به گزارش ایرنا، دکتر هومن قصری عصر شنبه در دومین اجلاس هم اندیشی مدیران کل منطقه غرب سازمان انتقال خون بر لزوم توجه مدیران عالی استان ها به سازمان انتقال خون تاکید کرد.
وی از تلاش برای جذب پزشکان متخصص و فوق تخصص خبر داد و اظهار داشت: اکنون سه پزشک فوق تخصص خون و سرطان شناس بزرگسالان و یک پزشک خون و سرطان شناس کودکان در مراکز درمانی استان در حال ارائه خدمت به بیماران هستند.
قصری با بیان اینکه در سال های اخیر تلاش شده تا تجهیزات بخش خون و سرطان شناسی به روز شود، افزود: بخش پلاکت فرزیس انتقال خون با تامین پلاکت آفرزیس بیماران و بخش پلاسما فرزیس درمانی مرکز خون و سرطان شناسی بیمارستان توحید در حال ارائه خدمت شبانه روزی به بیماران است.
وی انتقال خون کردستان را قوت قلب مراکز درمانی، بانک های خون بیمارستانی و پزشکان تجویز کننده خون و فرآورده های خون دانست و تاکید کرد: نجات جان مادران باردار و حفظ حیات بیماران ترومایی تنها با وجود یک مجموعه انتقال خون پاسخگو میسر است.
قصری همچنین از استقرار نظام هموویژیلانس در تمام بیمارستان های استان خبر داد و یادآور شد: کوچکترین مراکز درمانی استان همچون بیمارستان 32 تختخوابی شهرستان سروآباد نیز دارای بانک خون فعال است و نظام مراقبت از خون در آن سازماندهی شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان جایگاه و نقش انتقال خون را راهبردی دانست و اضافه کرد: انتقال خون کردستان عضوی از قرارگاه زیستی شفا و از مراکز ثقل استان در مباحث بیوتروریسم به شمار می رود.

** کردستان از لحاظ تامین خون خودکفا است
مدیرکل انتقال خون کردستان هم در آغاز این اجلاس ضمن تشریح فعالیت های انتقال خون استان با بیان اینکه از لحاظ تامین خون استانی خودکفا هستیم، گفت: انتقال خون کردستان نیاز روزانه 17 مرکز درمانی استان را تامین می کند و با ذخیره سازی مناسب در مقابل هرگونه سانحه و بحران آمادگی لازم را دارد.
محمد سعید کریمیان لازمه بهبود کیفیت در طب انتقال خون را همکاری دانشگاه های علوم پزشکی دانست و افزود: معاونت درمان علوم پزشکی کردستان فعالیت های چشمگیری را در حوزه اعتبار بخشی بانک های خون بیمارستانی و استقرار نظام هموویژیلانس انجام داده که موجب شده در سال های اخیر عوارض ناشی از تزریق خون در مراکز درمانی استان کاهش یابد.

** هم‌اندیشی مدیران منطقه گره گشای مشکلات مشترک است
مدیرکل انتقال خون کرمانشاه و منطقه غرب کشور نیز در این نشست با بیان اینکه 31 استان در هشت منطقه تقسیم بندی شده اند، اظهار داشت: این تقسیم بندی به خدمت رسانی موثرتر، تحلیل و رفع مشکلات مشترک ادارات کل انتقال خون کمک کرده است.
ابراهیم سلطانیان با بیان اینکه ادارات کل انتقال خون استان های غرب کشور تعامل و همکاری بسیاری خوبی با یکدیگر دارند، افزود: با پشتوانه همکاری و همدلی ایجاد شده جان هیچ بیماری در منطقه غرب به دلیل کمبود فرآورده های خون تهدید نخواهد شد.

** انتقال خون منطقه غرب آماده پشتیانی از راهپیمایی اربعین
مدیرکل انتقال خون ایلام هم با اشاره به برگزاری مراسم عظیم راهپیمایی اربعین حسینی (ع) اظهار داشت: بخش عمده ای از عزارادان حسینی از مرز مهران در استان ایلام عازم عراق هستند لذا انتقال خون ایلام و دیگر استان های منطقه با حضور در شورای برگزاری مراسم اربعین حسینی آمادگی خود را جهت پشتیبانی از مراکز درمانی معین اعلام داشته اند.
مهدی اکبری دهبالایی با بیان اینکه به دلیل ترافیک سنگین و تراکم خودروها در روزهای مانده به اربعین حسینی امکان دسترسی به جاده های شهرستان های مرزی این استان دشوار تر است، افزود: ذخایر خون و فرآورده های آن در تمام مراکز درمانی ارائه دهنده خدمات درمانی به عزاداران در وضعیت مطلوب است.
وی از هماهنگی های لازم با شبکه خون رسان کشور نیز خبر داد و تاکید کرد: انتقال خون استان های غربی کشور دارای ذخایر خون کافی هستند و در صورت ضرورت می توانند خون و فراورده های خون را به انتقال خون استان های ایلام و کرمانشاه ارسال کنند.
اکبری دهبالایی به نقش موثر اورژانس هوایی فوریت های پزشکی اشاره کرد و یادآور شد: در صورت بروز هرگونه سانحه اورژانس هوایی به پروسه توزیع خون و فرآورده های آن نیز یاری خواهد رساند.

** از پتانسیل کارکنان منطقه غرب در اعتلای طب انتقال خون استفاده شود
مدیرکل انتقال خون لرستان هم به پتانسیل منابع انسانی کارکنان انتقال خون در غرب کشور اشاره کرد و گفت: سرمایه های انسانی ارزشمندی در انتقال خون های غرب کشور در حال فعالیت هستند که شکوفایی آنان نیازمند توجه بیش از پیش است.
امیدعلی عادلی با اشاره به اینکه سازمان انتقال خون مجموعه ای از کارکنان جوان و با تجربه را در کنار یکدیگر دارد، افزود: جمعی از کارمندان انتقال خون در غرب کشور در شرف بازنشستگی هستند که امری طبیعی است اما نباید از فرآیند انتقال تجربه، دانش و مهارت آنان به کارکنان جوان غافل شد.
این نشست با هدف بهبود کمی و کیفی همکاری های درون منطقه ای و تدبیر اندیشی جهت اعتلای سطح خدمت رسانی به مراکز درمانی غرب کشور در سنندج برگزار شد.
پنج استان، کرمانشاه، همدان، ایلام، کردستان و لرستان در منطقه غرب سازمان انتقال خون ایران حضور دارند و با حضور در شبکه خون رسان به بیماران نیازمند به خون و فراورده های آن خدمت رسانی می کنند.
7345/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.