احسان هادی پور غروب سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر اظهار کرد: در گشت مشترک محیط زیست و نیروی انتظامی یک دستگاه تراکتور هنگام تخریب محیط زیست در اراضی تالاب بین المللی انزلی توقیف و با اخذ دستور قضایی به پارکینگ منتقل شد .
وی افزود: دو نفر از متخلفان و متصرفان اراضی تالابی نیز دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.
هادی پورعلت اصلی اینگونه تخلفات و تصرف در منابع طبیعی و ملی را پایین رفتن سطح آب تالاب بین المللی انزلی و فرصت طلبی برخی افراد سودجو جهت منافع شخصی عنوان و تصریح کرد : روز گذشته نیز یک دستگاه بیل میکانیکی که اقدام به تصرف اراضی تالاب انزلی کرده بود توقیف و چهار متخلف هم پس از دستگیری و تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی با اظهار تشکر از فرمانده نیروی انتظامی شهرستان و دادستان بندرانزلی تاکید کرد: اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بندرانزلی با وجود همه مشکلات و تهدیدات گوناگون ، با تمام توان در برابر دست بردن سودجویان به اراضی ملی و منابع طبیعی ایستاده و از هیچ کوششی برای رفع این معضل فروگذار نمی کند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست انزلی اظهار کرد: از تمام شهروندان و علاقه مندان به حفظ محیط زیست و طبیعت تقاضا داریم در صورت مشاهده هرگونه تخلف و تصرف در حوزه تالاب انزلی را به محیط زیست انزلی اطلاع داده تا سریعا نسبت به رفع تصرف و برخورد با متخلفان اقدام شود.
به گزارش ایرنا، تالاب انزلی به وسعت حدود 200 کیلومتر مربع در محدوده شهرستان های انزلی، رشت و صعومه سرا قرار دارد. این تالاب نقش مهمی در زیست بوم گیلان و کشور داشته، مهار کننده سیل های ویرانگر و تعدیل کننده آب و هوای منطقه و زیستگاه گونه های زیادی از آبزیان، پرندگان و گیاهان است. این تالاب سال 1354 در فهرست تالاب های بین المللی رامسر به ثبت رسید .
علاوه بر تاثیرات اقلیمی، تالاب انزلی از مراکز مهم جذب گردشگر گیلان محسوب می شود و معیشت جمعیت قابل توجهی از ساکنان حاشیه تالاب به لحاظ کشاورزی، صیادی و تامین مواد اولیه صنایع دستی به حیات آن وابسته است.
فاضلاب های صنعتی، خانگی،بیمارستانی، ضایعات کشتارگاهی ، سموم کشاورزی، پسماندها و نخاله ها ، گیاهان مهاجمی چون آزولا و سنبل آبی ، تصرف اراضی و ساخت و ساز در حریم تالاب، آتش زدن نیزارها با هدف تصرف، ورود رسوبات از رودخانه ها و انتقال آلودگی از دریا حیات تالاب انزلی را به شدت به خطر انداخته است.
این معضلات تالاب انزلی را سال 1993 در فهرست تالاب های در معرض خطر (مونترو) قرار داد.
برای حفظ بقای این تالاب ارزشمند ، مدیریت پسماند، مدیریت پساب، مدیریت رسوب، کاشت درخت در حوزه آبریز تالاب و جلوگیری از ورود رسوبات بیشتر به تالاب، جلوگیری از ورود پسماند به رودخانه ها و دریای خزر، جلوگیری از ورود پساب های گوناگون از طریق ساخت تصفیه خانه فاضلاب ، جلوگیری از تعدی افراد به حریم تالاب و تصرف اراضی تالابی، جلوگیری از برداشت بی رویه آب از تالاب و رعایت حقابه تالاب باید به جد پیگیری شود.
7471 /6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.