به گزارش خبرنگار ایرنا، بیکاری هم اگر بیماری خوانده نشود دست کمی از آن ندارد و خانواده های زیادی را بویژه در کردستان با خود درگیر کرده است.
جمیل میرکی سال ها درگیر دیابت بود، بیماری آرامش زندگی را از او گرفته بود و هر روز نیز پیشرفت بیشتری می کرد، روزی در بیمارستان به او گفته شد اگر مرتب انسولین استفاده نکند مجبور به قطع پاهایش می شوند از همان لحظه عزم خود را جزم کرد تا درمان این بیماری را در طبیعت بیابد.
جمیل می گوید درمان با گیاهان طبیعی آشتی دادن انسان با طبیعت است و بیماری ها هم به دلیل همین دوری از طبیعت در انسان ایجاد می شوند.
میرکی 17 سال تحقیقات میدانی انجام داد، در محضر اساتید علم گیاه درمانی حاضر شد در طول بیماری ترکیبات مختلف گیاهان را امتحان کرد تا بالاخره به فرمولی رسید که بطور کامل دیابتش را کنترل کرد.
او پس از اینکه راه درمان خود را یافت به درمان و کنترل بیماری دیگران مشغول شد البته تنها به کنترل دیابت اکتفا نکرد بلکه هر بیماری که بتواند را با داروهای گیاهی کنترل می کند.
میرکی در این سال ها علاوه بر تلاش برای یافتن ترکیب داروی گیاهی موثر در کنترل برخی بیماری ها از جمله دیابت، اقدام به گردآوری گیاهان مختلف دارویی از مراتع و عرصه های طبیعی کردستان و یا استان های همجوار با هدف بدست آوردن ترکیبی موثر در کنترل این بیماری ها کرده است.
او همچنین تولید عرقیات از گیاهان دارویی را با هدف کمک به درمان بیماری و همچنین کسب درآمدی برای خود آغاز کرده و با راه اندازی کارگاهی کوچک اما کاملا مجهز، در تولید عرقیات گاهی در کردستان مشغول است و 18 نفر را هم در این بخش به کار گرفته و ایجاد اشتغال کرده است.
میرکی می گوید اکنون ماهانه 50 هزار سی سی عرقیات فقط برای کنترل دیابت تولید می کند که اگر این تولید به 50 هزار سی سی در روز برسد می تواند یک میلیون سی سی عرقیات هم برای بیماری های دیگر تولید کند.
به گفته وی، در شرایطی که بتواند تولید را به این حجم برساند و از دستگاه های مکانیزه برای تولید عرقیات بهره گیرد هم در ایجاد اشتغال موثرتر است و هم در تولید این نوع عرقیات گایهی، البته بدلیل قیمت بالای این دستگاه ها اکنون توان خرید ندارد یا خرید آنها به صرفه نیست.
وی با اشاره به اینکه از نقاط مختلف کشور تقاضای عرضه داروی کنترل دیابت دارد، می گوید: تبلیغاتش بیشتر چهره به چهره واست و در حد محدودی هم از طریق فضای مجازی اقدام به تبلیغ کرده است.
میرکی در پاسخ به این سوال که چه انتظاری از مسئولان دارد، گفت: تنها می خواهم به مردم شناسانده شوم تا بتوانم به بیماران دیابتی بیشتری که می دانم چه دردی می کشند کمک کنم، البته همزمان به اشتغال زایی در کردستان هم فکر می کنم.
وی تاکید کرد: کردستان محل رویش گیاهان دارویی متفاوتی است که حتی از کشوری مثل چین هم درخواست کرده اند برای شان از این گیاهان تهیه و ارسال کنم چون در آن کشور پهناور یافت نمی شوند.
میرکی افزود: می توان از این نعمت در استان کردستان در کنار اینکه بسیاری را از بیماری های مختلف می رهاند برای اشتغالزایی و کسب درآمد هم بهره برد.
وی اضافه می کند: در کنار کسانی که در کارگاه مشغول هستد تعدادی هم به عنوان بازاریاب و رابط در این بین می توانند مشغول به کار شوند و با فروش دارو و عرقیات گیاهی منحصربفرد برای خود درآمد داشته باشند.
به گزارش ایرنا، در کنار رویش طبیعی گیاهان دارویی مختلف در کردستان، اخیرا برای نخستین بار و به منظور احیا و غنی سازی مراتع این استان 25 هزار نشاء گیاهان دارویی و صنعتی تولید شده است.
کردستان با این ظرفیت ها می تواند به استان صادر کننده عرقیات گیاهی و گیاهان دارویی تبدیل شود و درآمدزایی زیادی برای استان داشته باشد.
6108/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.