حکیم گلدی زاده روز سه شنبه به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهارداشت: فرآوری بذرهای خریداری شده توسط شبکه تعاون روستایی با نظارت مرکز تحقیقات جهادکشاوزی و ستاد بذر استان در حال انجام است.
به گفته وی، 6 مرکز با ظرفیت انباری 27 هزار تن و بوجاری 50 تن در ساعت در استان فعال بوده و علاوه بر گندم، امکان فرآوری بذرهای جو و دانه روغنی سویا هم در شبکه تعاون روستایی گلستان فراهم شده است.
وی افزود: اکنون 50 درصد سهمیه بذر مورد نیاز برای کشت در شبکه تعاون روستایی فرآوری و آماده ارائه به کشاورزان است.
گلدی زاده اضافه کرد: این مدیریت با هماهنگی مشاور و مجری طرح گندم ایران اقدام به تکثیر سه رقم بذر مادری فرانسوی به نام های' radia، collectorو nogal ' نیز کرد که با نظارت مستقیم جهادکشاورزی استان همه مراحل کاشت، داشت و برداشت انجام و مجوز برخورداری از 'لیبل' و توزیع دوباره پس از فرآوری را دریافت کرده است.
به گفته وی، امسال تنوع بذر گندم از 6 رقم به 11 رقم افزایش یافته که این واریته ها (ارقام) فرآوری و به مقدار مورد نیاز کشاورزان به مراکز توزیع در شرکت های تعاونی روستایی و تولید ارسال می شود.
استان گلستان با داشتن 650 هزار هکتار زمین کشاورزی از قطب های تولید گندم در کشور به شمار می رود که عملیات کشت این محصول در نیمه دوم هر سال در سطح بیش از 350 هزار هکتار انجام می شود.
مدیر تعاون روستایی گلستان همچنین از فروش سیب زمینی خرید تضمینی شده، خبر داد و افزود: این محصول به استناد مجوز سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از طریق استعلام بها و طی ده مرحله به شرط ورود نکردن به بازار داخلی با اولویت فروش به صادر کنندگان و صنایع فرآوری و تبدیلی داخلی به بالاترین قیمت با شرایط مندرج در برگه استعلام به فروش رسید.
وی گفت: امسال هشت هزار و 700 تن سیب زمینی بهاره از کشاورزان گلستان به صورت تضمینی خریداری و در هشت سردخانه استان ذخیره سازی شده بود.
6204/1648
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.