به گزارش روز یکشنبه ایرنا، از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان، شهرام احمدی افزود: سسک تالابی خاوری با نام علمی  (Acrocephalus dumetorum) پرنده‌ای است از تیره سسک و از راسته گنجشک سانان که توسط "کرامت حافظی" مشاهده و توسط "اندرو استودارت" و" رافائی آی" شناسایی شده است.
وی گفت: تاکنون از حضور این پرنده در سطح استان هیچ گزارشی دریافت نشده بود.
احمدی اظهارداشت: این پرنده ۱۲.۵ سانتی‌متر طول دارد و تشخیص این پرنده از سسک تالابی در طبیعت غیر ممکن است ولی سطح پشتی آن قهوه‌ای مایل به خاکستری می باشد، به کمک سطح پشتی اندکی تیره‌تر و با رنگ خرمائی کمتر، با تردید می‌توان آن را از سسک تالابی معمولی تشخیص داد. شناسایی دقیق این پرنده وقتی میسر است که در دست باشد.
وی گفت:  رویشگاه‌های گیاهی کوتاه و انبوه در گودال‌ها، بیشه‌ها، ساحل رودخانه‌ها، بیدزارها، کشتزارها و غالبا نزدیک به آب زیستگاه این گونه کمیاب است.
احمدی افزود: سسک تالابی خاوری از جمله پرندگانی‌ست که در فصل تابستان از پراکندگی نسبتا فراوانی برخوردار است و ممکن است به‌صورت مهاجر عبوری در جنوب شرقی ایران دیده شود.
وی تصریح کرد، علاوه بر سسک های تالابی فوق الذکر گونه های سسک های ابرو سفید؛ سسک بزرگ نیزار و سسک پرصدا از دیگر گونه های سسک های تالابی است که پیش از این در استان چهارمحال و بختیاری شناسایی شده اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال وبختیاری گفت: ماه گذشته نیز سسک جگن زار و سسک شالیزار نیز در این تالاب برای نخستین بار مشاهده شده است.

به گفته وی، بر اساس کتاب اطلس پرندگان ایران در سال ۹۵ بیش از ۱۳۱ گونه پرنده در استان ثبت شد که براساس بررسی های پروژه زاگرس و مشاهدات صحرایی تعداد پرندگان استان امسال به بیش از ۲۷۰ گونه رسیده است.
تالاب گندمان با حدود یکهزار و ۷۰ هکتار وسعت در فاصله ۶۰ کیلومتری شهرکرد در شهرستان بروجن قرار دارد. این تالاب جزء ۱۰ تالاب برتر پرنده نگری ایران و مهمترین زیستگاههای جانوری کشور برای اسکان دائم پرندگان بومی و تخم گذاری پرندگان مهاجر به شمار می رود که در دفتر بین المللی تحقیقات پرندگان آبزی(لندن-۱۳۵۲) به ثبت رسیده است.

۷۳۶۰/۲۰۹۷

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.