به گزارش خبرنگار ایرنا، فرید سپری روز یکشنبه در جلسه فنی زراعت و پنجمین جلسه کاشت، داشت و برداشت دانه روغنی جهاد کشاورزی اظهار داشت: تاکنون 50 درصد بهای گندم (در حدود پنج هزار و 680 میلیارد ریال) به کشاورزان این استان پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه کردستان هم اکنون از لحاظ میزان گندم خریداری شده در جایگاه دوم کشور قرار دارد، افزود: روزانه هشت تا 10 هزار تن گندم مازاد بر نیاز در مراکز خرید استان، خریداری و پیش بینی می شود روند خرید در شهریور ماه نیز تداوم داشته باشد.
سپری با اشاره به فعالیت 94 مرکز خرید گندم شامل 73 مرکز خرید سازمان تعاون روستایی و 21 مرکز خرید بخش خصوصی تاکید کرد: در بین شهرستان های استان، بیجار با 230 هزار تن، سقز با 179 هزار تن و قروه با 179 هزار تن در رده های اول تا سوم میزان خرید را دارند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این جلسه گفت: در سال زراعی جاری در مجموع 525 هزار هکتار از مزارع استان به کشت گندم دیم و آبی اختصاص یافته بود.
محمدصالح احمدی افزود: امسال 29 رقم گندم، 12 رقم جو و 31 رقم نخود دیم و آبی در استان کشت شد و علاوه بر بارش مناسب بهاره، مدیریت مزرعه و بهره مندی از نظرات کارشناسان جهاد کشاورزی در افزایش میزان تولید نقش داشته است.
وی با اشاره به اینکه 98 درصد عملیات کاشت و برداشت گندم استان به صورت مکانیزه انجام می شود، اضافه کرد: یک هزار و 650 دستگاه شامل یک هزار و 35 دستگاه کمباین بومی و 615 دستگاه کمباین مهاجر کار برداشت گندم را انجام دادند.
احمدی یادآور شد: 27 اکیپ از کارشناسان جهاد کشاورزی، شامل 15 اکیپ بخش خصوصی، 10 اکیپ شهرستانی و 2 اکیپ ستادی بر برداشت گندم نظارت کردند.

** پنج هزار تُن کلزا از مزارع کردستان برداشت شد
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: امسال میزان برداشت دانه روغنی در استان در مقایسه با سال قبل بیش از 2 برابر شد و به پنج هزار تُن رسید.
سپری اظهار داشت: طرح 10 ساله خودکفایی دانه روغنی از سه سال قبل شروع شده و جهاد کشاورزی از افزایش سطح کشت این محصول ححمایت می کند.
وی اضافه کرد: 90 درصد دانه روغنی و مواد اولیه کارخانجات روغن خوراکی کشور، وارد می شود و سالانه چهار میلیارد دلار برای خرید این محصول ارز از کشور خارج می شود.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی کردستان نیز گفت: در مجموع 2 هزار و 61 هکتار زمین زیر کشت دانه روغنی رفته بود که بخاطر سرمازدگی و آفت علف هرز، فقط یک هزار و 810 هکتار آن قابلیت برداشت داشت.
احمدی اظهار داشت: با مدیریت خوب مزارع، بارش باران بهاره مناسب و مبارزه با آفت شته و علف هرز، متوسط برداشت محصول در هر هکتار زمین 500 کیلوگرم نسبت به سال قبل افزایش یافت.
وی تاکید کرد: طبق برنامه پیش بینی شده متوسط برداشت دانه روغنی 2 هزار و 200 کیلوگرم در هکتار است که امسال این مقدار در مزارع کردستان به 2 هزار و 700 کیلوگرم رسید.
احمدی یادآور شد: سال گذشته در 2 هزار هکتار از مزارع استان کلزا کشت شده بود ولی در مجموع 2 هزار تُن محصول برداشت شد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: در این راستا علاوه بر حمایت وزارت جهاد کشاورزی از بهره برداران کشت کلزا، تمامی محصول نیز در به صورت تضمینی به قیمت 28 هزار 660ریال خریداری می شود که در استان کردستان هفت مرکز برای این کار شامل سنندج، کامیان، مریوان، بیجار، قروه، دهگلان و سقز راه اندازی شده است.
وی اضافه کرد: تاکنون 50 درصد قیمت تضمینی معادل 65 میلیارد ریال آن به کشاورزان پرداخت شده که مابقی مطالبه آنها نیز به زودی پرداخت می شود.
احمدی با اشاره به فعالیت 600 بهره بردار در بخش کلزا کردستان اظهار داشت: کامیاران با 520 هکتار سطح زیر کشت بیشترین میزان کشت را به خود اختصاص داد و قروه و دهگلان هر کدام با 500 هکتار و مریوان و سقز هر کدام با 150 هکتار در رتبه های بعدی قرار دارند، سروآباد نیز با 13 هکتار کمترین میزان زمین زیر کشت را دارد.
به گزارش ایرنا، دانه روغنی کلزا به صورت آبی و در پاییزه کشت می شود، کشت این محصول به صورت مکانیزه بوده و در برداشت آن نیز در خردادماه انجام می شود.
استان کردستان دارای یک میلیون و 220 هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل 896 هزار و 235 هکتار اراضی دیم معادل 88 درصد و 121 هزار اراضی آبی معادل 12 درصد دارد.
در کردستان حدود 2 میلیون و 400 هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که 320 هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باغی مربوط به بخش زراعت است.
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.