به گزارش خبرنگار ایرنا، آغاز به کار این جشنواره با کارناوالی بود که گروه های شرکت کننده در این جشنواره از طریق آن در خیابان های این شهر پیامی به مردمان مریوان دادند که نشاط و شادی را به این شهر آورده اند.
کارناوالی که در واقع می توان اجراهای تئاتر خیابانی را نیز ادامه آن دانست که در کنار اینکه رویدادی فرهنگی شناخته می شود به ایجاد نشاط اجتماعی می پردازد.
شور و شوقی که در مسیر کارناوال آغاز به کار این جشنواره دیده می شد کم نظیر بود و اشتیاق گروه های حاضر از استان های مختلف که با جان و دل فرهنگ خود را در قالب لباس، موزیک و بازی به مریوانی ها و دیگر حضار نشان می دادند، وصف ناپذیر بود.
مردم نیز در 2 سوی خیابان با علاقه و اشتیاق نظاره گر این میهمانان شادی آفرین شهرشتان شده بودند و بسیاری از آنها نیز در میان این گروه ها قرار گرفته بودند تا از نزدیکتر گروه ها و اجراها را همراهی کنند.
این همراهی و همدلی آنچنان بود که گروه تئاتر بندرعباس در بخشی از کارناوال موزیک بندری را تغییر داد و به اجرای موزیکی کُردی پرداخت و این بهانه ای شد تا مریوانی ها شروع به هه لپه رکی (رقص کُردی) کنند و برخی از اعضای گروه تئاتر بندرعباس نیز آنها را در این رقص همراهی کنند.
صحنه ای که اوج همبستگی، اتحاد و همدلی را میان 2 قوم ایرانی نشان می داد و فاصله زیاد جنوبی ترین نقطه کشور تا مریوان در غرب کشور که کوه ها و دشت های زیادی را در بین خود قرار داده نیز نتواند شکافی در میان دل های آنها باشد.
دیدن شور و نشاط در میان مردمانی از سراسر کشور که در یک زمان و مکان در کنار یکدیگر قرار گرفته اند موقعیتی است که تجربه آن کم نظیر و وصف ناپذیر است.
کارناوال صحنه ای رنگین از فرهنگ و هنر ایرانی شده بود و با اینکه چند گروه خارجی نیز در کارناوال حاضر شده بودند اما بسیاری از آنها با لباس عادی حضور داشتند و یا همچون برزیل لباس تیم ورزشی خود را برتن کرده بودند.
شرایطی که به خوبی به مخاطب نشان می داد که ایرانیان از هر استانی حرفی برای گفتن در عرصه فرهنگی دارند و غنای فرهنگی هر استان به تنهایی می تواند یک کشور دیگر را به چالش بکشد.
تئاتر خیابانی نیز که جشنواره و کارناوال برای آن راه اندازی شده است خود کلاس درس آموزی، فرهنگسازی، معرفی فرهنگ و آداب و رسوم و میدانی برای ترزیق شور و نشاط در میان مردم است.
هنری که بر خلاف بسیاری از هنرهای دیگر که غیرمستقیم و با واسطه پیام خود را به مخاطب می رساند با برقراری ارتباطی چشم در چشم مخاطب و حتی در بسیاری مواقع با کمک گرفتن و درگیر کردن او با جریان اجراها به صورتی زنده تر و گیراتر پیام خود را به مخاطب می رساند و اثرگذاری بهتر و عمیق تر دارد.
مردم مریوان سال ها است که به این رویداد شاد فرهنگی خو گرفته اند و هر سال برای آن چشم انتظار هستند. مردمی که اکنون تماشاگر حرفه ای تئاتر خیابانی شده اند و علاوه بر اینکه خود با معرفی گروه تئاتر در این جشنواره یک بازیگر این رویداد هستند با علاقه از اجرای گروه ها بهره مند می شوند.
جشنواره تئاتر خیابانی مریوان علاوه بر تاثیرات فرهنگی و اجتماعی که دارد و وسیله ای برای تبادلات فرهنگی نیز هست به عاملی برای گسترش صنعت گردشگری در این شهرستان و در نتیجه افزایش اشتغال تبدیل شده است.
دوازدهمی جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان از 18 تا 22 شهریور با اجرای 41 نمایش به تعداد 121 بار در پنج بخش در خیابان ها، میادین، پارک ها، دریاچه زریبار و روستاهای اطراف مریوان در حال برگزاری است.
آیین اختتامیه این جشنواره با معرفی گروه های برتر روز چهارشنبه 22 شهریور در سالن نشاط آموزش و پرورش مریوان برگزار می شود.
شهرستان مریوان در 120 کیلومتری سنندج مرکز استان کردستان و هم مرز با اقلیم کردستان عراق واقع شده است.
خبرنگار: امید بهمنی/**انتشاردهنده: عبدالله رحمانی
6108/ 3020
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.