رییس هیات مدیره کانون وکلای دادگستری گیلان با بیان اینکه کانون وکلای دادگستری گیلان هم اکنون 765 وکیل و 130 کارآموز دارد، یادآور شد: ساز و کار انتخاب اعضای کانون هیات مدیره براساس انتخابات مجمع عمومی با حضور اعضا است.

به گزارش ایسنا- منطقه گیلان، سید حسن سجادی در نشست خبری با اصحاب رسانه گیلان با تقدیر از تلاش خبرنگاران در انعکاس اخبار و مشکلات مردم به مسئولین اظهار کرد: رسانه ها نقش مهمی در عرصه اجتماعی و جامعه مدنی دارند .

وی با اشاره به تاریخچه تاسیس کانون وکلای دادگستری گیلان، تصریح کرد: یکی از اولین کانون هایی که در استانها تشکیل شد کانون وکلای دادگستری گیلان بوده که به همت حدود شصت تن از وکلای آن دوره راه اندازی شد.

رییس هیات مدیره کانون وکلای دادگستری گیلان با بیان اینکه لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری گیلان در سال 1331 به تصویب رسید، افزود: یکم مرداد سالروز تاسیس کانون وکلای دادگستری گیلان است.

سجادی با بیان اینکه کانون وکلای دادگستری گیلان هم اکنون 765 وکیل و 130 کارآموز دارد، یادآور شد: ساز و کار انتخاب اعضای کانون هیات مدیره براساس انتخابات مجمع عمومی با حضور اعضا است.

وی با اشاره به فعالیت کمیسیون کارآموزی که وظیفه آموزش کارآموزان وکلات را در این کانون برعهده دارد گفت: کارآموزان باید 18 ماه دوره کارآموزی را طی کنند.

سجادی خاطرنشان کرد: ظرفیت کانون وکلای دادگستری گیلان برای جذب کارآموز در آزمون وکالت سالجاری 90 نفر است.

رییس هیات مدیره کانون وکلای دادگستری گیلان، دادستانی و دادگاه انتظامی را دو نهاد مسئول در رابطه با نظارت بر عملکرد وکلا عنوان کرد و افزود: این دو نهاد تخلفات را به‌طور مستقل بررسی کرده و در نهایت حکم قانونی را صادر می‌کنند و اگر برخی آرا توسط افراد مورد شکایت واقع شود در دادگاه عالی انتظامی بررسی می‌شود.

انجام 260 وکالت تسخیری توسط وکلا طی چهارماه سالجاری در گیلان

داوود وکیل پور، نائب رئیس کانون وکلای دادگستری گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه خبرنگاران در جهت توسعه و شکوفایی جامعه و خودباوری و شکل دادن به هویت فرهنگی جامعه نقش مهمی دارند، یادآور شد: نقش رسانه ها در توسعه جامعه غیرقابل انکار است.

وی با بیان اینکه وکالت تسخیری، وکالتی است که از طرف دادگاه در امور کیفری برای دفاع از متهم به وکلا ارجاع و پرونده های سخت چون مواد مخدر و اعدام را شامل می شود، گفت: طی چهارماه گذشته از سالجاری 260 وکالت تسخیری توسط وکلای کانون وکلای دادگستری گیلان انجام شده است.

نائب رئیس کانون وکلای دادگستری گیلان ادامه داد: وکالت معاضدتی وکالتی است که از طرف کانون وکلای دادگستری یا مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه قضائیه برای امور حقوقی انجام می شود که در این راستا 20 فقره وکالت معاضدتی و 50 مورد مشاوره در سالجاری انجام شده است.

وکیل پور با بیان اینکه وکالت معاضدتی از باب مساعدت و کمک به شهروندان که بضاعت لازم را ندارند صورت می گیرد، گفت: براساس قانون هر وکیل 3 وکالت تسخیری را در سال بدون اینکه حق وکالتی دریافت کند باید انجام دهد.

محمدرضا نظری‌نژاد عضو  اصلی کانون وکلای دادگستری گیلان نیز در این نشست با اشاره به اینکه حضور وکالت‌خانه‌های غیر مجاز باعث دلالی شده است، اظهار کرد: مرجع تعیین ظرفیت هر سال برای کانون‌ها دارای سه عضو است که دو عضو آن از دادگستری ویکی از کانون وکلاست و انحصاری نبوده بنابراین ادعای انحصار نمی‌تواند درست باشد.از سوی دیگر تعین حدنصاب براساس نیاز وامکانات دادگستری وکانونهای وکلاست که ایرادی برآن نمی توان گرفت.

وی با بیان اینکه آزمون ورودی وکالت سخت است، افزود: در این آزمون به طور مثال در کانون گیلان بیش از هزار نفر شرکت و از این تعداد حدود 70 نفر قبول می‌شوند که این افراد عصاره فارغ التحصیلان جوان حقوق هستند. انجام تکالیف کار آموزی در دوره ۱۸ماهه کارآموزی و نیز اختبار پس از آن مقدمه اخذ پروانه وکالت پایه یک هستند که مجموعا زمینه  شایسته سالاری را فراهم می کند. وی در ادامه طرحهایی که بدون رعایت فرایند پیش گفته در پی حذف حد نصاب ورودی هستند را مخالف شایسته سالاری ارزیابی نمود که متضرر از آن جامعه ای است که خواهان استفاده از خدمات وکیل هستند.

 

 


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.