به گزارش ایرنا، رونق گلیم دست بافنده‌ای ارزشمند که از صدها سال پیش تاکنون در کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود، به‌عنوان یادگار ارزشمند گذشتگان و به دلیل درآمد زایی، بدون آلایندگی‌های زیست محیطی دارای اهمیت فراوانی است.
هم اکنون قیمت هر متر مکعب گلیم در کهگیلویه و بویراحمد بین 800 هزار تا یک میلیون ریال است که در صورت ایجاد بازار فروش مناسب، ارزش اقتصادی گلیم بیشتر می‌شود.

** پرداخت تسهیلات و برگزاری دوره‌های آموزشی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: هنرمندانی که دوره‌های آموزشی رشته‌های صنایع دستی و به‌ویژه دست بافته گلیم را با موفقیت بگذرانند و مجوزهای لازم را برای دریافت تسهیلات اشتغال دریافت کنند به صندوق امید و کارآفرینی برای تسهیلات بانکی ارزان قیمت معرفی می‌شوند.
محمود باقری بیان کرد که شرکت در دوره‌های آموزشی برای به بافی و افزایش کیفیت محصولات تولیدی و رونق بازار فروش ضروری است.
وی عنوان کرد: جلوگیری از فعالیتهای مخرب واسطه‌های غیرضروری با تعامل شرکت شهرک‌های صنعتی از برنامه‌های اولویت دار برای حمایت از هنرمندان این بخش است.
باقری با اشاره به شعار هفته صنایع دستی سال جاری با عنوان «هنر اشتغال‌زا، هویت زا و ارز آور»، اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های مهم مسئولان اجرایی کشور و کهگیلویه و بویراحمد بحث ایجاد اشتغال است که توجه به حوزه صنایع دستی در این زمینه راهگشا خواهد بود.
وی به شعار سال 1396 با عنوان اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال اشاره کرد و افزود که مسئولان اجرایی، بخش خصوصی و کارآفرینان کهگیلویه و بویراحمد برای اشتغال‌زایی در تمامی عرصه‌ها از جمله حوزه صنایع دستی این استان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: یکی از مزایا و نقاط قوت حوزه صنایع دستی امکان ایجاد چند فرصت شغلی با هزینه‌های محدود است.
باقری عنوان کرد که صنایع دستی به‌عنوان یک فرهنگ غنی و اصیل در کهگیلویه و بویراحمد با زندگی مردم این استان عجین بوده و باید بیش از پیش حمایت شود.
وی اظهار داشت: هم اینک 30 رشته صنایع دستی در کهگیلویه و بویراحمد فعال است و حوزه صنایع دستی این استان به دلیل داشتن قابلیت‌های چشمگیر توانایی رقابت با دیگر استان‌های کشور را دارد.

** ساماندهی دست بافته گلیم
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: تولیدات دست بافت سنتی گلیم هنرمندان این استان با هدف معرفی و بازاریابی ساماندهی می‌شود.
پریسا راد با اشاره به اینکه گلیم مهم‌ترین دست بافت سنتی استان کهگیلویه و بویراحمد است اظهار داشت: طراحی محصول نقش برجسته گلیم با استفاده از الگویی شاخص و با رنگ و مواد اولیه خاص هم‌اکنون از سوی 2 کارشناس در حال انجام است.
وی بیان کرد: پس از طراحی و تولید این محصول به سازمان میراث فرهنگی برای انجام مراحل ثبت ملی ارائه خواهد شد.
وی تصریح کرد: معرفی گلیم به‌عنوان صنایع‌دستی برجسته، تولید، بازاریابی و جذب سرمایه‌گذار از دیگر مراحل ساماندهی تولیدات هنرمندان در این رشته است.
راد ابراز داشت: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده در زمان اوج ورود گردشگران مانند تعطیلات نوروز و عید فطر تولیدکنندگان برتر این استان با هدف جذب سرمایه‌گذاران تولیدات خود را در قالب نمایشگاه‌های صنایع دستی عرضه می‌کنند.
راد شناسایی کارآفرینان برتر صنایع‌دستی را از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای رونق صنایع‌دستی ذکر کرد.
وی همچنین از برنامه‌ریزی برای برگزاری سه دوره آموزشی تخصصی با ظرفیت هر دوره 25 نفر برای افزایش کیفیت تولیدات صنایع‌دستی داری در این استان خبر داد.
بر اساس آمار سالیانه 300 هزار مترمربع صنایع‌دستی داری از سوی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی تولید و روانه بازارهای مصرف می‌شود.
کهگیلویه و بویراحمد دومین استان تولید کننده گبه ایران است و بر اساس آمار 95 درصد از هنرمندان صنایع داری در این بخش مشغول فعالیت هستند.

** حمایت از صنایع دستی اولویت دولت تدبیر و امید
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت که یکی از رویکردهای مهم دولت تدبیر و امید توجه جدی به صنایع کوچک و مشاغل خرد و خانگی از جمله حوزه صنایع دستی است.
سهراب بنام اظهار داشت: حمایت همه جانبه از حوزه صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد به‌عنوان یک برنامه و سیاست راهبردی همواره مدنظر مسئولان شرکت شهرک‌های صنعتی این استان است.
وی بیان کرد که ایجاد خوشه‌های صنعتی در کهگیلویه و بویراحمد با حضور فعالان، هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع دستی این استان با جدیت در دستور کار مسئولان شرکت شهرک‌های صنعتی استان است.
بنام عنوان کرد که نگاه مسئولان شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد به حوزه صنایع دستی این استان توجه به بحث صادرات و بازاریابی محصولات تولیدی است.
وی ابراز داشت: مسئولان شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد آماده هرگونه همکاری در زمینه ارائه مشاوره و آموزش رایگان به فعالان، هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع دستی، ارتقای کیفیت محصولات تولیدی، اعزام تولیدکنندگان به نمایشگاه‌های داخلی یا خارجی و برگزاری تورهای صنعتی با حضور فعالان و هنرمندان هستند.

** صنایع دستی بستری برای تحقق اقتصاد مقاومتی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج نیز گفت که رونق حوزه صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد به تحقق هر چه مطلوب‌تر اقتصاد مقاومتی در این استان کمک می‌کند.
جبار کیانی پور اظهار داشت: اتاق بازرگانی یاسوج آماده حمایت و همکاری لازم با فعالان، هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد از جمله در زمینه فروش محصولات تولیدی و حضور آنان در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی است.
وی افزود که توسعه حوزه صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد نقش بسزایی در بهبود وضعیت اقتصادی، رونق کسب و کار، شکوفایی تولید، درآمدزایی و ایجاد اشتغال در این استان خواهد داشت.
کیانی پور بیان کرد: کهگیلویه و بویراحمد با توجه به برخورداری از ظرفیت‌های متعدد در حوزه صنایع دستی می‌تواند به قطب صنایع دستی کشور تبدیل شود.
به نظر می رسد در صورت رفع چالش ها بتوان از دست بافته های گلیم برای اشتغال و ایجاد درآمد برای بانوان استان کهگیلویه و بویراحمد استفاده کرد.
خبرنگار: فرزانه شریفی** انتشاردهنده: سید ولی موسوی نژاد
8143/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.