به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین سالارآملی روز سه شنبه در اولین همایش بین المللی محیط زیست دریای خزر و توسعه پایدار و بیست و دومین اجلاس اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر در دانشگاه گیلان با بیان این مطلب افزود: به لحاظ بین المللی شدن مقالات علمی نیز رشد بالایی در سطح دنیا داریم.

وی با بیان این که آمار رشد علمی ایران بر مبنای مقالات ISI و اسکوپوس روند رو به توسعه دارد، اظهار کرد: ۵۳ هزار و ۳۴۰ مقاله ISI  تا سال ۲۰۱۸ در معتبرترین مجلات دنیا به چاپ رسیده است. 

قائم‌مقام وزیر علوم با بیان این که در سال ۲۰۱۹ ، ۴۰ دانشگاه کشورمان به عنوان دانشگاه های برتر در رتبه بندی های جهانی جای گرفته اند، خاطرنشان کرد: دانشگاه های ایران ، توان رقابت با دانشگاه های دنیا را دارند.

وی با تشریح سیاست های علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران و اینکه در وزارت علوم و تحقیقات و فناوری سه سیاست کلان اصلی دنبال می شود، اضافه کرد: اولین سیاست این که علم و دانش را برای رفع نیازها، به جامعه ورود دهیم؛ دانشگاه ها جدا از جامعه نباشد، بلکه به صنعت، روابط اجتماعی و سیاست آن پرداخته و راهکار داشته باشد. 

سالارآملی با بیان اینکه با توجه به شرایط حساس کشور اهتمام به موضوع فنی و حرفه ای از دیگر سیاست هاست ، اظهار داشت: بین المللی کردن آموزش عالی کشور از دیگر سیاست های وزارت علوم است.

وی درباره بین المللی کردن آموزش عالی کشور بیان داشت: حدود دو درصد علم دنیا را می توانیم در ایران داشته باشیم و ۹۸ درصد دیگر علم دنیا نیاز به بسترسازی های مناسب برای همکاری های بین المللی دارد.

وی  با اشاره به فعالیت ۴۳ پارک علم و فناوری و ۱۹۶ مرکز رشد در کشور اضافه کرد: در زمان حاضر، ۳۰ هزار نفر در پارک های علم و فناوری کشور مشغول به کار هستند و در سال گذشته، ۲۳۱ میلیون دلار صادرات مراکز رشد و پارک های علم و فناوری را داشتیم.

سالارآملی در ادامه سخنانش با اشاره به نقش کلان همکاری های بین المللی بیان داشت: پیمان های منطقه ای در توسعه پایدار، همه جانبه و سریع نقش مهمی دارد به همین دلیل برای پیمان های منطقه ای ارزش قائلیم.

قائم مقام وزیر علوم با تاکید بر ضرورت همکاری های بیش از پیش اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر تصریح کرد: بایستی دست به دست هم داده و با همکاری های لازم دریای خزر را برای همیشه پایدار نگه داریم.

وی با بیان این که دریای خزر نباید از بین برود، اظهار داشت: مهمترین خطر دریای خزر ، مشکلات محیط زیستی است و ما در مقابل مردم مسئولیم ، بایستی صدایمان را بلند کرده و نگذاریم که دریای خزر به افول رود.

بیست و دومین اجلاس اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر امروز (سه شنبه) در دانشگاه گیلان گشایش یافت. به گزارش خبرنگار ایرنا، این اجلاس با هدف تقویت روابط بین دانشگاه های عضو اتحادیه و توسعه فعالیت های بین دانشگاهی با حضور رئیسان و معاونان بیش از ۳۰ عضو اتحادیه از کشورهای فدراسیون روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان و ایران گشایش یافت. از میان دانشگاه های خارجی شرکت کننده در این اجلاس می توان به دانشگاه های دولتی آستراخان، داغستان، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه معماری و مهندسی آستراخان، دانشگاه دولتی کالمیک، فنی آستراخان از فدراسیون روسیه، دانشگاه های آکتائو و نفت و گاز آتیرائواز کشور قزاقستان و دانشگاه دولتی باکو از کشور آذربایجان اشاره کرد.

همزمان با این اجلاس اولین همایش بین المللی محیط زیست دریای خزر و توسعه پایدار با محورهای نقش همکاری بین المللی بر توسعه پایدار دریای خزر، تغییرات اقلیم و تنوع زیستی، راهبردهای کاهش آلودگی، مدیریت زیست محیطی سواحل و نقش فرهنگ، اقتصاد و آموزش بر توسعه پایدار دریای خزر گشایش یافت.

۷۲۸۶ / ۲۰۰۷/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.