به گزارش خبرنگار ایرنا در این جشنواره که روز پنجشنبه در سالن سابق جهاد کشاورزی سقز برگزار شد، مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان گفت: شناساندن گوسفند کُردی به عنوان اکو تیپ برتر منطقه از اهداف جشنواره بوده است.
محمد نافع علایی نیا، معرفی برترین های قوچ های اصیل گوسفند کُردی، ترویج روش های علمی و کاربردی در ارتباط با اصلاح نژاد و جلوگیری از آمیخته گری بدون برنامه با نژادهای مختلف را از دیگر اهداف این جشنواره برشمرد.
وی ایجاد بستر لازم به منظور پذیرش نوآوری در میان دامداران برای اعمال روش ها و مهارت های صحیح علمی دامپروری در سطح منطقه و ایجاد زمینه لازم به منظور تبادل اطلاعات و تجربیات بین تولید کنندگان و مسئولان را از دیگر اهداف جشنواره عنوان کرد.
خالد جعفری، معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان هم گفت: یک میلیون و 330 هزار راس گوسفند قوچ برتر نژاد کُردی در کردستان وجود دارد که شهرستان سقز به دلیل مراتع مناسب، از قطب های اصلی این نوع گوسفند است.
فرماندار سقز هم با اشاره به اینکه کشاورزی، زیربنایی‌ترین موضوع در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی است، اظهار کرد: برگزاری جشنواره های مختلف در حوزه کشاورزی باعث شناسایی و معرفی ظرفیت های این حوزه می شود.
علی اکبر ورمقانی افزود: کشاورزی مردمی‌ترین بخش اقتصادی است و مستعد پیشرفت و شکوفایی بیش از پیش است.
وی ادامه داد: توجه به اقتصاد روستاها باعث تثبیت شغل، کمک به افزایش تولید، کاهش مهاجرت و افزایش مهاجرت معکوس از شهر به روستا خواهد شد.
کارشناسان در این جشنواره بر تشریح مزایای نگهداری و پرورش این نژاد برای جلوگیری از نفوذ سایر نژادهایی که شرایط لازم را با وضع منطقه ندارند و در دراز مدت می تواند موجبات آفت دامپروری را فراهم کنند تاکید کردند.
گوسفند نژاد کُردی جزو آن دسته از نژادهایی است که به عنوان یک دام چند منظوره مقاوم و سازگار با شرایط آب و هوای منطقه پرورش آن از دیرباز بیشترین میزان اشتغال بهره برداران روستاهای سطح استان را به خود اختصاص داده است.
دست و پای کشیده و قدرت بالا، افزایش وزن زیاد و مصرف غذای کمتر، مقاوم در برابر بیماری ها و سرما و گرما، قدرت تولید مثل بالا و بازده مناسب لاشه، سازگاری با آب و هوای سرد و نیمه خشک و مقاوم نسبت به شرایط محیطی، صرفه اقتصادی و کمک به ایجاد اشتغال مولد در روستاها از ویژگی های گوسفند نژاد کُردی است.
این نوع نژاد گوسفند دارای دارای چهار دسته ' په ر'، سور په ر یا چه رمگ سوور، چار و که ژال یا عینه کی است.
شهرستان سقز دارای 294 هزار دام سبک و 46 هزار دام سنگین است که سالانه 34 هزار و 587 تُن شیر و چهار هزار و 300 تُن گوشت تولید می شود.
این جشنواره در 2 رده سنی و 2 تیپ دشت و کوهستان برگزار شد و در پایان از بین 55 قوچ شرکت کننده به صاحبان 6 قوچ برتر جوایزی اهدا شد.
سقز در 190 کیلومتری شمال غربی سنندج واقع شده است.
خبرنگار: ابراهیم محمدحسینی** انتشار: امید بهمنی
7249/6108
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.