سید احسن علوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: استانی شدن انتخابات علیرغم اختلاف نظرهایی که وجود دارد می تواند شروع بسیار خوبی باشد و نمایندگان دید ملی و منطقه ای پیدا کرده و بدنبال آن کم کم تحزب و احزاب فعال می شوند.
وی افزود: با اجرای این طرح داوطلبانی که چهره ملی و پایگاه محلی دارند از شانس بیشتری برای ورود به پارلمان برخوردار هستند، ضمن اینکه نماینده می تواند در موضوعات بیشتری مداخله کرده و دخالتش در امور بیشتر شود.
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: با استانی شدن انتخابات پارلمان های محلی همانند شوراها، مسئولیت شان محکم تر و قوی تر می شود و دایره مداخلات شان افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه این طرح دارای نقاط قوت بسیاری است، گفت: با استانی شدن انتخابات افراد نخبه، توانمند و دارای فکر و اندیشه فرصت دیده شدن بیشتر پیدا می کنند.
علوی یادآور شد: این طرح مخالف هایی نیز دارد اما باید جنبه های مثبت آن را در نظر گرفت هر چند شاید شروع آن با سختی ها و مشکلاتی همراه باشد اما باید کم کم اجرایی شود تا قوام یابد.
به گزارش ایرنا، 121 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با امضای طرحی یک فوریتی درمورد «استانی شدن انتخابات مجلس» خواستار اصلاحاتی در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب (هفتم آذرماه 78) شدند.
نمایندگان امضا کننده این طرح پیشنهاد کردند ماده 8 قانون به شرح زیر باید اصلاح شود: «از هر حوزه انتخابیه موجود در استان نامزد یا نامزدهایی که حداقل 20 درصد آرای صحیح مأخوذه حوزه انتخابیه تبصره ذیل ماده 1 این قانون را کسب کرده و بالاترین رأی را در کل استان بدست آورده اند، نماینده یا نمایندگان استان از آن حوزه انتخابیه محسوب می‌شوند.»
در این طرح آمده است: «در صورتی که حدنصاب در این ماده، برای یک یا چند کرسی بدست نیاید نامزد یا نامزدهایی که بیشترین رأی را نسبت به سایر نامزدهای آن حوزه انتخابیه در سطح استان کسب کرده باشند به عنوان نماینده یا نمایندگان آن استان از آن حوزه انتخابیه به مجلس راه می‌یابند.»
در این طرح با اشاره به ماده 10 قانون، - که به شرایط زمانی و مکانی برای رای دهندگان می پردازد، پیشنهاد شده است که ماده ای نیز با این مضمون که «رأی دهندگان در هر استان می‌توانند برای هر یک از حوزه‌های انتخابیه در استان در بین نامزدهای مربوط به همان حوزه انتخابیه به میزان تعداد کرسی‌های موجود نمایندگان مورد نظر خود را انتخاب نمایند» الحاق شود.
امضا کنندگان این طرح در مقدمه آن، «استانی شدن انتخابات مجلس» را دغدغه بسیاری از مسئولان نظام عنوان کرده و دلایل توجیهی خود را چنین بیان کرده اند:«با وجود این که مجلس شورای اسلامی قوانین متعددی در زمینه برگزاری انتخابات مجلس منعقد کرده ، ولی در دو دهه اخیر با اصلاحات بیشماری مواجه شده که این مهم نشان از این دارد که قوانین مربوط می‌تواند دارای ایراداتی باشد و اصلاح آن می‌تواند زمینه حضور مردم در عرصه انتخابات را پررنگ تر کند..
7348/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.