به گزارش ایرنا، شهرستان قروه در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی مستعد برای کشت چغندر قند است ضمن اینکه این محصول ارزش غذایی زیادی دارد و امکان کشت آن به صورت مکانیزه نیز وجود دارد.
کشاورزان منطقه نیز جهت بهبود شرایط در پی بهره وری بهتر از امکانات موجود هستند بنابراین کشت چغندر قند از جمله محصولاتی است که با استقبال خوب کشاورزان همراه شده و امسال 150 هکتار از اراضی کشاورزی قروه به کشت این محصول اختصاص یافته است.
با توجه به موقعیت اقلیمی، کشت این محصول بهره وری مناسبی را نیز همراه داشته است اما بدلیل نبود صنایع تبدیلی و فرآوری حمل و نقل به سایر مناطق، هزینه زیادی به کشاورزان تحمیل می کند اگر چه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی نقش مهمی در کاهش ضایعات محصولات، اشتغالزایی و رشد توسعه اقتصادی دارد و بخش خصوصی می تواند با در نظر گرفتن این عوامل سرمایه گذاری سودآوری داشته باشند.
امروزه یکی از راه های خودکفایی کشورها از لحاظ اقتصادی در بخش کشاورزی است و با توجه به اینکه کشاورزی در کشور ایران بدلیل شرایط آب و هوایی در چهار فصل سال امکان پذیر است و این بخش توانایی تبدیل شدن به موتور محرکه اقتصادی در چارچوب اقتصاد مقاومتی و جایگزینی نفت را دارد.
رئیس جهاد کشاورزی قروه می گوید: چغندرقند یکی از محصولاتی است که کشت آن در راستای اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی با هدف تولید و اشتغال بیشتر در این شهرستان عملیاتی می شود.
خلیل فعله گری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مناسبت ترین زمان برای کشت این محصول اوایل اردیبهشت است و زمان برداشت آن نیز از 15 مهر تا اواسط آبان ادامه دارد.
وی افزود: امسال در شهرستان قروه 150 هکتار زمین زیر کشت چغندرقند رفته و پیش بینی می شود 10 هزار تن محصول از این میزان اراضی برداشت شود.
به گفته وی، کشت این محصول بدلیل کاهش وابستگی به واردات قند و شکر، ایجاد تنوع کشت، تناوب زراعی و اینکه کشاورزان برای کشت چغندر قند ادوات تخصصی کاشت، داشت و برداشت را در اختیار دارند و اقلیم شهرستان متناسب با کشت این محصول است از عیار قند بالایی برخوردار است.
فعله گری با اشاره به مشکلات پیش روی این محصول یادآور شد: در کردستان کارخانه قند و صنایع فرآوری این محصول وجود ندارد و کشاورزان مجبور هستند محصول تولیدی خود را به کارخانه های قند دیگر استان ها ارسال کنند که این بر هزینه تولید می افزاید و سودآوری کمتری برای آنها دارد.
قاسم محمدی از کشاورزان قروه ای نیز می گوید: امسال در 60 هکتار اراضی کشاورزی خود چغندرقند کشت کردم و با تولید 120 تن در هر هکتار، رکوردار تولید چغندرقند در استان کردستان شوم.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری برای هشت نفر به صورت مستقیم و 40 نفر غیر مستقیم در اراضی زیر کشت چغندرقند اشتغالزایی کردم، افزود: مشکل اصلی کشاورزان برای تولید این محصول نبود کارخانه قند و هزینه زیاد حمل محصول به دیگر استان ها است.
محمدی اضافه کرد: با توجه به اینکه کشت این محصول باعث تنوع کشت زراعی و کاهش مصرف آب نسبت به کشت سیب زمینی می شود بنابراین از اهمیت خاصی برخوردار است.
خبرنگار: سارا صالحی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7345/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.