به گزارش خبرنگار ایرنا، ابراهیم کریمی روز شنبه در جلسه شورای اداری استان گلستان در گرگان اظهار کرد: این دیوار تاریخی که از لحاظ قدمت، چند صد سال قبل از دیوار بزرگ چین ساخته شده است قابلیت جذب گردشگران داخلی و خارجی را دارد.
وی اضافه کرد: ثبت این اثر تاریخی در فهرست آثار جهانی، فرصت مناسبی برای معرفی این آن و دیگر جاذبه های طبیعی و تاریخی گلستان است که تلاش می کنیم از این فرصت ها به خوبی استفاده شود.
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گلستان در ادامه به وجود بناهای قدیمی در استان اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه های جدی این اداره کل مرمت این بناها است که با وجود کمبود بودجه، سال گذشته شش بنا مورد مرمت کارشناسانه قرار گرفت و امسال هم تلاش می شود ٨ خانه تاریخی دیگر مرمت شود.
کریمی ادامه داد: علاوه بر آن، پارسال 33 شئ تاریخی کشف شده در استان مرمت شد و طبق برنامه ریزی ها، امسال نیز صد شئ تاریخی دیگر ترمیم می شود.
وی انجام 2 کاوش باستان شناسانه، تعیین حریم آثار تاریخی، ثبت گویش تاریخی گرگان در فهرست آثار ملی و رونق بخشی به صادرات صنایع دستی را از جمله برنامه های سال 96 ابن اداره کل دانست.
به گزارش ایرنا دیوار تاریخی گرگان در 29 تیرماه سال 1378 به شماره 2345 ‎ به ثبت ملی رسیده ‌است.
دیوار دفاعی، دیوار بزرگ گرگان یا دیوار سرخ که در برخی متون قدیمی با عنوان مار سرخ مطرح شده است، یکی از سه دیوار تاریخی جهان می باشد.
این دیوار با نامهای سد اسکندر، سد انوشیروان، سد فیروز، دیوار دفاعی، قزل ییلان، قزل آلانگ و آلان(به زبان ترکمنی) نیز در منابع جغرافیای تاریخی و سفرنامه ها نگارش شده است.
طول دیوار بزرگ گرگان در حدود 200 کیلومتر و عرض آن بین 2 تا 10 متر بوده که با مصالح آجر به ابعاد 10×40×40 سانتی متر ساخته شده است.
این دیوار در طول مسیر خود دارای تاسیسات وابسته نظیر خندق، زنجیره ای از قلعه ها، کوره های آجرپزی، سد، کانال های هدایت آب بوده است.
دیوار از نظر شرایط زیست محیطی در دو بخش کوهستانی و نیمه بیابانی جای دارد و به لحاظ موقعیت جغرافیایی به فاصله اندکی از گرگانرود و در امتداد آن (بخش اعظم آن در ضلع شمالی رودخانه) واقع بوده است.
امروزه بقایای دیوار تاریخی از کرانه های شرقی دریای خزر تا ارتفاعات و دره های البرز شرقی در دامنه بیلی کوه (پارک ملی گلستان نزدیک روستای زاو در شمال شرقی شهرستان کلاله) قابل مشاهده می باشد.
پیشتر تاریخ ساخت دیوار گرگان را به دوره اشکانی نسبت می دادند ،اما مطالعات پژوهشی و آزمایشگاهی انجام شده در سال های اخیر نشان داد که این دیوار در دوره ساسانی و به منظور جلوگیری از هجوم اقوام شمالی احداث شده است.
3091/1648
خبرنگار : میثم محسنی ** انتشار: پری سالارنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.