مهدی تویسرکانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تفاهم‌ نامه ای که بهمن سال 1393 بین علیرضا رزم‌ حسینی استاندار کرمان و ستاد عتبات عالیات کشور منعقد شد اشاره کرد و افزود: در این تفاهم نامه استان کرمان متقبل بافت 30 هزار مترمربع فرش برای صحن حضرت زهرا (س) در حرم حضرت علی (ع) شد.
وی با بیان اینکه بافت فرش برای صحن حضرت زهرا از اول مهر سال 1394 در برخی از شهرهای استان کرمان آغاز شد اظهار کرد: 122 دار قالی پذیرای دستان هنرمند 280 قالی باف شدند که این افراد فرش گره‌ دار کرمانی را با برند 'فرش راور' در هم آمیختند.
مدیر پروژه تولید فرش صحن حضرت زهرا (س) اظهار کرد: 94 تخته فرش از مجموع فرش های بافته شده در استان کرمان برای صحن حضرت زهرا (س) در راور و 20 تخته نیز در کرمان، رفسنجان، گلباف و کوهبنان بافته شده‌ است.
وی از بافت 85 تخته فرش در شهر کرمان در آغاز کار تاکنون خبر داد و گفت: 20 تخته از این فرش‌ ها روکارگیری و شستشو شده و آماده‌ انتقال به نجف اشرف است، 20 تخته فرش نیز تا آخر اردیبهشت سال 1396 از دار قالی پایین کشیده می‌ شود و مابقی نیز تا پایان مرداد سال آینده آماده می ‌شود.
وی گفت: فرش های بافته شده در استان کرمان برای صحن حضرت زهرا (س) در حرم مطهر حضرت علی (ع) حدود 2 هزار متر مربع وسعت دارد و با اجرای این پروژه در استان کرمان برای 600 نفر به طور مستقیم و بیش از 100 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد شده است.
تویسرکانی با بیان اینکه این فرش ‌ها از محل نذورات و کمک ‌های مردمی بافته و تهیه می‌ شود گفت: نیروهای بسیاری مشتاقانه در انتظار همکاری با این پروژه هستند که امیدواریم با توسعه‌ کارگاه ‌ها این فرصت برایشان فراهم شود.
وی اجرای این پروژه را در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال بسیار موفق ارزیابی کرد و افزود: در حال حاضر مهمترین مشکل موجود بیمه نبودنی بافندگان فرش است که امیدواریم این مشکل با همکاری مسئولان مربوطه برطرف شود تا بافندگان با اطمینان خاطر بیشتری کار کنند.
وی گفت: بیش از 60 درصد بافندگان در این رشته سابقه و تبحر دارند و مابقی نیز آموزش دیده‌ های صنعت فرش توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت هستند.
مجری طرح بافت قالی برای صحن حضرت زهرا (س)در راور نیز در خصوص چگونگی اجرای این طرح گفت: در راستای فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی، بافت قالی در مناطق محروم و شهر رارو را به عنوان سرآمد قالی در دنیا دنبال کردیم.
مهاجری افزود: برای شروع پروژه بافت قالی برای صحن حضرت زهرا (س) 144 دار قالی با 320 بافنده فعال شدند و بحمدالله بدون هیچگونه وابستگی خارجی در این زمینه کار تولید قالی در حال انجام است.
وی از راه اندازی کارگاه بافت فرش در ریگان، فهرج و فیض آباد در آینده نزدیک خبر داد و گفت: تصمیم داریم با برپایی 220 دارقالی 10 هزار مترمربع فرش تولید و به نجف اشرف ارسال کنیم.
وی خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح برای 320 نفر به طور مستقیم و برای 55 نفر به طور غیر مستقیم اشتغال ایجاد شده و خوشبختانه به تازگی موفق شده‌ایم بحث بیمه بافندگان را نیز حل کنیم.
ماجری افزود: قالی‌های بافته شده هر کدام حدود 72 کیلو وزن دارند و هر یک دارای چهار میلیون و 100گره می‌باشند و هر بافنده به طور متوسط در روز 17 هزار گره می‌زند.
وی به اشتغال 20 نفر کارشناس ارشد و کارشناس در رشته‌های فرش و سایر رشته‌ها در این کارگاه‌ها اشاره کرد و گفت: این طرح باعث شده علاوه بر احیای صنعت فرش در راور، کارگاه‌های دیگری نیز برپا شود.
خبرنگار: سمیه حسن شاهی ** انتشار دهنده: رسول محمدحسنی
7440/3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.