ارتقاء فرهنگ کتاب و کتابخوانی از ارزش های ملی و دینی در جامعه ما قلمداد می شود که ترویج آن، توسعه فرهنگی را به دنبال دارد.

هرسین علاوه بر اینکه اصالت تاریخی دارد، آوازه هنری آن به دلیل طرح و نقش های خاص و روش بافت گلیم مختص خود به گوش جهانیان رسیده و ثبت جهانی شده، طرح هایی منحصر به فرد و ویژه که با نام های گل‌ چینی، روباه، گل ‌نخودی، روباه و غیره عنوان می شود و هم اکنون به عنوان شهر ملی گلیم ایران شناخته می شود.

این شهرستان که در بخش مطالعه و کتابخوانی جزء مناطق برتر استان است، دارای ۶ کتابخانه عمومی است که از این تعداد، ۲ کتابخانه عمومی شهدای محراب و نبی اکرم (ص) در بخش مرکزی شهرستان هرسین، کتابخانه های عمومی گلستان و ملاصدرا در بخش بیستون شهرستان هرسین، کتابخانه روستایی شهدای چهر در روستای چهر و کتابخانه سیار شهدای گمنام در هرسین قرار دارد.

کتابداران کتابخانه های عمومی این شهرستان در کنار انجام خدمات کتابداری، از جمله امانت، بازگشت کتاب و ثبت نام اعضا، ثبت کتاب و نشریه، خدماتی چون شابک نویسی و رف خوانی و سایر خدمات تخصصی کتابداری و مشاوره مطالعه به اعضا و مراجعین و جذب مخاطب در انجام فعالیت های فرهنگی در شهر، بخش و روستاهای تابع شهرستان هرسین حضوری چشم گیر دارند، به گونه ای که بالغ بر ۶۰۰ برنامه فرهنگی در کتابخانه های عمومی شهرستان، مدارس و همکاری با سایر ارگان ها و ادارات اجرا شده است.

یکی از اعضای کتابخانه های عمومی این شهر در گفت و گو با ایرنا، از خلاقیت به عنوان یکی از عوامل موفقیت ترویج فرهنگ کتابخوانی در این شهر یاد کرد و گفت: خلاقیت در ارائه برنامه های فرهنگی از سوی کتابداران و کتاب دوستان بر محبوبیت این مراکز در بین هرسینی ها افزوده است.

مجید مرادی، با تاکید براینکه اجرای برنامه های فرهنگی کتابخانه های هرسین در سال های اخیر پررنگ تر شده از آن به عنوان هویت بخشی بیشتر و معرفی بهتر جنبه تاریخی و فرهنگی یاد کرد.

یکی دیگر از کتاب دوستان از کتابخانه چهر به عنوان پایگاهی برای مطالعه و کتابخوانی یاد کرد و گفت: روستای چهر که از آن به عنوان روستای تاریخی و گردشگری یاد می شود یکی از دهستان های بخش بیستون در استان کرمانشاه است که در کیلومتر هشت جاده کرمانشاه به هرسین واقع شده است.

حسن محمدی به برگزاری نشست های کتابخوان در این روستا اشاره کرد و ادامه داد: برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری موجب انس و دوستی بیشتر دانش آموزان این روستا با یار مهربان شده است و بی شک ارتقای فرهنگ و ترویج کتابخوانی در هر جامعه در کاهش آسیب های اجتماعی موثر است.

بیش از پنج هزار هرسینی عضو کتابخانه هستند

رییس اداره کتابخانه های عمومی هرسین در خصوص برنامه ها برای ارتقاء فرهنگ کتابخوانی در این شهرستان به ایرنا گفت: تعداد پنج هزار و ۱۰۰ نفر از جمعیت این شهرستان عضو کتابخانه های عمومی هستند که امیدواریم این آمار باتلاش و پشتکار همکاران و مسوُولین افزایش یابد.

شاه حسین بابایی، مساحت کتابخانه های عمومی این شهرستان را پنج هزار و ۵۸۹ متر عنوان کرد که ۲ هزار و ۴۶۸ متر از این مساحت زیربنای کتابخانه های عمومی است.

وی اظهار داشت: در کتابخانه های عمومی این شهرستان برنامه های فرهنگی طبق چارت نهاد کتابخانه های عمومی کشور و همچنین به صورت خلاقانه توسط کتابداران برگزار می شود.

وی ادامه داد: نشست کتابخوان مدرسه ای و کتابخانه ای، نشست های مطالعاتی، نقد و رونمایی کتاب، بازنمایی کتاب، نمایشگاه کتاب، نمایش نامه خوانی کارگاه های نقاشی، خوشنویسی، داستان نویسی، نمایش نامه نویسی، آموزشی تربیتی، آموزش احکام و قرآن تهیه روزنامه دیواری، برنامه های مناسبتی، مسابقات کتابخوانی، نقاشی، خلاصه نویسی کتاب، قصه گویی، جمع خوانی وسایر برنامه های مرتبط با فعالیت بخش کودک و نوجوان دراین کتابخانه ها برگزار می شود.

بابایی خاطرنشان ساخت، حضور مسوولین بخصوص امیر شاه آبادی فرماندار شهرستان به عنوان رئیس انجمن کتابخانه های عمومی هرسین و محمدحسین اجرایی امام جمعه این شهر در کنار دیگر مسوولین هویت فرهنگی مشخص تری را به این برنامه ها داده است.

وی در تشریح برنامه های فرهنگی ادامه داد؛ حلقه مطالعاتی انجمن تاریخ هرسین جلسات خود را با حضور شخصیت های علمی شهرستان و استان در کتابخانه شهدای محراب برگزار می کند.

وی به حضور یک هزار و ۹۵۰ نفر از دانش آموزان متوسطه اول هرسین در مسابقه کتابخوانی که در ۲ مرحله سطح مدارس برگزار شد، اشاره کرد و افزود: همچنین نشست های مطالعاتی در مناسبت‌های مختلف با حضور امام جمعه شهرستان هرسین که خود نیز از نویسندگان و فعالین فرهنگی و مدرس حوزه می باشد برگزار می شود و کتابخانه شهدای محراب میزبان برگزاری نمایش نامه خوانی و خاطره گویی رزمندگان به مناسبت هفته دفاع مقدس با حضور مسوولان بوده است.

بابایی ادامه داد: همچنین کتابخانه نبی اکرم (ص) این شهرستان علاوه بر همکاری فرهنگی با مدارس هم جوار با کانون ولایت کمیته امداد امام خمینی (ره) ارتباطی موثر در زمینه برگزاری کلاس های آموزش قرآن و احکام برای اعضا و جذب عضو کتابخوان داشته و کتابداران با حضور در مدارس به برگزاری نشست های کتابخانه ای اقدام کرده اند.

به گفته وی، در بخش بیستون نیز ۲ کتابخانه گلستان و ملاصدرا در برنامه های فرهنگی موفق بوده اند که می توان به مسابقات کتابخوانی، ارتباط مستقیم با بخشدار به عنوان رئیس انجمن کتابخانه های بخش بیستون، ارتباط با دفتر امام جمعه شهرستان در زمینه های نقد و رونمایی کتاب، برگزاری مسابقات کتابخوانی، ارتباط با مدارس و کانون پرورش فکری همچنین ارتباط با پایگاه بسیج  بخش بیستون برای برگزاری نشست های مطالعاتی و نمایشگاه کتاب و عکس در مناسبت های مختلف، نمایش نامه خوانی ، نشست های کتابخوان و ...اشاره کرد.

محبوبیت کتاب در روستای گردشگری چهر

رییس اداره کتابخانه های عمومی هرسین اضافه کرد، کتابخانه روستایی شهدای چهر، یک پایگاه فرهنگی اجتماعی برای اهالی روستا و محلی مناسب جهت مطالعه است که میزبان نشست های کتابخوان، نمایشنامه خوانی، نشست های مطالعاتی برای دانش آموزان و دیگر اعضا می باشد این کتابخانه ارتباطی مستقیم با پایگاه بسیج روستایی برای اجرای برنامه های فرهنگی از جمله یادواره شهدا، نشست های مطالعاتی و ..دارد.

وی افزود: کتابخانه سیار شهدای گمنام با داشتن مسوولی خلاق و پویا با ابتکار جذب اعضا در اجرای برنامه های جانبی، با پوشش فرهنگی مطالعاتی ۱۲ روستا در بخش مرکزی و بخش بیستون نقش موثری را ایفا می کند که نشست های کتابخوانی در مدارس روستایی، مسابقات کتابخوانی و نقاشی و دیگر فعالیت های فرهنگی در سطح مدارس و روستاها از دیگر برنامه های کتابخانه سیار است.

این مسوول خاطرنشان ساخت، همچنین کتابخانه سیار شهرستان هرسین افتخار خدمات فرهنگی در مناطق سیل زده استان خوزستان را در فرودین ۹۸ به مدت یک هفته در کنار سایر دوستان نهاد کتابخانه های عمومی کشور بر عهده داشت.

استقبال ۲ هزار نفری هرسینی ها از جشنواره کتابخوان رضوی

بابایی یادآور شد، در سال ۹۸ جشنواره کتابخوان رضوی نسبت به سال ۹۷ چهار برابر افزایش تعداد شرکت کننده داشت که با حضور ۲ هزار نفر شرکت کننده در هرسین و بخش بیستون باتلاش کتابداران و رئیس اداره کتابخانه های شهرستان و پیگیری کارشناس فرهنگی استان و شهرستان برگزار شد.

 وی یکی از نقاط مثبت این جشنواره را حضور ادارات و مسوولین در جشنواره عنوان کرد که هزینه اختتامیه شهرستانی جشنواره به همت کتابداران و رئیس اداره از طریق خیرین تهیه شد.

بابایی در ادامه در خصوص سفر دبیرکل نهاد کتابخانه ها به شهرستان هرسین، گفت: در سفر دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور به استان کرمانشاه و شهرستان هرسین، در سال ۹۷ جلسه ای توسط انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان با حضور علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور و هیات همراه، معصومه خونسار مدیر کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه و معاونین اداره کل، شاه آبادی فرماندار شهرستان هرسین، معاونت فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، روسای ادارات عضو انجمن کتابخانه های شهرستان و فعالین فرهنگی و خیرین در محل کتابخانه مرکزی شهدای محراب هرسین برگزار شد.

وی افزود: در این جلسه دبیرکل نهاد کتابخانه ها با درخواست ریاست اداره بهزیستی شهرستان هرسین برای برگزاری کارگاه های آموزشی در جهت پیشگیری از آسیب های اجتماعی موافقت کرد و تعداد هفت کارگاه آموزشی به صورت شهرستانی و با عناوینی چون ازداواج عاقلانه و راهکارهای تحکیم خانواده، پیشگیری از اعتیاد و پیامدهای شوم آن، حقوق شهروندی ،آداب و رسوم شهروندی و ... با حضور اساتید برجسته برگزار شد.

وی افزود: از دیگر مصوبات سفر دبیر کل نهاد کتابخانه های کشور به شهرستان هرسین برگزاری مسابقه خلاصه گویی کتاب در سطح مدارس متوسطه اول شهرستان بود که در این گزارش به آن اشاره شد.

مشارکت و حمایت نهاد کتابخانه های کشور از جشنواره استانی داستان نویسی با میزبانی شهرستان هرسین از دیگر مصوبات دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور به شهرستان هرسین بود، که مصوبات این سفر در شهرستان هرسین برگزار و محقق شد.

تصمیمات برای تقویت فرهنگ کتابخوانی در هرسین موثر بود

در ادامه مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه به ایرنا گفت: در سال های اخیر دبیرکل نهادکتابخانه های عمومی کشور به نمایندگی از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این شهرستان سفر کرد و به برگزاری جلسه ای با حضور مسوولان برای تصمیم گیری در خصوص برنامه های فرهنگی در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی اقدام کردیم.

معصومه حسنی خوانسار، از برگزاری جشنواره داستان نویسی با حمایت نهاد کتابخانه های عمومی کشور به عنوان یکی از تصمیمات و پیشنهادات داده شده در این جلسه یاد کرد و گفت: این جشنواره با استقبال خوبی مواجه شد و در کنار آن کلاس های آموزشی و برخی برنامه های فرهنگی همچون نشست های کتابخوان و غیره نیز برگزار شد که هزینه و اعتبار این برنامه ها، برعهده نهاد کتابخانه های عمومی استان بود.

شهرستان هرسین با جمعیت ۴۸ هزار نفر از ۲ بخش مرکزی (به مرکزیت شهر هرسین) و بیستون (به مرکزیت شهر بیستون) تشکیل شده‌، زبان مردم هرسین لکی می‌باشد و مذهب آنها شیعه است.

استان کرمانشاه اکنون ۱۰۵ باب کتابخانه عمومی دارد که یک میلیون و ۱۶۸ هزار و ۲۲۷ نسخه کتاب در این کتابخانه‌ها اکنون موجود است. 

اکنون بیش از ۷۰ هزار در این کتابخانه‌ها عضو است و در سال ۹۷ در مجموع ۷۴۰ هزار و ۹۳۰ نسخه کتاب در کتابخانه‌های استان به امانت رفته است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.