به گزارش ایرنا سه میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در استان کرمان بیشتر در قالب فاینانس، یوزانس و همچنین انواع سرمایه گذاری های مشارکتی پوششی و غیر پوششی رقم خورده و آنچه مشخص است اینکه هنوز سرمایه های خارجی زیادی باید در این استان جذب شود چرا که با توجه به تسهیل امکان مبادله پول با سایر کشورها در فضای پس از برجام، اجرای برخی طرح های عمرانی و اقتصادی استان کرمان توسط سرمایه گذاران خارجی آغاز شده است.
به عنوان نمونه می توان به پروژه احداث بزرگترین کارخانه فروکروم خاورمیانه توسط سرمایه گذاران چینی در شهرستان رفسنجان اشاره کرد که تاکنون حدود 39 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی غیر پوششی را برای این شهرستان به همراه داشته است.
همچنین پروژه احداث و راه اندازی مرکز تجاری و اداری موسوم به گودال خشت مال ها در شهر کرمان که عملیات اجرایی آن در دولت یازدهم با مشارکت سرمایه گذار عمانی آغاز شد و از سال گذشته تاکنون بیش از 33 میلیون دلار سرمایه خارجی پوششی برای این پروژه جذب شده و پروژه های متعدد دیگری در شهرستان های مختلف استان در جریان بوده که قرار است با مشارکت سرمایه گذاران خارجی انجام شود و این گوشه ای از حرکت جهادی دولتمردان یازدهم در تحقق اهداف توسعه ای و اقتصاد مقاومتی است.
استاندار کرمان بارها در سخنرانی ها خود اعلام کرد که در دولت تدبیر و امید برای سرمایه گذاران فرش قرمز پهن شده و در فضای وحدت به دور از دعواهای سیاسی به توفیقات بزرگی دست یافته ایم.
براساس آمار رسمی سال گذشته 32 هزار و 802 شغل در استان کرمان ایجاد شد که بیشترین میزان ایجاد شغل در سال های گذشته به شمار می رود.
علیرضا رزم حسینی همچنین بر این باور است که بروکراسی دولتی توانایی توسعه و اجرای اقتصاد مقاومتی را ندارد و اخیرا برای چندمین مرتبه تاکید کرد: واسپاری این امور در استان کرمان به بخش غیر دولتی انجام شد که مدل شهر نمونه اقتصاد مقاومتی در شهرستان محروم قلعه گنج مورد تایید رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز قرار گرفته است و ایشان فرموده اند از این مدل مستندسازی صورت گیرد.

**رشد 74 برابری سرمایه گذاری خارجی در استان کرمان
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: وقتی دولت یازدهم با تمام مشکلات پیش رو سرمایه گذاری خارجی را در این استان از سه میلیون دلار به بیش از 222 میلیون دلار می رساند یعنی اینکه در ایجاد روابط مالی با دنیا موفق عمل کرده است.
جعفر رودری یادآور شد: سه میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی و تامین مالی پروژه های استان کرمان از طریق فاینانس و یوزانس از نتایج برجام بوده است.
وی گفت: سال 92 فقط سه میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در استان کرمان داشتیم که سال 93 به بیش از 49 میلیون دلار افزایش یافت و سال 94 نیز به بیش از 263 میلیون دلار رسید که نشان می داد سرمایه گذاری خارجی در استان کرمان در حال تحول است.
وی تصریح کرد: سال 95 هم بیش از 222 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی داشتیم که با جمع تامین مالی پروژه هایی که بعد از برجام صورت گرفت یک رقم صعودی و قابل توجهی را برای استان کرمان رقم زد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: براساس آنچه الان برآورد می شود بین 11 تا 13 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری به صورت سالانه در اقتصاد استان کرمان انجام می شود.
وی افزود: برآورد می شود تمام این عدد بتواند 20 تا 25 هزار شغل را ایجاد کند و نیاز شغلی استان سالانه 35 تا 37 هزار شغل است که باید ایجاد شود تا نرخ بیکاری استان تا پایان برنامه ششم به 7.6 برسد و برای تحقق این امر حدود 24 هزار و 500 میلیارد تومان منابع نیاز داریم.

**پس از برجام گشایش های خوبی در اقتصاد کرمان رقم خورد
رئیس کمیسیون امور زیربنایی و سرمایه گذاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان هم گفت: حقیقتا بعد از برجام گشایش های خوبی در حوزه های اقتصادی رقم خورد و برخی از مسائل هم پیشرفت خوبی داشت و سرمایه گذاران خارجی تمایل زیادی پیدا کردند که در استان کرمان سرمایه گذاری کنند.
حمید عزت آبادی پور خاطرنشان کرد: بعد از برجام کارخانه های بزرگ استان کرمان توانستند بخشی از تامین مالی خود را از خارج کشور انجام دهند که در گذشته عملا این امکان فراهم نبود.
وی افزود: سرمایه گذاران خارجی با یک نگاه باز و کلان، رفت و آمدها و مذاکرات خود را با کرمانی ها شروع کردند اما با توجه به ایجاد برخی بدعهدی ها توسط طرف های مذاکره کننده برجام، نگاه های سرمایه گذاران هم مقداری سردتر شد.
این فعال اقتصادی گفت: بعضی کشورها به لحاظ نگاهی که به ایران و امنیت ایران دارند، بسیار مشتاق هستند در ایران سرمایه گذاری کنند و اینگونه نیست تمایل به سرمایه گذاری صرفا از سوی سرمایه گذاران ایرانی باشد.
وی تصریح کرد: برجام فرصتی را برای سرمایه گذاران خارجی به وجود آورد که بتوانند تجارت خود را با ایران و استان های مختلف کشور گسترش دهند.
وی با بیان اینکه به آینده مشارکت سرمایه گذاران خارجی در کرمان خوشبین است گفت: در حال حاضر آنچه مشخص است اینکه سرمایه گذاران خارجی هم منتظر نتایج انتخابات در ایران هستند که براساس آن برنامه ریزی کنند.
عزت آبادی پور افزود: خوشبختانه امروز بسیاری از بانک های اروپایی روابط کارگزاری خود را با بانک های ایران برقرار کرده و بعضا از ایران ال سی می پذیرند با این حال هنوز برخی بانک های بزرگ دنیا هنوز روابط خود را با ایران برقرار نکرده اند و واقعیت این است که بانک های ما از استانداردهای جهانی عقب بودند در غیر این صورت ارتباط با بانک های بزرگ جهانی دور از دسترس نبود.
وی گفت: صادقانه بگویم استان کرمان را از لحاظ شرایط زیرساختی و جذب سرمایه گزاری کمی ضعیف می بینم و باید شرایط صدور مجوزها و انجام امور اداری سرمایه گذاران در این استان آسان تر و روان تر شود چرا که در حال حاضر روند دریافت مجوزها برای سرمایه گذاران واقعا خسته کننده است.
رئیس کمیسیون امور زیربنایی و سرمایه گذاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان اظهار کرد: استاندار محترم واقعا به دنبال این موضوع هستند که شرایط سرمایه گذاری در کرمان راحت تر شود و بارها اعلام کردند که فرش قرمز استان کرمان برای سرمایه گذاران پهن است.
وی گفت: انتظار می رود اختیارات استاندار کرمان در هموار کردن شرایط سرمایه گذاری افزوده شود و او بتواند با قدرت بیشتری در جهت حل مشکلات پیش روی سرمایه گذاری ورود کند و در دولت یازدهم در خصوص رفع این مشکلات کارهای بزرگی انجام شده اما باید به گونه ای برنامه ریزی شود که در کوتاه ترین زمان ممکن مشخص شود آیا برای سرمایه گذاری برای این پروژه موافقت می شود یا خیر؟ در حالی که برای یک سرمایه گذار و فعال اقتصادی، زمان یکی از مهمترین آیتم ها است.
با تمامی تفاسیر موجود درباره برجام و اثرات پس از آن واقعیت این است که امروز انجام بسیاری از خدمات فنی و مهندسی و پیمانکاری در خارج از کشور، به دلیل قبول ضمانت نامه های صادره از برخی بانک های ایرانی توسط بانک ها و شرکت های خارجی افزایش یافته و بنا به گفته برخی فعالان اقتصادی استان کرمان، نقل و انتقال ارز از طریق سیستم بانکی به جای استفاده از سیستم صرافی و کاهش ریسک های آن امکانپذیر شده است.
آنچه از ادوار گذشته مورد گلایه سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی استان کرمان قرار گرفته بود، تاخیر در تامین زیرساخت های داخلی به دلیل بروکراسی اداری موجود است اما پر واضح است که در چهار سال گذشته با واگذاری برخی اختیارات مرکزی به استان ها، سرعت اجرای طرح های اقتصادی استان کرمان با استفاده از سرمایه گذاری خارجی همچنان رو به افزایش است.
گزارش: کمیل بهشتیان ** انتشار دهنده:
7429
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.