عبدالرضا فاضل امروز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طی سه روز اخیر شدت شیوع بیماری آنفلوآنزا در گلستان بویژه بین کودکان بیشتر شده و افراد بستری این رده سنی در بیمارستان تخصصی اطفال گرگان به ۳۰ نفر در روز رسیده است.

وی گفت: با این وجود تعداد بستری های طولانی مدت، مشکلات حاد تنفسی و خونریزی ریه در بیماران گزارش نشده و به مراتب کمتر از موج اول است و آمار بستری بزرگسالان هم کمتر از ۵ نفر در روز است.

وی به تمهیدات پیش بینی شده از جمله برای مدارس گلستان در صورت شیوع بیشتر آنفلوآنزا اشاره و اظهار داشت: هماهنگی لازم با آموزش و پرورش انجام شده و مقرر شد تا دانش آموزان مبتلا به بیماری از استراحت پزشکی ۵ روز تا یک هفته برخوردار شده و علاوه بر آن کلاس های درسی که ۱۵ درصد دانش آموزان به دلیل ابتلای آنفلوآنزا غیبت کرده اند، تعطیل شود.

دکتر فاضل ترس خانواده‌ها از آنفلوآنزا  و سخت گیری پزشکان گلستان را از عوامل بالا بودن آمار بیماران بستری در مراکز درمانی استان دانست.

وی تاکید کرد: کمبود دارو برای درمان آنفلوآنزا در گلستان وجود ندارد اما در دسترس بودن داروها نباید موجب استفاده خودسرانه آن شده و به خود درمانی تبدیل شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان ابراز امیدواری کرد شیوع آنفلوآنزا تا ۱۰ روز آینده به طور کامل در استان فروکش کند.

فاضل همچنین گفت: احتمال ابتلای کودکان به نوع B این بیماری بیشتر از سایر گروه‌های سنی است.

به گفته وی موج اول آنفلوآنزا با نوع اچ وان ان وان (H۱N۱) در گلستان ۶۹ نفر قربانی با علایم ابتلای شبیه به آن داشت که در بررسی‌های علمی بیشتر جان باختن ۲۰ نفر مرتبط شناخته و قطعیت یافت.

علاوه بر آن بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا یک هزار و ۳۵۰ تن در مراکز درمانی گلستان تحت درمان قرار گرفتند.

تعطیلی چند روزه مدارس و تشدید آموزش‌های بهداشتی به شهروندان از جمله اقدامات پیشگیرانه برای کاهش تلفات موج اول آنفلوآنزا در گلستان بود.

طبق گفته کارشناسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیشترین درصد ابتلا به آنفلوآنزا در موج دوم این بیماری نوع B است که تبعات و ریسک مرگ و میر آن نسبت به نوع اچ وان ان وان (H۱N۱) کمتر است.

آنفلوانزا سبب ضعف و ناخوشی کامل در فرد شده و این بیماری را باید بویژه نزد سالخوردگان و افراد مبتلا به ناراحتی های مزمن، قلبی و عروقی ‌جدی گرفت.

آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی و با تب ناگهانی، لرز، سردرد، سرفه خشک، گلو درد و درد عضلانی همراه است.

 ویروس این بیماری دارای چهار نوع C ،B ،A و D است که بیشترین همه‌گیری‌ها آن در نوع A و زیرگونه H۱N۱ رخ می دهد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.