یحیی ذائبی روز دوشنبه به ایرنا افزود: در همین راستا وزارت بهداشت نیز تاکید ویژه ای بر استفاده از این مواد در بحث ضدعفونی سطوح مختلف در منزل، مراکز بهداشتی و درمانی و مراکز عمومی دارد.

 او گفت: مواد دارای کُلُر انواع مختلفی دارد، از جمله پودر کلُر که ماده خطرناکی است و در همین راستا وزارت بهداشت ماده سفید کننده یا «وایتکس» را معرفی کرده که هم حاوی کلر است هم برای مردم آشنا و قابل دسترس است و هم خطرات وجود این ماده در منازل کمتر است.

وی اظهار داشت: برای استفاده از این ماده، باید آن را به نسبت یک به ۹۹ با آب سرد (آب لوله کشی) رقیق کرد، به اینصورت که به ازای یک قاشق غذاخوری از این محلول باید ۹۹ قاشق آب سرد(آب گرم استفاده نشود) استفاده شود.

او گفت: سازمان بهداشت جهانی نسبت یک به ۵۰ را هم پیشنهاد می‌کند که این نسبت برای ضدعفونی سطوح آلوده‌تر و مشترک از جمله دکمه آسانسور، دستگیره درها و ... توصیه می‌شود.

وی اظهار داشت: نسبت یک به ۹ این محلول هم وجود دارد که برای ضدعفونی کردن مراکز درمانی و محیط بیمارستانها و اتاق بستری بیماران استفاده می‌شود.

کارشناس شبکه بهداشت استان کرمانشاه در ادامه گفت: افرادی که در منزل بیمار کرونایی دارند هم می‌توانند برای ضدعفونی کردن سرویس های بهداشتی از نسبت یک به ۹ استفاده کنند.

ذائبی افزود: افراد باید دقت داشته باشند هنگام تهیه این محلول اول آب سرد را داخل ظرف ریخته و سپس به آن وایتکس اضافه کنند و آب سرد را روی وایتکس نریزند.

او گفت: محل تهیه و استفاده این محلول هم بسیار مهم است و افراد باید در محلی این محلول را تهیه کنند که هوا جریان داشته و تهویه مناسب برقرار باشد.

وی اظهار داشت: این محلول باید نهایتا ظرف مدت ۲۴ساعت استفاده شود و بعد از این مدت از خاصیت گندزدایی آن کاسته می‌شود، بنابراین توصیه می‌شود افراد محلول آب و وایتکس را به میزان کم و تازه به تازه تهیه کنند.

وی تصریح کرد: افراد باید هنگام تهیه این محلول آن را در یک ظرف قابل شناسایی و مشخص و دور از دسترس قرار دهند تا از سوی سایر افراد اشتباها به جای آب و یا مایعات دیگر استفاده نشود و سلامت افراد و بویژه کودکان به خطر نیفتد.

او گفت: محلول تهیه شده باید در جای نسبتا خنک و دور از گرما و تابش نور خورشید نگهداری شود، زیرا گرم شدن آن می‌تواند خطرآفرین شود.

وی اضافه کرد: در هنگام استفاده از این محلول باید دستمال را به آن آغشته کرده و سپس از یک نقطه سطح آلوده شروع کرده و بصورت پیوسته پیش رفته و در نقطه انتهای سطح دستمال را برداریم، طوری که سطح آلوده یکدست با محلول پوشانده شود.

وی گفت: همچنین مقدار محلول استفاده شده باید به حدی باشد که سطح مورد نظر یک دقیقه مرطوب بماند.

رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۸۳ هزار و ۵۰۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۹۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به پنج ۲۰۹ نفر رسید.

کیانوش جهانپور روز دوشنبه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن در کشور افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز ( اول اردیبهشت) بر اساس گزارش آزمایشگاه ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی هزار و ۲۹۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور به ۸۳ هزار و ۵۰۵ نفر رسید.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ادامه داد: در طول ۲۴ ساعت گذشته ۹۱ بیمار دیگر مبتلا به کووید-۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و از زمان شیوع این بیماری در کشور تاکنون پنج هزار و ۲۰۹ نفر جان خود را از دست داده اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.