دبیرکارگروه سلامت غذایی و رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: بر اساس برنامه‌های اجرا شده در حوزه سلامت و امنیت غذایی مصرف قند و نمک به میزان موثری در مردم یزد کاهش یافت.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدرضا میرجلیلی در کارگروه سلامت و امنیت غذایی با حضور معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه بیش از یکسال روی سند جامع سلامت وقت گذاشته شده اظهار داشت: در بیماری های غیرواگیر که امروز نیاز به سیاست های بزرگی دارد در برش استانی تغییرات خوبی صورت گرفته است.

وی با اشاره به کاهش نسبی شیوع کم تحرکی به میزان 30 درصد وضع موجود ادامه داد: بهبود وضعیت تغذیه مردم استان به میزان 30 درصد نیز رشد یافته که از طریق کاهش مصرف نمک بوده و در 100 درصد پروانه های مورد بررسی کاهش نمک به طور چشمگیری رخ داده است.

دبیر کارگروه سلامت غذایی یزد با بیان اینکه مصرف قند در مردم نیز 4 درصد کاهش یافته است، اضافه کرد: مصرف روغن گیاهی رخ داده و غنی سازی آرد نیز انجام شده است و ارتقای کیفیت نان در چهار حیطه تولید گندم، ذخیره سازی، فرآوری و پخت به میزان 50 درصد نیز از پروژه هایی بوده که توسعه سلامت و امنیت غذایی را به دنبال داشته است.

وی کاهش شیوع مصرف دخانیات به میزان 30 درصد در افراد بالای 15 سال را از دیگر اقدامات برشمرد و بیان داشت: نزدیک به 30 هزار بازدید و غربالگری در این راستا انجام شده و علی رغم اینکه تحت فشارهای مختلفی بودیم توانستیم به میزان 30 درصد کاهش مصرف داشته باشیم.

دبیر کارگروه سلامت غذایی یزد در خصوص دیابت که مشکل استان بوده خاطرنشان کرد: 90 درصد افراد بالای 30 سال از طریق غربالگری شناسایی و مورد توجه قرار گرفتند تا به وضعیت بدتری دچار نشوند و از الان در این زمینه مراقبت ویژه داشته باشند.

وی با بیان اینکه غربالگری سرطان روده بزرگ، سرطان پستان، سرطان دهانه رحم و ... نیز انجام شده است اظهار داشت: 253 هزار نفر نیز در برنامه خطر سنجی قرار گرفتند و در مرگ و میرهای ناشی از معلولیت های سوانح و حوادث هم از دیگر مصوبات و پیگیری های این سند است که اقدامات گسترده ا نیز صورت گرفته است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.