به گزارش خبرنگار ایرنا ، مرز رسمی خسروی در قصرشیرین تا بغداد پایتخت کشورعراق 190، نجف 380، کربلا 300، کاظمین 203 و تا سامرا 326 کیلومتر فاصله دارد و از دیرباز محل تردد زائران ایران به کربلا بوده و مردم این شهرستان همواره مدال افتخار میزبانی زائران حسینی را بر گردن داشته اند.
مرز رسمی و بین المللی خسروی قدیمی ترین مرز برای تردد زایران عتبات عالیات است که از سال 92 تاکنون با وجود زیرساخت های بسیار فراوان و داشتن بزرگترین پایانه بین المللی خاورمیانه همچنان بی صبرانه و مشتاقانه چشم انتظار حضور دوباره حجم انبوه زائران حرم اباعبدالله الحسین (ع) است.
وجود مکان های اقامتی شامل 14 واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با 322 اتاق و یک هزار و 200 تخت در قصرشیرین ، دلیل دیگر انتخاب مرز خسروی از سوی مسافران برای سفر به عراق است.
گنجایش بسیار خوب بزرگترین پایانه بین المللی زمینی خاورمیانه در خسروی که در سال 81 با 75 میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید نیز خود دلیلی دیگر بر شاخص بودن این مرز رسمی است.
با پیگیری مسئولان استان کرمانشاه و با ابلاغ نامه ای از سوی وزارت کشور مبنی بر بازگشایی مرز خسروی در 28 اسفند 93 به استانداری کرمانشاه ، اکنون این مرز رسمی و بین المللی بازگشایی و آماده تردد کاروانی زائران عتبات عالیات است.
این مرز رسمی از نظر زیرساخت ها و امکانات رفاهی و اقامتی و راه دسترسی با دیگر مرزهای کشورمان قابل قیاس نیست و به گفته مسئولان آماده ترین مرز با کشور عراق به لحاظ امکانات است اما دلیل بسته ماندن آن هنوز مغفول مانده و برای مرزنشینان قابل توجیه نیست.
رایزنی های بسیاری از سال های قبل تاکنون برای بازشدن مرز خسروی صورت گرفت اما این رایزنی ها تاکنون نتیجه نداده تا بتواند بازشدن این مرز را به روی کاروان های زائر ایرانی به عنوان خواسته قلبی مردم اجابت کند.
همین چند روز پیش بود که از طریق مسئولان به ماه ها چشم انتظاری مرزنشینان قصرشیرین برای حضور زائران اربعین از مرز خسروی پاسخ داده شد آن هم پاسخی که اشک مرزنشینان را درآورد و هزاران قلب عاشق خادمان حرم حسینی را شکست و آن خبر این بود که متاسفانه امسال نیز تردد زائران برای ایام اربعین از مرز خسروی انجام نمی شود.
اکنون مرز خسروی مظلوم ترین مرزی است که حسرت حضور زائران را برای پنجمین سال متوالی آه می کشد ، زیرا حجم بسیار زیادی از امکانات و زیرساخت ها و بزرگترین پایانه بین المللی و همچنین اماکن اقامتی و توقفگاه های خودروها اینگونه باید سوت و کور باشد در حالی که مرزهای دیگر شاهد حجم بالای تردد زائران باشند که همین امر خود باعث بروز مشکلاتی برای زائران شده است.
چه خوب است مسئولان موضوع باز شدن مرز خسروی را برای کاروان های زائر ایرانی و یا راهپیمایی بزرگ اربعین تنها به ایام نزدیک به اربعین موکول نکنند و بازگشایی این مرز را روزانه در دستور کار خود قرار دهند تا این رایزنی ها بالاخره به نتیجه برسد و بازهم شاهد حضور زائران حسینی در مرز خسروی باشیم.
البته به دور از انصاف است که بگوییم مسئولان پیگیری نکرده اند ، زیرا پیگیری و تلاش بسیاری از سوی مسئولان استان کرمانشاه و ستاد مرکزی اربعین صورت گرفت که محقق شدن آن نیازمند یک رایزنی بسیار قوی با دولت عراق است و اکنون که دولت جدید نیز روی کار آمده دولتمردان ما باید رایزنی ها را دوباره در دستور کار قرار دهند تا شاهد رونق دوباره این مرز بین المللی و استراتژی باشیم.

** مرز رسمی خسروی آماده ترین مرز با عراق برای تردد زائران
دبیر ستاد مرکزی اربعین گفت: مرز رسمی خسروی در مقایسه با سایر مرزها، آماده ترین مرز با عراق برای تردد زائران است و تمام زیرساخت ها و امکانات و شرایط لازم در این مرز فراهم است.
شهریار حیدری به خبرنگار ایرنا افزود: مرز رسمی خسروی اکنون برای تردد انفرادی زائر، مبادلات تجاری ، ترانزیت کالا و صادرات باز است ولی بازگشایی این مرز برای تردد حجم بالای زائران در ایام اربعین منوط به نظر مساعد دولت عراق است.

** مرز خسروی مبدا مسافران عراقی به ایران
مرز رسمی خسروی این روزها به دلیل داشتن امکانات مطلوب و مسیری مناسب ، به مبدا اصلی مسافران عراقی برای ورود به کشورمان تبدیل شده است.
مدیر پایانه بین المللی مرز خسروی گفت: در پنج ماه نخست امسال 31 هزار و 216 تن از مسافران ایرانی و عراقی از این مرز رسمی به عراق و یا داخل کشورمان تردد کرده اند.
امین حیدریان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع ترددهای صورت گرفته ، 17 هزار و 638 مسافر و زائر عراقی وارد کشورمان شدند و 13 هزار و 578 مسافر و زائر ایرانی نیز از مرز خسروی به عراق عزیمت کردند و این نشان می دهد که مسافران عراقی از مزایای این مرز و مسیر مطلوب آن به خوبی آگاهند.
به گفته این مقام مسئول ، با مجموع اقدام های صورت گرفته در پایانه مسافری و بین المللی مرز خسروی ، اکنون این مرز رسمی برای تردد زائران آمادگی کامل دارد.
مدیر پایانه بین المللی مرز خسروی ادامه داد: هم اکنون مرز خسروی 29 گیت گذرنامه با 58 کاربر دارد که زمینه تردد 58 مسافر و زائر را ظرف مدت یک دقیقه دارد.
حیدریان ، از احداث گیت های گذرنام های جدید ، جا به جایی تابلوهای اصلی برق سرسراها که در مسیر گیت های جدید قرار داشت ، نصب 2 تابلو برق جدید ، تکمیل طرح سپتیک پایانه و خریداری یک دستگاه usp سه فاز و نصب و راه اندازی آن در مجموعه پایانه مسافری و بین الملی مرز خسروی خبرداد.
وی از دیگر اقدام های صورت گرفته در پایانه مرز خسروی را پاکسازی و لایروبی کانال های آب های سطحی و روان سازی کانال ، ایجاد 39 گیت کنترل گذرنامه برای تردد زائران ، ایجاد 100 چشمه سرویس بهداشتی در داخل محوطه پایانه در قسمت ورود و خروج محوطه ، ایجاد یک دستگاه برج نوری 24 متری با 18 عدد پروژکتور و بازسازی و نوسازی تمامی دوربین های داخل سالن های ورودی و خروجی و محوطه پایانه نام برد.

** مرز خسروی برای تردد زائران آماده است
فرماندار قصرشیرین نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وجود امکانات ، زیرساخت های مطلوب و راه دسترسی مناسب در این شهرستان ، گفت: مرز رسمی خسروی هم اکنون آمادگی کامل را برای تردد زائران دارد.
مرادعلی تاتار افزود: هم اکنون روزانه شاهد حجم بسیار خوبی از ترددهای انفرادی مسافران ایرانی و عراقی از مرز رسمی خسروی هستیم و این مرز برای ترددهای انفرادی باز است.
وی اظهارداشت: خواست قلبی مردم مرزنشین قصرشیرین نیز بازگشایی مرز خسروی به روی کاروان زائران عتبات عالیات است و تلاش ها و رایزنی های بسیاری نیز از سوی مقامات کشورمان در این راستا انجام شد که متاسفانه امسال نیز این مهم محقق نشد و مردم قصرشیرین همچنان چشم انتظار بازگشایی این مرز برای تردد کاروانی زائران هستند.
وی بیان کرد: هم اکنون تمامی گیت های گذرنامه ، سرسراهای مسافری ، فیبر نوری ، آب آشامیدنی و سرویس های بهداشتی در مجموعه پایانه مرز خسروی برای خدمت رسانی به زائران آماده است و در صورت بازگشایی این مرز می تواند به زائرنا خدمات ازائه دهد.
به گفته تاتار ، مسافت کوتاه مرز خسروی با شهرهای زیارتی عراق و پایتخت این کشور ، مسیر مناسب ، وجود امکانات و زیرساخت های مناسب در قصرشیرین باعث شده که مسافران مرز خسروی را برای ورود به کشورمان انتخاب کنند.
امید است با تلاش و اهمتام بیشتر دولتمردان در نهایت شاهد تحقق این خواسته قلبی مردم و حضور دوباره کاروان های زائران در مرز خسروی و شهرستان قصرشیرین باشیم ، زیرا انتظار پنج ساله مرزنشینان و لحظه لحظه آن را تنها مردم این منطقه درک می کنند و تنها خواسته آن ها از مقامات کشورمان بازشدن قفل بسته مرز خسروی برای تردد کاروان های زیارتی است.
کلیدی که می تواند بازهم رونق را به این شهرستان مرزی و مرزی که قدمی ترین مرز برای تردد زائران است بازگرداند.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با 27 هزار تن جمعیت، بیش از 186 کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، 2 مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز خسروی در 20 کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.
گزارش از نازنین باباخانی
7079/3012/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.