به گزارش جماران؛ محسن جلال پور در کانال تلگرامی خود نوشت:

رسانه‌ها باید درباره احیای یک جنبش قرن هجدهمی که  چند روز پیش در کرمان مشابه سازی شد، اطلاع رسانی کنند. کاری که برخی از اعضای نا آگاه اتحادیه آژانس‌های کرمان با اموال «اسنپ» کردند، دست کمی از جنبش «لادیسم» در انگلستان قرن هجدهم ندارد.

نمی‌دانم رمان «شرلی» نوشته خانم «شارلوت برونته» را خوانده‌اید یا نه اما این رمان معروف درباره جنبشی موسوم به لادیسم است و مخالفت گسترده کارگران را با روند صنعتی شدن روایت می‌کند. داستانی خواندنی از تمایلات عاشقانه که در بستری از حوادث تلخ، به یأس و نا امیدی تبدیل می‌شود. رمان شرلی،تصویری شفاف از فراز و فرودهای صنعتی شدن انگلستان را در ذهن ما به تصویر می‌کشد. 

در اواخر قرن هجدهم در انگلستان عده‌ای ناراضی از تغییرات شگرف صنعتی، معتقد بودند راه‌اندازی کارخانه‌های جدید و فرآیند صنعتی شدن انگلستان دلیل اصلی بدبختی فرودستان جامعه است. آنها افراد را تهییج می‌کردند تا به کارخانه‌های نساجی حمله کنند و ماشین‌آلات را در هم شکنند و آتش بزنند.

این جنبش را شاهی خود خوانده به نام «شاه لاد» رهبری می‌کرد و تا آن‌جا پیش رفت که با لشکرش در برابر ارتش بریتانیا صف آرایی کرد. پایان این جنبش اصلا خوشایند نبود، چرا که در نهایت، شاه لاد و جمعی از نزدیکانش توسط ارتش دستگیر و به دار آویخته شدند.  

از آن زمان تا امروز به هر فرد یا جریانی که با تکنولوژی‌های جدید مخالفت کند «لادایت» می‌گویند.

و حالا حرکتی مشابه در بعضی نقاط کشور شکل گرفته که نمونه‌اش را اخیرا در کرمان هم دیدیم. 

حرکتی که در اولین گام، با شکل‌گیری بازار تاکسی‌های اپلیکیشنی مخالفت کرده و اموال یک شرکت نوپای خلاق را در هم شکسته است.

شنیده بودم که احتمال مخالفت طیف سنتی با نوگرایی در چرخه حمل و نقل درون شهری وجود دارد اما راستش را بخواهید فکر نمی‌کردم این مخالفت به شکلی نگران کننده تبدیل به خشم شود. 

زمانی که فیلم‌ها و عکس‌های این تخریب را دیدم، خیلی متأثر شدم. هنوز هم باورم نمی‌شود چنین مخالفت‌هایی با نوگرایی و خلاقیت در کرمان وجود داشته باشد. کرمانی که مردمانش همواره صبور، نوگرا و خلاق بوده‌اند.

خوشبختانه تاکنون دولت  پای استارتاپ ها ایستاده و مردم هم با شناخت درست به آنها اعتماد کرده‌اند. مزد این اعتماد، قیمت پایین‌تر و کیفیت بهتر حمل و نقل و از این‌ها مهم‌تر، جلوگیری از مهاجرت جوانان نخبه است.

از دوست عزیزم سورنا ستاری و از اقای آذری جهرمی وزیر جوان و پر انرژی می‌خواهم از جوانان خلاق کشورمان بیشتر حمایت کنند. جوانانی که با وعده‌های مکرر سیاستمداران قرار بوده جذب بازار کار شوند اما مدت‌هاست که بیکارند و نتوانسته‌اند زندگی تشکیل دهند. جوانانی که فکر خود را به کار انداخته‌اند و ایده های کسب وکاری مدرن را خلق  و راه اندازی کرده‌اند.

خوب می‌دانیم که این روند توقف ناپذیر است و بسیار امیدوارم «شاه لاد» های کرمان و همه جای کشور هم به خود آیند و به جای تخریب و تهدید، به رقابت سالم فکر کنند و اگر واقعا همت دارند، در میدان عمل جنم خود را نشان دهند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.