به گزارش ایرنا، 'ماریا دوتسنکو' عصر شنبه در آیین گشایش نمایشگاه عکس و اسناد تاریخی همکاری ایران و سازمان ملل متحد در یزد افزود: یکی از ابتکارهای ایران گفت و گوی تمدن ها بوده که توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد پشتیبانی شد و سال 2001 به عنوان سال گفت و گو تمدن ها نام گرفت.
وی ادامه داد: از دیگر ابتکارهای ایران، پیشنهاد دکتر روحانی رئیس جمهوری ایران با عنوان «جهان علیه خشونت و افراط گرایی» به وضوح توسط کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد پشتیبانی شد و این مجمع قطعنامه ای را که در سال 2013 حمایت کرده بود در سال های 2015 و 2017 نیز بار دیگر اتخاذ کرد.
وی خاطر نشان کرد: در ماه ژوئن 2018، ایران به مدت سه سال در شورای اقتصادی و اجتماعی مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به عنوان یکی از 6 رکن اصلی سازمان ملل متحد انتخاب شد.
رییس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران درباره نمایشگاه عکس و اسناد تاریخی همکاری ایران و سازمات ملل متحد اظهار داشت: این نمایشگاه که با همکاری خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برپا شده، نشانگر بیش از 72 سال همکاری بی بدیل میان سازمان ملل متحد و ایران است.
دتسنکو افزود: در این نمایشگاه منحصر به فرد عکس ها و اسناد تاریخی شامل لحظات ویژه تاریخی و غنی از مشارکت سازمان ملل متحد و ایران در معرض دید عموم قرار گرفته است.
رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران با بیان اینکه دیپلمات های حرفه ای ایران به ایجاد و تقویت سازمان ملل متحد کمک زیادی کردند، گفت: ایرانیان باید مفتخر باشند که کشورشان به عنوان یکی از 51 کشور عضو، که از بنیان گذاران اصلی سازمان ملل متحد بود، هیاتی را به کنفرانس سانفرانسیسکو برای تهیه پیش نویس اسناد کلیدی سازمان ملل متحد و منشور آن اعزام کرد.
دوتسنکو خاطر نشان کرد: ایران جزو نخستین کشورهای عضو سازمان ملل متحد بود که از این سازمان خواست تا مرکز اطلاعات را در تهران در 1950 راه اندازی کند.
وی با بیان اینکه ایران در سال های 1955 و 1956 به عنوان عضو غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد فعالیت کرد، ادامه داد: نخستین کنفرانس بین المللی حقوق بشر سازمان ملل سال 1968 در تهران برگزار شد و در سال جاری، جهان هفتادمین سالگرد اعلامیه حقوق بشر سازمان ملل و جهان شمولی آن را جشن می گیرد.
همچنین معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد اظهار داشت: فعالیت سازمان ملل نقطه مشترک فعالیتهای همه کشورهای جهان تلقی می شود و پیونددهنده همه ملتها و دولتها در سراسر دنیاست.
محمدعلی طالبی با بیان اینکه طبق اساسنامه سازمان ملل متحد و اعلامیه جهانی حقوق بشر هدف اصلی این سازمان برقراری صلح بین همه ملتها و سراسر جهان است، خاطر نشان کرد: مردم یزد همواره صلح طلب و همراه با روحیه همکاری و تعامل با ملتها بوده اند و نمونه این تعامل در همزیستی مسالمت آمیز ادیان در این استان مشاهده می شود.
وی ادامه داد: خاستگاه و پیشنهاددهنده اندیشه گفت و گوی تمدن ها از استان یزد بوده و وجود چنین اندیشمندانی نشان دهنده قابلیتهای فکری در این استان است که بین المللی بیاندیشند و زمینه چنین همکاری هایی فراهم کنند.
وی اظهار امیدواری کرد همکاری های سازمان ملل متحد با استان یزد در زمینه های مختلف بیش از پیش شود.
نمایشگاه عکس و اسناد همکاری های سازمان ملل متحد و ایران در 73 سال گذشته، عصر شنبه در گنجینه فرهنگ و هنر یزد برپا شد.
در این نمایشگاه 66 عکس و سند تاریخی از حضور شخصیت‌ های برجسته ایران در رویدادهای سازمان ملل متحد، سفر هفت دبیرکل‌ این سازمان به ایران و گزیده‌ ای از طرح‌ های اجرا شده توسط سازمان ملل در ایران به مدت یک هفته در معرض بازدید عموم قرار می گیرد.
مجموعه عکس ها و اسنادی که برای این نمایشگاه انتخاب شده مربوط به آرشیو مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران است.
نمایشگاه عکس و اسناد همکاری های سازمان ملل متحد و ایران با هدف اطلاع رسانی درباره حضور و همکاری ایران به عنوان کشوری دوستدار صلح در سازمان های بین المللی از زمان تاسیس جامعه ملل و سازمان ملل متحد برگزار می شود.
برگزاری این نمایشگاه با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری و خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز یزد انجام می شود.
نمایشگاه عکس و اسناد همکاری های سازمان ملل متحد و ایران پیش از این در شهرهای بوشهر، زاهدان، شیراز، اراک و سنندج برگزار شده است.
سازمان ملل متحد سال 1945 میلادی تاسیس و جایگزین جامعه ملل شد، این سازمان توسط 51 کشور تاسیس و سال 2011 میلادی، 193 کشور عضو داشت، اعضای آن تقریبا شامل همه کشورهای مستقلی است که از نظر بین‌المللی به رسمیت شناخته شده ‌اند.
ایران به‌ عنوان یکی از اعضای موسس سازمان ملل متحد در میان نخستین کشورهایی بود که مرکز اطلاعات سازمان ملل در آن تاسیس و فعالیت‌ های این مرکز در ایران از سال 1950 آغاز شد.
این فعالیت ها در سال 1980 به حالت تعلیق درآمد، سپس در سال 1991 دوباره آغاز و از سال 1994 به گونه‌ای کامل فعال شد.
7532/ 6197
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.