به گزارش خبرگزاری مهر، نشست فوق‌العادۀ ستاد مدیریت بحران استان کرمان، عصر امروز به درخواست شهردار کرمان و با حضور اعضای این ستاد، شهردار کرمان، معاونان خدمات شهری و حمل‌ونقل و امور زیربنایی شهردار و شهرداران مناظق پنچ‌گانه، در محل معاونت امور عمرانی استانداری برگزار شد.

معاون امور عمرانی استاندار کرمان در این نشست که با موضوع بررسی وضعیت شهر کرمان به‌دلیل بارندگی‌های روزهای اخیر و همچنین برنامه‌ریزی مناسب برای بارندگی‌های روزهای آتی برگزار شد، ضمن تقدیر از تمام دستگاه‌های اجرایی و نظامی که در بارندگی اخیر با شهرداری کرمان همکاری کرده‌اند، بر ادامۀ همکاری‌ها برای عبور از بحران بارندگی‌های آتی شهر کرمان تأکید کرد.

سیدمصطفی آیت‌الهی موسوی با اشاره به بارش‌های ۲۴ ساعت گذشته گفت: در ۲۴ ساعت گذشته در شهر کرمان به‌طور میانگین ۳۰ میلی‌متر بارندگی داشتیم که موجب آب‌گرفتگی معابر و برخی مشکلات دیگر در شهر کرمان شد.

وی افزود: خوشبختانه شهرداری کرمان با همکاری سایر دستگاه‌ها، بخش زیادی از آب جمع‌شده در معابر را جمع‌آوری کردند و بخشی از مشکلات مردم نیز برطرف شد.

معاون امور عمرانی استاندار کرمان به احتمال بارندگی در روزهای آتی هم اشاره کرد و گفت: با توجه به این‌که از چهارشنبه‌شب هفتۀ جاری دوباره احتمال بارندگی به شکل رگبار در شهر کرمان وجود دارد، نیاز است تا هرچه سریع‌تر راه‌کارهای مناسب برای جلوگیری از هجوم آب به شهر کرمان ارائه و با سرعت اجرا شود.

آیت‌الهی موسوی افزود: لازم است با همکاری تمام دستگاه‌های مرتبط اجرایی و نظامی، ضمن جلوگیری از ورود سیلاب به شهر کرمان، آب‌گرفتگی معابر را نیز مدیریت کنیم.

وی ادامه داد: در این زمینه باید هر فردی هر تجربه‌ای دارد، ارائه کند تا در فرصت باقی‌مانده، این بحران مدیریت شود.

ضرورت همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی و نظامی با شهرداری

شهردار کرمان هم در نشست به بارندگی‌های اخیر و بارندگی احتمالی در روزهای آینده اشاره کرد و گفت: علاوه بر آب‌گرفتگی درون شهر، در خارج از شهر هم دچار مشکل هستیم.

سیدمهران عالم‌زاده افزود: علی‌رغم این‌که طی سال‌های اخیر کانال‌های مختلفی اجرا و پمپ‌های ثابت در شهر کرمان نصب شده است، اما به‌دلیل مسطح بودن و وسعت زیاد شهر کرمان، در هنگام بارندگی با مشکل آب‌گرفتگی در سطح معابر روبه‌رو می‌شویم.

وی با بیان این‌که در بارندگی اخیر، ۲۴ تانکر شهرداری در نقاط مختلف شهر مشغول فعالیت بودند، گفت: از طرف سایر دستگاه‌ها نیز شش تانکر برای جمع‌آوری روان‌آب‌های حاصل از بارندگی به کمک شهرداری کرمان آمد، اما انتظار ما با توجه به وضعیت آب‌گرفتگی معابر و خانه‌های شهروندان، بیش از این است.

شهردار کرمان به تکمیل ظرفیت دریاچۀ بلدالامین اشاره کرد و گفت: با توجه به پُر شدن ظرفیت این دریاچه به‌دلیل بارندگی‌های اخیر، باید ماشین‌آلات دستگاه‌های اجرایی برای افزایش ظرفیت این دریاچه به کمک شهرداری کرمان فرستاده شود.

عالم‌زاده افزود: بند خاکی ده‌بالا هم پُر شده و احتمال سرریز آب این سد خاکی وجود دارد؛ بنابراین، شهرداری کرمان برای جلوگیری از هجوم آب از طرف بند خاکی ده‌بالا، فعالیت خود را در این محدوده شروع کرده، اما نیازمند همکاری سایر دستگاه‌ها هستیم.

وی ادامه داد: هم‌اکنون، با کمبود امکانات و ماشین‌آلات سنگین مواجه هستیم و از سایر دستگاه‌های اجرایی و نظامی درخواست داریم که در این زمینه با شهرداری کرمان همکاری کنند.

معاون خدمات شهری شهردار کرمان هم در این نشست با بیان این‌که از شب گذشته تاکنون، ۳۰ تانکر در حال جمع‌آوری آب‌های حاصل از بارندگی در سطح معابر هستند، گفت: اکنون، ۲۴ تانکر شهرداری و بخش خصوصی و شش تانکر سایر دستگاه‌های استان در حال جمع‌آوری آب‌های سطح معابر هستند، اما اگر تانکرهای بیشتری در اختیار داشته باشیم، کار با سرعت بیشتری انجام می‌شود.

مهدی نیکویی افزود: دریاچۀ بلدالامین هم نیاز به لایروبی و عمیق‌سازی دارد تا ظرفیت جمع‌آوری آب در این دریاچه بیشتر شود.

وی با اشاره به خرید سه تانکر ۶۰ هزار لیتری توسط شهرداری کرمان و به‌کارگیری تمام ظرفیت شهرداری گفت: برای جمع‌آوری روان‌آب‌های حاصل از بارندگی اخیر و بارندگی آینده، به ۲۰ تانکر، بیل مکانیکی و کامیون نیاز داریم.

معاون حمل‌ونقل و امور زیربنایی شهردار کرمان هم در این نشست با اشاره به پُر شدن سد خاکی ده‌بالا گفت: علی‌رغم این‌که سد خاکی ده‌بالا، خارج از حریم و محدودۀ شهر است، اما برای جلوگیری از هجوم آبِ پشتِ این سد به داخل شهر، از صبح امروز مشغول انجام عملیات عمرانی برای استحکام‌بخشی به این سد و هدایت آب هستیم.

محمدعلی قنبری افزود: ضرورت دارد هرچه سریع‌تر برای این سد، سرریز احداث شود تا بتوانیم آب اضافۀ پشت سد را به به‌طور مطلوب هدایت کنیم.

بارش میانگین ۲۰ میلی‌متر باران در روزهای آتی در کرمان

در این نشست، مدیرکل هواشناسی استان کرمان با اشاره به احتمال بارندگی در روزهای اخیر در استان کرمان گفت: سامانۀ بارندگی از چهارشنبۀ هفتۀ جاری وارد استان می‌شود و از چهارشنبه‌شب شاهد بارندگی در نیمۀ غربی استان کرمان خواهیم بود.

تورج جدیدی افزود: علاوه بر احتمال بارندگی به میزان میانگین ۴۰ تا ۵۰ میلی‌متر در بافت و رابر، شاهد بارندگی در زرند، دشت خاک تا مرز استان یزد به میزان میانگین ۲۵ میلی‌متر خواهیم بود.

مدیرکل هواشناسی استان کرمان با بیان این‌که این سامانه تا روز جمعه فعال خواهد بود، گفت: پیش‌بینی می‌شود در شهر کرمان نیز در روزهای آتی به‌طور متوسط شاهد ۱۵ تا ۲۰ میلی‌متر بارندگی باشیم.

لازم به ذکر است؛ در این نشست مقرر شد دستگاه‌های مرتبط در خصوص حل مشکل بند خاکی ده‌بالا با شهرداری کرمان همکاری کنند.

همچنین مقرر شد آب منطقه‌ای کرمان نسبت به بررسی، ارائه و اجرای راه‌کار مناسب برای پایین‌دست سد خاکی ده‌بالا در اسرع وقت اقدامات لازم را انجام دهد.
در خصوص حل مشکل دریاچۀ بلدالامین و آب‌گرفتگی معابر هم مقرر شد دستگاه‌های اجرایی و نظامی ماشین‌آلات خود را برای همکاری با شهرداری کرمان، اعزام کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.