شیروان یاری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در بخش اصلی جشنواره رسانه های کُردی 84 گزارش، 51 تیتر، 127 سرمقاله و یادداشت، 23 خبر، 72 مصاحبه، 25 طراحی و صفحه آرایی، 46 طنز و کاریکاتور و 68 عکس در سامانه به ثبت رسیده است.
وی اضافه کرد: از تعداد آثار مذکور 18 گزارش، 11 تیتر، 61 سرمقاله و یادداشت، 15 خبر، 47 مصاحبه به زبان کُردی است.
یاری با اشاره به اینکه از استان های کردستان، آذربایجان غربی، کرمانشاه و ایلام اثر به این جشنواره ارسال شده است، افزود: از کردستان 333 اثر از 89 شرکت کننده، آذربایجان غربی 59 اثر از 22 شرکت کننده، کرمانشاه 113 اثر از 31 شرکت کننده و از ایلام هم 28 اثر از 12 شرکت کننده به جشنواره ارسال شده است.
وی یادآور شد: در بخش جانبی هم 61 اثر ارسال شده که از این تعداد 50 اثر مربوط به شعار سال و 11 اثر هم در حوزه نشریات دانشجویی است.
یاری با اشاره به اینکه طبق فراخوان جشنواره در بخش اصلی تنها آثار منتشر شده به زبان کُردی قابل پذیرش و داوری بود، گفت: تعداد آثاری که تاکنون به زبان کُردی به این جشنوار ارسال شده از لحاظ شاخص های داوری به حد نصاب رسیده است.
دبیر نخستین جشنواره رسانه های کُردی تاکید کرد: بدلیل اینکه آثار ارسال شده از دو استان ایلام و کرمانشاه به زبان فارسی است لذا در راستای احترام به این شرکت کنندگان تصمیم به تایید این آثار و شرکت شان در جشنواره گرفته شد.
وی اظهار داشت: اقدام مذکور به منظور آموزش و ترغیب اهالی رسانه استان های کُردنشین کشور به تولید آثاری به زبان کُردی در دوره های آینده جشنواره انجام شده است.
یاری با اشاره به اینکه بخش کُردی متمایز از فارسی داوری خواهد شد، افزود: داوران بخش کُردی از اساتید روزنامه نگاری مسلط به زبان کُردی انتخاب شده و آثار بخش فارسی هم توسط اساتید کشوری داوری خواهد شد.
دبیر نخستین جشنواره رسانه های کُردی اضافه کرد: از جمله برنامه های جانبی نخستین دوره این جشنواره برگزاری کارگاه های آموزشی با حضور اساتید روزنامه نگاری از اقلیم کردستان عراق است.
وی افزود: سیاست و راهبرد جشنواره رسانه های کُردی اینگونه است که دومین دوره آن در سطح بین المللی و صرفا با پذیرش آثار به زبان کُردی از کشورهای ایران، ترکیه، سوریه و عراق برگزار شود.
یاری یادآور شد: با تحقق راهبرد مذکور در سنوات آینده شاهد پویایی، رشد و تقویت روزنامه نگاری کُردی در استان های کُردنشین کشورمان خواهیم بود.
وی تاکید کرد: امیدواریم بعد از اختتامیه دوره نخست این جشنواره، شیوه نامه اجرایی برای یکسان سازی نگارش خبر، گزارش، مصاحبه و یادداشت به زبان کُردی در رسانه ها تدوین شود.
یاری اظهار داشت: آثار ارسال شده به زبان کُردی در این جشنواره نمونه بارزی برای آسیب شناسی روزنامه نگاری کُردی در استان های کُردنشین است و انتظار می رود با اجرای این برنامه شاهد تحولی در حوزه رسانه کُردی باشیم.
دبیر نخستین جشنواره رسانه های کُردی در بخش دیگری به فارغ التحصیلی نخستین دوره پذیرفته گان رشته زبان و ادبیات کُردی در دانشگاه کردستان اشاره کرد و گفت: از آنجا که بازار کار این فارع التحصیلان هنوز در جامعه مشخص نشده می توان از این ظرفیت در حوزه رسانه بهره گرفت.
یاری اضافه کرد: می طلبد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با برگزاری دوره های آموزشی روزنامه نگاری کُردی برای این فارغ التحصیلان، زمینه حضور آنها را در عرصه رسانه فراهم کند که این اقدام تاثیر بسزایی در تقویت روزنامه نگاری کُردی خواهد داشت.
نخستین جشنواره رسانه های کُردی در دو بخش زبان کُردی و فارسی به میزبانی سنندج و به همت خانه مطبوعات کردستان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان و با حمایت معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری استانداری کردستان برگزار خواهد شد.
9936/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.