظم رهبری و وصایای حضرت امام (ره) را فعالان ۲ سنگر دانشگاه و حوزه مد نظر قرار دهند.

همچینین مسوول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های یزد گفت:  تحقق وحدت بین حوزه و دانشگاه به همکاری بیش از گذشته استادان و دانشجویان مراکز آموزش عالی و حوزه‌های علمیه بستگی دارد و در این راه تاکنون در استان کارهای خوبی انجام شده است.

حجت الاسلام محمد مهدی حرزاده افزود: در سال‌های اخیر به همت دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه و اساتید مومن و انقلابی برای ارتباط هرچه بیشتر این ۲  سنگر مهم انقلاب جلسه‌های هم‌اندیشی و کارگروه‌های تخصصی برگزار شد و باید همچنان این تعامل ها ادامه یابد.

وی اظهارداشت: بیانه گام دوم انقلاب که توسط مقام معظم رهبری به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی صادر و ابلاغ شده است باید دست‌مایه حوزویان و دانشگاهیان در بحت وحدت این ۲ سنگر و همچنین به عنوان نقشه راه مدنظر جدی قرار گیرد.

استاد حوزه و دانشگاه های یزد اظهارداشت: ورود استادان دانشگاه‌ها به حوزه‌ها و همچنین افزایش رفت و آمدها و تعامل بهتر و بیشتر نقش مهمی در تحقق اهداف عالیه نظام، منویات مقام معظم رهبری و بهره‌گیری تمام ظرفیت‌ها در مسیر نظام دینی دارد.

حرزاده اظهار داشت: برگزاری جلسه‌های مشترک  به خصوص کرسی‌های آزاد اندیشی دانشگاهیان و حوزویان یک امر حیاتی و ضروری است که تاکنون گام‌هایی برداشته شده و باید در آینده بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب روز به روز افزایش یابد.

همچنین استاد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی یزد گفت: تحقق بیانیه گام دوم انقلاب در تمام ابعاد و زوایا، کاری مهم و مورد تاکید است که دانشگاهیان و حوزویان باید برای اجرای آن با برگزاری جلسه‌های هم‌اندیشی و علمی اقدام مناسب داشته باشند.

عباس علوی افزود: این بیانیه ابعاد مهمی دارد که مقام معظم رهبری بر حسب ضرورت ۴۰ سال دوم انقلاب، آن را مطرح کردند که مسائل اقتصادی در آن از اهمیت زیادی برخورد است و باید دانشگاهیان و حوزویان در این خصوص بهتر و بیشتر اقدام کنند.

وی اظهار داشت: در این بیانیه مقام معظم رهبری مسوولان را به داشتن طرح و برنامه برای اقتصاد مقاومتی و تکیه نکردن به اقتصاد نفتی سفارش کردند که باید برای اجرای آن جدی و برنامه محور اقدام های مناسب صورت گیرد.

در این همایش تعدادی از استادان حوزه و دانشگاه به طرح دیدگاه‌های خود در خصوص ارتباط حوزه و مراکز آموزش عالی، اجرای بیانیه گام دوم انقلاب ، برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی و تعامل بیشتر بین استادان این ۲ مرکز علمی و دینی تاکید کردند.

محمد مفتح در ۲۷ آذر ۱۳۵۸ هنگام ورود به دانشگاه تهران توسط گروهک فرقان هدف گلوله قرار گرفت و به همراه دو محافظ خود  ر مقابل دانشکده الهیات دانشگاه تهران با رگبار گلوله به شهادت رسید.

هم اکنون حدود ۷۰ هزار دانشجو در ۶۰ مرکز آموزش عالی و دانشگاه های استان یزد مشغول تحصیل هستند.

همچنین پنج هزار طلبه در ۳۰ حوزه علمیه یزد تحصیل می کنند.

استان یزد برپایه سرشماری آبان ماه سال ۱۳۹۵، یک میلیون و ۱۳۸هزار جمعیت دارد که ۸۵ درصد در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.