حبیب الله دبستانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این پرندگان که بومی منطقه هستند هر سال در این فصل در نیزارهای حاشیه زریبار مشغول لانه سازی و جوجه آوری می شوند.
وی افزود: امسال بدلیل شرایط مناسب تالاب زریبار و بارش های مطلوب بهاری، شمار زیادی از پرندگان مهاجر و بومی وارد نیزارهای اطراف این دریاچه شدند.
دبستانی از دوستداران و علاقمندان محیط زیست که در این مدت برای رصد و تماشای پرندگان به حاشیه این تالاب می آیند، خواست که از آسیب رساندن به پرندگان و دستکاری لانه ها خودداری کنند.
وی با اشاره به حضور بیش از 800 قطعه لک لک در اطرف دریاچه زریبار گفت: این لک لک ها نیز در جنگل های اطراف زریبار لانه سازی کرده و برای تغذیه در طول روز به سمت دریاچه می آیند.
کاکایی با نام علمی (Larus) سردهٔ بزرگی از مرغان نوروزی است که در سرتاسر جهان پراکنده هستند و تنوع گونه های آن ها در نیمکرهٔ شمالی از دیگر نقاط جهان بیشتر است.
کاکایی ها بطور کلی پرندگانی با جثه ای متوسط تا بزرگ هستند و رنگشان معمولا سفید یا خاکستری است.
این پرندگان اغلب نشانه های سیاه رنگی بر روی بال یا سرشان دارند، پاهایشان پره دار و منقارشان ضخیم و دراز است.
هر 2 پرندهٔ نر و ماده به یکدیگر شبیه هستند و بر روی زمین و یا درون آبگیرها آشیانه می سازند.
کاکایی از ماهیان، سخت پوستان، نرم تنان، حشرات، لاشهٔ حیوانات و نیز میوه ها و مواد گیاهی تغذیه می کند.
پناهگاه حیات وحش زریبار و تالاب بین المللی آن که بیست و سومین عضو تالاب کنوانسیون رامسر است دارای حجم تقریبی آب بیش از 30 میلیون مترمکعب است و سرریز آب دریاچه از قسمت جنوبی با نام رودخانه مریوان خارج می شود.
طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود 1.6 کیلومتر بوده و وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغییر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب 2 و 6 متر است.
زریبار در یک دره طولی وسیع قراردارد و از 2طرف غرب و شرق با کوه های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه زارهای نیمه انبوه تشکیل می دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.
تاکنون 97 نوع پرنده، 31 گونه پستاندار، 13 گونه خزنده، 11 نوع ماهی یک گونه مارماهی، پنج گونه فیتوپلانکتون و 17 گونه زئوپلانکتون در تالاب بین المللی زریبار شناسایی شده است.
گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه هایی از گیاهان خاردار و گونه های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچک ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل می دهد.
سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونه های غیربومی این دریاچه است.
شهرستان مرزی مریوان در فاصله 130 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.