به گزارش روز یکشنبه خبرنگار ایرنا ، کودکان سرزمین مان در دهه های گذشته اوقات تفریح شان یا در زمین های خاکی و سرگرم شدن با بازی های محلی سپری می شد و یا در خانه با تلویزیون و کتاب های رنگارنگ قصه دنیای خود را ورق می زدند.
اما این روزها دیگر از شور و حال بی بهانه کودکان در حیاط خانه ها خبری نیست و کتاب نیز به عنوان یک کالای مظلوم فرهنگی در بیشتر مواقع جای خود را به تبلت و بازی های رایانه ای داده است.
آشنا کردن کودکان با کتاب مقوله ای است که این روزها کمتر مورد توجه والدین قرار می گیرد؛ ولی در میان افرادی نیز هستند که دل در گرو کتاب دارند و اوقات فراغت کودکان را با حضور در کارگاه های قصه گویی پر می کنند.
کتابداران کتابخانه های آستارا با ادبیات و لحن مخصوص کودکان قصه های زیبایی نظیر کفشدوزک و دوستانش را برای کودکان می خوانند و در خلال داستان، سوالات کودکان بر اساس حس کنجکاوی شان رونق مضاعفی به این کارگاه می بخشد.
مریم علی پور مادر دو عضو کودک در حاشیه کارگاه قصه گویی به خبرنگار ایرنا گفت: حدود یک سال می شود که کودکان خود را در کارگاه های قصه گویی این کتابخانه عضو کرده ام .
وی افزود: با توجه به اینکه لحظات فراغت کودکان خود را با خواندن کتاب برایشان پر می کنم، این امر باعث علاقمندی آنها به کتاب های قصه شده است.
ساناز رزاق پور کتابدار کتابخانه شهید داوود نشاطی در ادامه گفت: قصه ها به کودکان یاری می رسانند تا ارتباط ها را درک کنند و رابطه بین شخصیت های یک قصه و خودشان را در زندگی رعایت کنند.
وی با اشاره به اینکه کتاب های قصه تاثیر زیادی بر فرایند اجتماعی شدن کودک دارد، اضافه کرد: قصه ها پیامها و ارزش هایی را به مخاطب خود منتقل می کنند و کودک در اثر شنیدن و حتی فکر کردن به قصه می تواند این پیامها را جذب کند و ارزشهای خانوادگی، اجتماعی و انسانی را فرا بگیرد.
وی با بیان اینکه داستان و قصه نقش بسیار مهمی در تکوین شخصیت کودک دارد، اظهار کرد: کودکان از آن جا که هنوز تجربه گسترده ای در شناخت دنیا ندارند، با ارتباط دادن بین آموخته های قبلی و موضوعهای جدید در داستان می توانند در ذهن خود به تعادل برسند و این روند معمولا با تقویت تخیل کودکان و شناخت آنها از محیط پیرامون کمک می کند.
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان آستارا در ادامه گفت: از اوایل سال 94 تاکنون کارگاه های قصه گویی در بخش های کودک کتابخانه های عمومی این شهرستان برگزار می شود.
قاسم خسروی با اشاره به اینکه هر کدام از کتابخانه ها یک بار در ماه اقدام به برگزاری این کارگاه ها می کنند، افزود: در هر کدام از این نشست ها 20 تا 30 نفر از کودکان گروه سنی ب و ج در مقطع ابتدایی در این کارگاه ها حضور یافته و علاوه بر شنیدن قصه های مختلف از جنبه های آموزشی این کارگاه شامل نحوه تلفظ واژگان و تحلیل موضوع داستان برخوردار می شوند.
وی با بیان اینکه تمامی کتابخانه های شهرستان آستارا دارای بخش کودک هستند، اضافه کرد: با توجه به برنامه ها و سیاستهای نهاد کتابخانه های عمومی کشور در ایجاد بستر مناسب جهت حضور کودکان در کتابخانه های عمومی، امروز بخش کودک به عنوان یکی از مهمترین بخشهای کتابخانه ها در سراسر کشور شناخته می شود و نهاد کتابخانه های عمومی سرمایه گذاری خوبی در این حوزه داشته است.
وی یکی از راههای جذب کودکان به کتابخانه های عمومی و انس با کتاب را برگزاری برنامه های مفرح در قالب کتابخوانی عنوان کرد و گفت: تقویت باورهای ذهنی کودکان در رشد شخصیتی آن ها بسیار موثر است و یکی از راه های دستیابی به این امر کتابخوانی و خواندن و شنیدن قصه های جذاب و تاثیر گذار توسط کودکان است.
از 15 تا 21 مهرماه هفته ملی کودک نامگذاری شده است.
چهار کتابخانه شهرستان آستارا یک هزار و 500 متر مربع مساحت و دو هزار نفر عضو فعال دارند و در حال حاضر، 47 هزار و 729 جلد کتاب با 40 هزار و 818 عنوان در قفسه های کتابخانه های آستارا موجود است.
شهرستان آستارا با 91 هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان واقع شده است.
گزارش: یوسف هدایتی**انتشار دهنده: بابایی
7105 /6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.