اسکندر زند روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از بخش کشاورزی مناطق زلزله زده سرپل ذهاب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، اظهارداشت: طرح سامانه گرمسیری که از پیشرفت فیزیکی مطلوبی برخوردار بود، در اثر زلزله اخیر متحمل خسارت فراوانی شده است.
طرح سامانه گرمسیری از طرح های کلان در حوزه منابع آبی کشور است که می تواند بخش عظیمی از اراضی دیم را زیرپوشش قرار دهد.
اجرای طرح سامانه گرمسیری بیش از120 هزار هکتار از اراضی کشاورزی دیم استان های ایلام و کرمانشاه را زیرپوشش خود قرار می دهد.
با اجرای طرح سامانه گرمسیری، حدود 900 میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می گیرد که طبق گفته مسئولان بزرگترین دستاورد اجرای این طرح بزرگ، آبی کردن 50 هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد با تخصیص منابع مالی مورد نیاز و همراهی دولت، خسارت های وارده ناشی اززلزل اخیر به طرح سامانه گرمسیری استان کرمانشاه جبران شود.
زند بیان کرد: در طرح سامانه گرمسیری، کارهای بنیادی زیادی صورت گرفت که با بهره برداری از آن، علاوه بر منتفع شدن مردم منطقه از مزایای این طرح، وضع معیشتی کشاورزان منطقه نیز بهبود می یابد و مسیر رشد و توسعه استان کرمانشاه نیز هموارتر می شود.
وی ادامه داد: با همراهی دولت و تامین منابع مالی مورد نیاز، تلاش می شود خسارت های وارده به بخش کشاورزی استان کرمانشاه در جریان زلزله اخیر جبران شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه نیز، از وارد آمدن خسارت به هشت هزار و 875 واحد دامی، انبار علوفه، تاسیسات صنعتی و نیمه صنعتی بخش کشاورزی این استان در جریان زلزله اخیر خبرداد.
خسرو شهبازی، از تلف شدن حدود 30 هزار راس دام سبک و یک هزار راس دام سنگین در جریان زلزله اخیر خبر داد و گفت: زلزله همچنین به بخش راه روستایی، کانال های آبرسانی، چاه ها و شبکه های آبیاری خسارت وارد کرد.
وی مجموع خسارت های وارد آمده در این بخش را پنج هزار و 500 میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: پیگیر رفع مشکلات این بخش هستیم.
وی با بیان این که حدود 2 هزار میلیارد ریال اعتبار برای احیای بخش کشاورزی با سود کم اختصاص یافته است، ادامه داد: همچنین 210 میلیارد ریال نیز به منظور جبران خسارت تلف شدن دام های سبک و سنگین به دامداران استان کرمانشاه اختصاص یافته است که به ازای هر راس دام سنگین 30 میلیون ریال و هر راس دام سبک 6 میلیون ریال پرداخت می شود.
وی گفت: بخشی از این خسارت در 9 شهرستان استان کرمانشاه به دامداران پرداخت شد و بخشی دیگر از آن نیز در حال پرداخت است.
وی اظهارکرد: در شهرستان سرپل ذهاب، بخشی از پرداخت خسارت ها باقی مانده است که پس از آمایش و پایش کامل پرداخت خواهد شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه گفت: در راستای پرداخت کمک های بلاعوض به بخش اماکن دامی و واحدهای تولیدی ، پیگیرهای لازم صورت گرفت ضمن این که در زلزله اخیر، حدود 168 مرکز پرورش ماهی به طور کامل تخریب شد و 72 واحد نیز بین 20 تا 40 درصد خسارت دیدند.
شهبازی افزود: با تلاش های صورت گرفته، 550 میلیارد ریال اعتبار برای بخش پرورش ماهی و 270 میلیارد ریال نیز برای اماکن دامی مصوب شد که در آینده نزدیک ابلاغ خواهد می شود.
این مقام مسئول اظهارداشت: برای جبران خسارت در بخش صنعتی و کشاورزی، چهار هزار میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده که از این مجموع، 2 هزار میلیارد ریال به عنوان تسهیلات سرمایه در گردش و بقیه نیز به عنوان سرمایه ثابت در نظر گرفته شد.
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه تاکنون 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشته است.
این زلزله به 10 شهرستان و یک هزار و 930 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرده و براساس ارزیابی های صورت گرفته حدود 90 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیز آسیب کلی و جزئی دیده است.
7079/7399/8066 خبرنگار:سیروس صدیقی چگینی **انتشار دهنده:علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.