بهرام کوشکی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه کارگروه شهرستان در حال بررسی و بازدید اراضی واجد شرایط است، اظهار داشت: 18 هزار هکتار از اراضی دیم استان کردستان در سال جاری به باغ تبدیل می شوند.
وی افزود: طولانی بودن روند واگذاری اراضی توسط اداره ثبت و اسناد در راستای صدور سند و واگذاری اراضی به متقاضیان مهمترین مشکل پیش روی اجرای این طرح است.
کوشکی با بیان اینکه از دیگر مشکلات می توان به معترض بودن اهالی روستاها بویژه دامداران منطقه به اجرای طرح اشاره کرد و یادآور شد: اراضی ملی به صورت رایگان از سوی منابع طبیعی در اختیار متقاضیان قرار می گیرد و نهال های مورد نیاز برای کاشت در باغات دیم نیز از سوی جهاد کشاورزی به صورت رایگان تامین و توزیع می شود.
وی تاکید کرد: ارائه توصیه های فنی و کارشناسی به متقاضیان نیز به صورت رایگان توسط کارشناسان باغبانی و مراکز کشاورزی خواهد بود و تسهیلات ارزان قیمت نیز در صورت تامین اعتبار به متقاضیان پرداخت خواهد شد.
رئیس جهاد کشاورزی کامیاران با بیان اینکه هدف از این کار توسعه پایدار در اراضی مستعد و کم بازده و ایجاد اشتغال روستایی است، گفت: این باغات در سه دهستان ژاورود، سور سور و شاهو ایجاد می شود که عمده آنها برای ایجاد باغ انگور دیم مناسب هستند.
وی به عدم پذیرش طرح در بخش موچش بدلیل نداشتن شرایط جوی مناسب و کمبود میزان بارندگی اشاره کرد و افزود: سال گذشته در بخش مرکزی این شهرستان 522 طرح در قالب 900 هکتار زمین شناسایی شده و در حال تصویب نهایی برای اجرا شدن در کمیسیون های مربوطه است.
کوشکی با اشاره به اینکه سهمیه شهرستان در سال 97 در این بخش حدود 850 هکتار بود، اظهار داشت: برای این منظور یک هزار و 142 هکتار توسط کارگروه شهرستانی تایید و مکانیابی شده بود.
وی اضافه کرد: از این میزان، 373 هکتار توسط کارگروه استانی و 165 هکتار توسط کمیسیون ماده 2 تایید و 59 هکتار نیز منجر به عقد قرارداد در دفترخانه شد.
رئیس جهاد کشاورزی کامیاران گفت: تاکنون در 213 هکتار طرح اجرا و نهال غرس شده که 176 هکتار اراضی ملی و 37 هکتار اراضی شخصی است.
وی تاکید کرد: هم اکنون پنج هزار هکتار باغ در این شهرستان داریم که حدود یک هزار هکتار آن باغات دیم است.
به گزارش ایرنا، خشکسالی و کمبود منابع آبی، سازمان جهاد کشاورزی را بسوی تغییر الگوی کشت با هدف استفاده بهینه از اراضی دیم و ایجاد باغ در اراضی شیب دار و مستعد سوق داده، این اقدام باعث توسعه باغات، افزایش تولید، توسعه صنایع کشاورزی، اشتغالزایی، افزایش درآمد روستاییان و توزیع متوازن ثروت خواهد شد.
در سفر سال 96 دولت تدبیر و امید به استان کردستان مصوب شد پنج هزار هکتار باغ دیم به باغات استان اضافه شود در همین ارتباط جهاد کشاورزی در شهرستان های سنندج، سروآباد، کامیاران، بانه، سقز و مریوان در حال اجرای این طرح است.
شهرستان کامیاران در 65 کیلومتری جنوب سنندج واقع شده و 102 هزار نفر جمعیت دارد که 42 هزار نفر آن ساکن مناطق روستایی و 60 هزار نفر نیز در مناطق شهری سکونت دارند.
7349/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.