به گزارش خبرنگار ایرنا سیدیعقوب صادقیان، روز دوشنبه در دیدار رئیس سازمان و معاونان جهادکشاورزی کردستان با مسئولان ایکاردا و سیمیت در سنندج افزود: طرح امنیت غذایی کشور سال جاری در سطح حدود پنج هزار هکتار در چهار استان شروع شده و با هماهنگی های انجام یافته این میزان در سال آینده به حدود 50 هزار هکتار می رسد.
طرح امنیت غذایی کشور از سیاست های دولت برای تحقق اقتصاد مقاومتی با عنوان 'افزایش بهره وری نظام های تولیدی غلات محور و افزایش بهره وری گندم و نظام های زراعی گندم بنیان در ایران' بوده که طرح مشترک وزارت جهاد کشاروزی با مرکز تحقیقات بین‌المللی در مناطق خشک جهان (ایکاردا – ICARDA) است.
افزایش 25 درصدی محصولات مختلف از جمله گندم با استفاده از یافته های تحقیقاتی جهان و داخل کشور است.
سازمان ایکاردا مجموعه ای از بانک ارقام دیم جهان به شمار می رود که دارای متخصصان جهانی در بخش های مختلف بوده و چند دهه گذشته در طرح های تحقیقاتی تولیدات دیم با ایران همکاری داشته است.
به گفته صادقیان، این طرح با افق پنج ساله ( پایان سال زراعی 1399 – 1400 شمسی) است که مقرر شده در آن 950 هزار هکتار از 2 میلیون هکتار از مزارع استان های کردستان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی و لرستان تحت پوشش خود قرار بگیرد.
رئیس دفتر ایکاردا در ایران ادامه داد: وزارت جهادکشاوزی به دنبال آن است نتایجی که از استان های مورد هدف حاصل می شود را به سایر مناطق کشور توسعه دهد.
صادقیان گفت: در این طرح تمامی روش ها برای افزایش میزان تولید از جمله تکنولوژی، رقم، روش و ماشین آلات جدیدی که برای بهبود و افزایش تولید محصولات زراعی در دیم تاثیر گذار هستند مورد استفاده قرار داده و پس از آن در تمامی مناطق کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
به گفته وی، همچنین در کنار بررسی مزارع تحقیقاتی و نمایشی در چهار استان کارشناسان جهادکشاورزی مشغول ارایه آموزش های لازم به بهره برداران در قالب کشاورزی حفاظتی هستند.
وی افزود: جهادکشاروزی و ایکاردا همزمان اقدام به برگزاری دوره های آموزشی برای کشاورزان کرده و برای این هدف تا کنون سه ورک شاپ داخلی برگزار شده و 2 گروه نیز به خارج کشور (هند و مراکش) برای شرکت در سمینارهای بین المللی اعزام شده اند.
وی ادامه داد: به زودی گروهی متشکل از کارشناسان ترویج به کشور هند و یک گروه نیز به کشور استرالیا برای بازدید از ساخت ماشین آلات بروز کشاورزی اعزام می شوند.
وی انجام مطالعات اقتصادی و اجتماعی و بررسی سیاست بازار را از دیگر الزامات موفق طرح امنیت غذایی کشور عنوان کرد و افزود: هم اکنون اجرای این مطالعات آغاز شده اما با توجه به سرعت طرح لازم است کارشناسان سرعت بیشتری نسبت به این بخش داشته باشند.
در پروژه امنیت غذایی محصولات مختلف غلات شامل گندم، جو، گندم دروم، حبوبات شامل نخود و عدس، دانه‌های روغنی شامل گلرنگ، کلزا و خردل و گیاهان علوفه‌ای با هدف افزایش عملکرد کشت می شوند.
حدود نیمی از سطح 2 میلیون هکتاری این طرح در کردستان وجود دارد که به گفته مسئولان جهادکشاورزی استان، کردستان آماده پذیرش 50 درصدی این سهمیه در مدت اجرای طرح امینت غذایی است.
امسال حدود 550 هزار هکتار از اراضی کردستان زیر کشت گندم رفته و پیش بینی می شود حدود 650 هزار تن از این محصول تولید و 550 هزار تن آن نیز خرید تضمینی شود.
کشت گندم در استان کردستان هر سال در اواخر شهریور و اوایل مهر شروع می شود و برداشت آن در اواخر خرداد و اوایل تیر سال بعد به 2 صورت مکانیزه و سنتی انجام می شود.
استان کردستان به دلیل داشتن بیش از یک میلیون و 110 هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی به ویژه گندم در غرب کشور به شمار می رود و جایگاه چهار کشوری در تولید این محصول را به خود اختصاص داده است.
3034/6108
** خبرنگار: حسن حسین زاده/** انتشار دهنده: امید بهمنی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.