ذبیح نیکفر روز یکشنبه در مراسم تجلیل از خبرنگاران رسانه های استان گیلان در شهرستان لاهیجان به مناسبت روز خبرنگار اظهارداشت: در دهه 70 حدود 32هزارهکتار باغ چای در گیلان و مازندران وجود داشت و سالیانه از این باغ ها بیش از 70هزار تن چای خشک تولید و عرضه می شد ولی هم اکنون این باغ ها به زیر 20هزار هکتار و تولید محصول چای خشک هم کمتر از 20هزار تن رسیده است و این ها سئوالاتی است که سازمان چای و پژوهشکده چای باید به آنها پاسخ دهند.
وی افزود:پژوهشکده چای باید از فناوری دنیا و دستاوردهای علمی در باغ های چای استفاده کند ولی تاکنون این کار را نکرده است و این پژوهشکده برای جایگزینی بوته های باغ های چای که از قدمت آنها بیش از یکصد سال می گذرد هیچ اقداماتی نکرده است .
وی به موضوع واگذاری تولید 34هکتار از باغ های پژوهشکده چای به یک برند مشهور چای اشاره و تصریح کرد: اگر در باغ و یا مزرعه ای بخواهد محصول ارگانیک چای تولید شود باید سه سال از دادن سم و کودشیمیایی به آن خودداری شود و به شدت تحت کنترل قرار گیرند ولی با واگذاری باغ های پژوهشکده چای این کار انجام نشد.
نیکفر اضافه کرد:تولید چای ارگانیک باید مورد تایید مجامع علمی و بهداشتی داخلی و خارجی باشد ولی با بستن قرارداد در سال 1394 در همان سال از کود و سموم استفاده نکردند و نیمه اول سال 95چای ارگانیک تولید شد و یک شرکت آلمانی این محصول را تایید کرد و یک سال از این باغ ها، چای ارگانیک به بازار عرضه شد اما حجم عرضه شده و مقداری که در کارخانه تولید می شد هیچ مطابقتی نداشتند.
وی تصریح کرد: از هر هکتار باغ های دیم باید سالانه حدود پنج تن برگ سبز چای و باغ هایی که به سیستم آبیاری مجهز هستند باید برگ سبز بیشتری برداشت شود این درحالی است که از باغ های پژوهشکده چای که به سیستم آبیاری مجهز هستند کمتر از 10تن برگ سبز چای تولید شده است.
وی یادآورشد: چای درجه یک بهاره که مفیدترین چای لاهیجان به شمار می رود و هرکیلوگرم 30تا 40هزار تومان فروش می رود را به نام چای ارگانیک و هر کیلوگرم 80هزار تومان در بازار فروختند و باید مشخص شود که این درآمد نصیب چه کسی و چه برندی شده است؟
وی با اشاره به مشکلات آب شرب شهر لاهیجان اشاره کرد و اظهار داشت: 15لیتر در ثانیه آب شهر لاهیجان از طریق آب روستایی تامین می شود که با قطع و وصل شدن آن تمام روسوبات وارد شبکه آب شهر می شود که دوهزار خانوار شهر از خیابان امیرشهید تا بلوار امام رضا (ع)مشکل آب شرب دارند.
وی تصریح کرد: احداث یک کیلومتر خط انتقال از آب شبکه مسیر دیزبن به لاهیجان و لنگرود در مسیر اتصال آب روستایی موافقت شده و دستور اصلاح این شبکه آب از آقای نوبخت و وزیر نیرو گرفته شده است اما در گیلان این کار با کارشکنی عده ای قفل شد و با پیگیری های مصرانه که صورت گرفت چند روزی است که عملیات حفاری این طرح (اصلاح شبکه آب ) با اعتبار پنج میلیارد و 300میلیون تومان شروع شده است و دو میلیارد و 300میلیون تومان به پیمانکار پرداخت شده و او با تجهیز کارگاه حفاری ها را آغاز کرده است و قول داده اند تا پایان سال این طرح برای حل مشکل آب شرب شهر لاهیجان به اتمام برسد.
وی با اشاره به تاسیس وزارت گردشگری ادامه داد: ایران در هزار میلیارد دلار تجارت و عایدات گردشگری در جهان جایگاهی ندارد درحالی که ردیف اول جایگاه آثار تاریخی ،طبیعی و فرهنگی درجهان برخودار است و هر استانی از این کشور مزیت نسبی خاص خودش را دارد و از مزایای اقتصاد گردشگری و میراث فرهگی و طبیعت بکر برخوردار هستند .
وی با اعلام نارضایتی خود از برخی اتفاقات در استان اظهارداشت:در حالی که چهار روستای دیلمان به بهانه گردشگری دو سال گازرسانی به تاخیر افتاد ولی در یکی روستای بنام نوروز محله 200هکتار زمین را به گروهی واگذار کردند و 29هزارمتر مجوز ساخت و تغییر کاربری دادند.
وی به ساخت پروژه عمرانی شهرستان های سیاهکل و لاهیجان از جمله سالن طبقاتی ورزشی تختی لاهیجان ، مجتمع فرهنگی هنری لاهیجان ، دریافت مجوز چمن زمین فوتبال شهرستان سیاهکل و یک زمین روستایی در لاهیجان ، کارخانه سیمان وآلودگی تنفسی که برای مردم ایجاد کرده است اشاره و تصریح کرد: در آغاز فعالیت نمایندگی سالن ورزشی تختی لاهیجان و سینمای سیاهکل غیر فعال و سال ها متوقف بودند که برای سالن ورزشی تختی لاهیجان سه میلیارد تومان بودجه اخذ شده است و سالن ورزشی سیاهکل 800میلیون تومان بدهی داشت که تسویه آن صورت گرفت.
وی یادآورشد: برای مجتمع فرهنگی و هنری لاهیجان یک میلیارد و 300میلیون تومان در دوسال اخیر هزینه شده است و قول دادند که بقیه اعتبارات را در سال جاری تامین و برای سرعت دادن ساخت این واحد به بخش خصوصی واگذار شود و مجوز واگذاری تی تی کاروانسرای سیاهکل نیز گرفته شده است .
نماینده مردم شهرستان های لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:کارخانه سیمان دیلمان 250کیلومتر از راه های کوهستانی شهرستان سیاهکل، املش ، رودسر و رودبار را تخریب کرده ولی خیلی از این راه های تخریب بستر آسفالت شده و این کارخانه آلودگی تنفسی برای مردم ایجاد کرده است .
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با اشاره به دریافت مجوز احداث مرکز آموزش عالی سلامت در لاهیجان گفت:مرکز درمان بستر دیلمان برای مردم دیلمان سهل الوصول نیست و شورای شهر و عده ای پیگیری هستند که به داخل شهر انتقال یابد ولی وزارت بهداشت و علوم پزشکی استان گیلان معتقدند که در همان مکان باید مرکز درمانی ساخته شود.
وی اضافه کرد: نظر من بر این است که مرکز درمانی داخل شهر اسپیلی در این مکان مستقر شود و در داخل شهر ساختمان جدیدی برای مرکز درمانی ساخته شود تا مردم در برف و کولاک بتوانند از درمان بستر فعلی استفاده کنند که مرکز درمان وزارت بهداشت وظیفه تجهیز آن مرکز را برعهده گرفته است.
وی به طرح احداث پل میدان گیل لاهیجان اشاره و پیشرفت فیزیکی آن را 35درصد ذکر کرد و یادآورشد:قرار است پیمانکار جدیدی اجرای این طرح را برعهده بگیرد .
6029 /6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.