به گزارش خبرنگار ایرنا، لیلا آژیر روز چهارشنبه در کمیته پیشگیری از اعتیاد بانوان اظهار داشت: آسیب های ناشی از اعتیاد در میان زنان بسیار بیشتر از مردان خود را نشان می دهد و وقتی زنی دچار این بلای خانمانسوز می شود علاوه بر خانواده، جامعه نیز در معرض خطر قرار می گیرد.
وی افزود: آسیب اعتیاد در میان بانوان پنهان است و ترس از طرد شدن از سوی جامعه و خانواده موجب می شود این افراد درد خود را آشکار نکنند و این مساله خود یک معضل و آاسیب است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان تاکید کرد: زنان معتاد در جامعه ما همانند آقایان دسترسی به خدمات درمانی ندارند و امکانات لازم برای ترک و رها شدن از این پدیده در اختیارشان نیست.
وی یادآور شد: در حال حاضر و براساس بررسی های انجام شده سن شیوع مصرف مواد مخدر بسیار پایین آمده و به 12 سال رسیده است.
آژیر اضافه کرد: شیوع مواد مخدری با عنوان گل رو به افزایش است که بسیار نگران کننده بوده و زنان، دختران و جوانان ما را تهدید می کند.
وی با تاکید بر آشنایی خانواده ها با آسیب های اعتیاد گفت: بانوان نقش بی بدیلی در زمینه پیشگیری از شیوع آسیب اعتیاد در جامعه دارند بنابراین می طلبد آموزش های لازم، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در این زمینه در میان این قشر بیشتر شود.
آژیر با بیان اینکه آموزش و آگاه سازی یک زن نسبت به این پدیده و معضل اجتماعی، اطلاع رسانی به چندین نفر است، افزود: تجربه ثابت کرده بانوان در زمینه انتقال تجارب و دانسته های خود به دیگران بیشتر از مردان موفق عمل می کنند.

** اجرای طرح پیشگیری از اعتیاد زنان و دختران روستایی
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان در ادامه با بیان اینکه دفتر امور بانوان با همکاری سازمان های مردم نهاد فعالیت هایی را در زمینه مقابله با این معضل اجتماعی در دست اقدام دارد، گفت: اجرای طرحی با عنوان کاهش و پیشگیری آسیب اعتیاد در میان زنان و دختران روستایی در شهرستان قروه مصوب و اعتبار آن نیز جذب شده است.
وی یادآور شد: قرار است این طرح به صورت آزمایشی در این شهرستان اجرا شود و پس از ارزیابی، پایش و شناسایی مناطق آسیب خیر و آسیب پذیر تلاش می کنیم آن را به کل استان تعمیم دهیم.

** کمپ ترک اعتیاد بانوان کردستان نیازمند توجه بیشتر
آژیر همچنین با اشاره وجود یک مرکز کمپ ترک اعتیاد ویژه بانوان در استان گفت: این مرکز تنها کمپ ویژه بانوان در استان است و بدلیل اینکه از سایر شهرستان های استان نیز ورودی دارد نیازمند امکانات و توجه بیشتر است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر فضای کمپ وضعیت نسبتا خوبی دارد اما جای کار دارد و می توان با نوسازی و تجهیز آن زمینه آسایش بیشتر افرادی که به این مرکز مراجعه می کنند را فراهم کرد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان همچنین خواستار نظرات بیشتر بر فعالیت کافی شاپ های سطح شهر شد و تاکید کرد: با توجه به اینکه این مکان ها بیشتر پاتوق جوانان و نوجوانان است می طلبد نظارت و تمرکز بیشتری بر روی فعالیت شان اعمال شود.

** گزارشات مردمی مواد مخدر از طریق سامانه سجام
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان نیز با اشاره به فعالیت سامانه سجام در حوزه آسیب ها گفت: این سامانه در سطح ملی در زمینه مسایلی مربوط به زمین خواری و محیط زیست فعال است و در استان کردستان نیز قسمت مواد مخدر آن فعال شده است.
رحمان حریری با بیان اینکه مردم می توانند گزارشات خود در زمینه مواد مخدر را از طریق این سامانه اعلام کنند، افزود: اگر این سامانه فراگیر شود بسیار از کارهای ما در این زمینه براحتی انجام خواهد شد.
وی همچنین به فعالیت سامانه گویای 128 اشاره کرد و یادآور شد: این سامانه نیز در استان کردستان فعال بوده و مردم می‌توانند گزارشات در زمینه فعالیت خرده فروشان مواد مخدر در سطح استان را با این شماره تلفن اطلاع دهند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان با بیان اینکه در زمینه اعتیاد بانوان نیز قدم هایی برداشته شده است، اضافه کرد: مهمترین کمیته ما در شورا کمیته بانوان است و از طرح های موجود در این مقابله با اعتیاد بانوان و پیشگیری از آن حمایت کرده در زمینه اعتبار نیز کوتاهی نمی کنیم.
7348/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.