محسن جعفری نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: رها کردن زباله در طبیعت منجر به از بین رفتن محیط زیست برای زندگی گونه های مختلف جانوری و گیاهی و نابودی این گنجینه خدادادی می شود که این امر مشارکت همگانی برای حفظ طبیعت را ضروری کرده است.
وی بیان کرد: ظروف یکبار مصرف به دلیل بند آوردن راه آب ها و احتمال خورده شدن از سوی برخی گونه های حیات وحش می تواند ضربات جبران ناپذیری به طبیعت وارد کند.
جعفری نژاد از مسافران خواست هنگام سفر به دامان طبیعت پسماندهای خود را در گوشه و کنار جاده ها، توقفگاهها، تفرجگاهها رها نکنند.
وی ابراز داشت:زباله های پلاستیکی افزون بر آسیب رساندن به محیط زیست از طریق ورود به آب های زیرزمینی می تواند برای سلامتی انسان نیز خطر آفرین باشد.
براساس مطالعات مختلف انجام شده، تجزیه پلاستیک در محیط های آبی ممکن است تا صدها سال به طول بیانجامد و روند تجزیه این مواد در مراکز دفن نیز بسیار طولانی تر خواهد بود.
کارشناسان می گویند:زباله های پلاستیکی به دلیل ماندگاری زیاد در طبیعت موجب ایجاد آلودگی خاک، آب‌های سطحی و حتی در بلند مدت نیز آب‌های زیرزمینی می شود.
جعفری نژاد گفت:برخی افراد بدون در نظر گرفتن جنبه های حفاظتی طبیعت به شکستن شاخه های درختان، ریشه کنی برخی گیاهان کمیاب، تخریب سبزه ها و گلزارها، آتش افروزی در طبیعت اقدام می کنند که هزینه های سنگینی برای محیط زیست به دنبال دارد.
مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: گشتهای یگان حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد در مناطق حفاظت شده به صورت شبانه روزی فعال هستند و با هرگونه تعرض به محیط زیست براساس قانون برخورد خواهند کرد.
کهگیلویه و بویراحمد با توجه به موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونه‌ای که افزون بر 20 درصد پوشش جنگلی زاگرس و حدود 40 درصد گونه‌های دارویی کشور را در خود جای داده است.
هم اینک هفت منطقه حفاظت شده دنا با وسعت 93 هزار و 660 هکتار، دنای شرقی با وسعت 28 هزار و 202 هکتار، خاییز سرخ با مساحت 33 هزار و 235 هکتار، خامی با وسعت 25 هزار و 671 هکتار، دیل با 10 هزار و 381 هکتار، سولک با 2 هزار 4287 هکتار و سیوک با 12 هزار 858 هکتار در این استان وجود دارد.
کهگیلویه وبویراحمد همچنین دارای پنج منطقه شکار ممنوع شامل پادنای سمیرم، خرم ناز، لار و ماغر، حاتم و کوه تلرش است.
این استان دارای 780 هزار هکتار جنگل است که بلوط گونه غالب این جنگل‌ها محسوب می‌شود.
کهگیلویه وبویراحمد بیش از یک میلیون و 722 هزار هکتار عرصه جنگلی و مرتعی دارد که 870 هزار هکتار از این میزان جنگل های بلوط است.
8143/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.