پروین مردانه روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: این کار را از سال 91 آغاز کرده ام و بعد با توسعه آن، امکان اشتغال و بیمه چهار نفر فراهم شد و علاوه بر کبک، بلدرچین، قرقاول و انواع مرغ بومی نیز پرورش می دهم.
وی افزود: این پرندگان در چند ساختمان با زیربنای 130 مترمربع نگهداری می شوند و برای تامین این فضا و انشعابات آب، برق و گاز آن بدون دریافت تسهیلات بانکی، 800 میلیون ریال هزینه کرده ام.
وی اظهار کرد: برای هر دوره نگهداری و تولید، 2 هزار تا 2 هزار و 500 قطعه کبک هریک به قیمت 30 تا 40 هزار ریال از یزد یا کرمان خریداری می کنم و بهای تمام شده هر قطعه کبک با احتساب هزینه نگهداری آن، 120 هزار ریال است و با فروش به قیمت 150 هزار ریال در هر دوره، 60 میلیون ریال درآمد کسب می شود.
مردانه ادامه داد: قیمت دانه های خوراکی کبک، گران شده و نگهداری این پرنده دشوار است و در زمستان و تابستان باید سامانه گرمایش محل نگهداری آن روشن باشد.
او بیان کرد: برای گرمایش محل نگهداری کبک از دستگاه هیتر استفاده می کنم و کبک ها از یک تا هفت روز به 37 درجه دما نیاز دارند و بعد از هفته دوم به تدریج به ازای هر هفته، 2 درجه دما کاهش می یابد و چند سال قبل به علت قطع برق و خاموشی هیتر، 500 قطعه کبک یک روزه تلف شد.
این بانوی کارآفرین گفت: امکان جوجه آوری و اشتغالزایی بیشتر با پرورش کبک به شرط افزایش فضای نگهداری و قفسه بندی آن وجود دارد، اما مستلزم هزینه است و اکنون در فضای موجود، در طول سال پنج تا شش دوره بلدرچین و تعدادی قرقاول و مرغ و طیور بومی نیز تولید و عرضه می کنم.
مردانه افزود: شبکه دامپزشکی از من و همسرم در این راستا حمایت می کند اما شرکت های بیمه، بنا بر ادعای خودشان مبنی بر تعریف نشدن کبک در ردیف تولیدات و محصولات مشمول بیمه، از تحت پوشش قرار دادن آن خودداری می کنند و شغل ما از این منظر خطرپذیر است.
ایرج شیارکار مدیر جهاد کشاورزی آستارا نیز با تایید مشکل بیمه کبک به ایرنا گفت: کارگاه تولید کبک خانم مردانه طی نامه ای به شرکت های بیمه معرفی شد، اما شرکت ها از بیمه این پرنده امتناع کردند و امیدواریم با توسعه این شغل در استان گیلان، مشکل بیمه کبک و انواع دیگر پرندگان برطرف شود.
پروین مردانه در حالی با استفاده از موقعیت و امکانات در روستا برای خود و سه نفر دیگر شغل و درآمد ایجاد کرده که ولی داداشی نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی، بیشترین مراجعات به دفتر خود را جوانان بیکار اعلام می کند؛ در عین حال یونس رنجکش فرماندار آستارا نیز با اعلام حمایت دولت و تصویب تسهیلات لازم برای توسعه بوم گردی در روستاها، روستائیان این شهرستان را به استفاده از این فرصت برای توسعه کسب و کار مبتنی بر ظرفیت های محلی توصیه می کند.
شهرستان مرزی بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعیت در 2 بخش و 62 روستا، در غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان قرار دارد.
7124/ 2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.